yazını okudun mu buji hava filtre farkı diyosun bumu teknoloji farkı al bende taktım motoruma 2010 modele takılan bujiden hava filtrede değişelim oldumu?Yeni ve eski ss ler arasındaki en büyük fark ağırlık ve subap ateşleme farkıdır bence benim 97 srad biraz ağır ordan biliyorum mesela 2008 600rr bindiğimde cbr125 binmiş gibi oluyorum
Ama yukardaki yazında saçmalamışın buji ve hava filtresinden başka bişey yazmamışın ki?
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
Artık gelişmeler nano teknolojik olduğu için çıplak gözünle bir fark göremezsin, daha öncede dediğim gibi, anca yanından vonnnn diye uzayıp gittiğinde hebee olursun.
Nano teknolojinin motorla alakasını biraz açmaya çalışayım; en basitinden sübap, piston ve yatağı, sekmanlar krank v.s. üzerindeki mikronluk kaplamalar, o parçanın ömrünü, dayanımımı, v.s. yüzdeyle değil katla ifade edilebilecek şekilde değiştiriyor.
Motorla alakasız ama bir arkadaşım bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı, bildiğimiz çeliği 20micron kapladı(detaylarını bilmiyorum zira ar-ge yapıyor, detay söylemez) ve sonrasında tornada çeliği kimse işleyemedi.
BMW S1000RR'ı incele biraz, tüm 09 1000'lik SS'lerle kıyasla, cc aynı, buji aynı, hava filtresi aynı peki bu kadar büyük güç ve tork farkı nerden geliyor?
@Toqi
Motosiklet teknolojisi geliştikçe malzemelerin teknolojisi de gelişir. Örneğin senin motorun üretildiği zamanlarda Iridium buji kullanılmıyordu, bugün neredeyse her SS makine üzerinde Iridium buji var. Demişsin ki bujiden ne fark edecek? Motordaki en önemli olan şeylerden biri ateşlemedir. Yarış için özel buji setleri var ve fiyatları 6-7 kat daha pahalı ve performans olarak çok büyük katkısı var. Ağırlık da çok önemli bir etken, mesela senin SRAD resmen bir kamyon, günümüzün 1000cc motorları bile o kadar ağır değil, Honda 600RR ise hafiflik konusunda bir devrim yarattı 155kg. Senin de fark ettiğin gibi 125cc hissi veriyor. Unutma ki güç hp değil kilo başına düşen hp demektir. Onun dışında aerodinamiklik farkı çok fazla, bugünün motorları rüzgarı yarıp uzarken senin SRAD koca kafasıyla resmen 2 kat rüzgar direnci oluşturuyor. Bu küçük detayları topladığında Murat'ın da dediği gibi "farkı ancak yanından voooonn diye uzayıp gittiğinde anlarsın"yazını okudun mu buji hava filtre farkı diyosun bumu teknoloji farkı al bende taktım motoruma 2010 modele takılan bujiden hava filtrede değişelim oldumu?Yeni ve eski ss ler arasındaki en büyük fark ağırlık ve subap ateşleme farkıdır bence benim 97 srad biraz ağır ordan biliyorum mesela 2008 600rr bindiğimde cbr125 binmiş gibi oluyorum
Ama yukardaki yazında saçmalamışın buji ve hava filtresinden başka bişey yazmamışın ki?
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Kamyon olduğunu biliyorum bende öyle diyorum zaten , ama yanımdan vooon diye geçip giden görmedim şimdiye kadar öyle , sonuçta şoförlerin çoğu burdaki aYe gibi biraz sanal olduğu için
aYe sanada lafımı atarım arada kartaldaydın galiba sahil yoluna beklerim ayrıca havalar düzelince
Ben SS'le gerekmedikçe sahil yoluna girmem, scooter alırsam gelirim.
Kimseyle kapışmam yarışmam, erkelerin birbirleriyle yarışmasını, birbirlerine güç ispatı yapmasını çok gay buluyorum.
Ne anlamda sanal dedin onuda bilmiyorum ama herkezle samimi olucam diye bir zorunluluğumda yok, zaten motorun dandik senle takılmam.
@Toqi
Abi sen bizi yanlış tanımışsın, biz sahilde gazlayanlardan değiliz. aYe zaten sahilde gazlayanlara gay der, erkek olan pistte kapışır. Yerse her türlü istediğin iddiaya girerim, dersen ki benim motor kamyon, sen benim motoru al ben senin kamyonu, pistte yine seni delerimaYe sanada lafımı atarım arada kartaldaydın galiba sahil yoluna beklerim ayrıca havalar düzelince
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:42 ----------
Toqi arkadaşım aYe der ki; "sen onun motoru alma 2 tur atmadan bozulur o motor" ben de; "olsun bozulsun ite ite de delerim" dedim. İyi demiş miyim karrrrdeşşş? Bu aralar Ezel'i izliyoum da, Dayı favorim
Forumda belli bir zamandan sonra kayış kopuyor derdim de kimse inanmaz dı.....
Boy u bile geyiğe sardırttınız ya.... O da koparmış kayışı...
Ben hepinizi An ilem delerim...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
@alp_tunay
Hahahahahha Abicim ne yapayım, 1 sene kadar takip edemedik, geldik aynı muhabbetler dönüyor, biz de ayak uyduralım dedik.. Yok yaa bu yaz olay var, her türlü delecem herkesi çok doldum, sağ elim fena kaşınıyor..Forumda belli bir zamandan sonra kayış kopuyor derdim de kimse inanmaz dı.....
Boy u bile geyiğe sardırttınız ya.... O da koparmış kayışı...
hepinizi terletirim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:24 ----------
bu toqi arkadaşta teknolojik gelişme deyince ferrarinin 2000 ile 2010 modelini ornek vermiş ve aralarındaki elektronik kontrol sistemlerinin farkını yazmış.
yaw arkadaşım teknolojik deyince niye aklınıza elektronik geliyor ki.
malzemelerin teknolojisi olmuyor mu ? motosiklet dedigin sistem daha stabil hale getirilmeye çalışmıyor mu?
agırlık ve subap zamanlaması demişsin sonradan teknoloji olarak.
arka salıncagın şu anki haline ve şasenin rijitligine ne diyorsun sanayi teknisyenligi mi?
Çok yakında hepinizi delecem meraklanmayın.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
@ boy,
ben de çok doldum abi. makinaya ölü eşşek fiyatı çekiyorlar. pistonları büyüteyim diyorum. pistonları büyütüp otoyolda 600'leri daha saglam ayırmak istiyorum
boyle ben yanlarından geçerken ne oldugumu anlamasınlar hatta siyah beyaz 600rr'ı olanlar egzoslarının sesinden geçtigimi bile farketmesinler, o derece yani
Srad dediğin makina 108 hp, o da 0 ının çıkardığı, kolları daha uzun devir bandı daha düşük, konvaksiyonel ateşlemeli, karbüratörlü, bir açık filtre taktığın zaman bile senkron ayarı isteyen, 13 yaşında olduğu için statöründen tam verim alamadığı için tam ateşleme gücünü vermeyen, piston ve segmanlarında aşınma olduğu için kompresyon kaçıran bir makinadır..
Sıksann sıksannnnn 95 beygir çıkartır...
E bunun rüzgara direnci fazladır, kilosu en az 20 kilo yüksektir..
07 r6 dediğin makina, daha tay gibidir, voltajlarını tam verir, patlatmasını dibine kadar yapar, kolları daha kısa olduğu için üst devirleri çok daha güçlüdür..
Ön arka dişli oranı kısa olduğu için aktarması daha güçlüdür, gaz kelebeği hassas, manifolt boğazları uzundur.. Bildiğim kadarıyla 133 hp dir ve bunu kesintisiz yere iletir...
Şimdi canım kardeşim sen bana deki, ben iyi sıkıyorum ..
Ben sana inanırım, delersin, gazlarsın, r1 de delersin 1000rr da..
At yaşlıda olsa binicisi konuşturur ok..
Ama BANA eski makinanın yenilerden güçlü olduğunu düzde virajda delebileceğini anlatmayın kardeşim..
GKN MOTORS
Boy çok gördük piste çıkıyorum diyip sokaklarda eli ayağına dolaşan "pilot" arkadaşları
aYe sen kapışmazsın sahile inmezsin e5 tem yoluna çıkmazsın voooon diye geçersin forumda onun bunun yanından e sen 1000RR larla naparsın onu söyle bende para verip racing alıp binemeyenlere gay gözüyle bakarım her zaman
toqi,
aye'yi tanıdığına emin misin
youtube'a girip aye yak motoru diye bir arat istersen
o kapışmaz ama hocası olarak ben talibim o henüz hazır değil
gücün aye tırtına mı yetiyo .
bir de bu sokaklarda eli ayagına dolaşan pilot arkadaşlar kimmiş. körfezi en kötü dönen bile srad600'ü havada karada sahilde denizde kumda güneşte geçer.
Gökhan tüm yazıları okusana kardeşim ; bende bindim yeni makinalara daha kıvraklar daha atikler virajda kesinlikle sraddan daha iyiler..Ben zaten eski makinaların yenilerden daha güçlü olduğunu söylemedim ki..
Sadece temizi bulunursa az paraya eski makinalarada binilebileceğini düşünüyorum neden olmasın fikrim bu...
Türkiye şartları malum tutup herkez 20 30bin ytl verip 0 yada bir kaç yaşında motosiklet alamıyor konu açıp soruyor alsam ne olur diye
Son olarak ben sradımdan memnunum değiştirirsemde alacağım tek makina hayabusa olur zaten kamyonlara devam yani
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)