Şehirlerarası Yollardaki Kara Noktalar Haritası...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
İzmir'de, Ambarlar Kavşağı'nı vermişler kara nokta olarak.
O kavşağın özelliği, doğu yönünden İzmir'e gelen bütün araçlar mecburi olarak o kavşağı kullanırlar.Kavşakta, trafik lambaları da vardır.Normalde, orada kaza olması ihtimali çok zayıftır.
Peki, neden "Kara Nokta" olacak kadar meşhur, çok kaza oluyor?
İnsanımızın, saygısızlığı, özellikle kamyon, tır ve hafif ticari kullananların saygısızlığı, dangalaklığı...
Bir kamyon, o kavşağa girer, sarı lamba yanarken de diğer kamyon girer, lamba kırmızıya döner ve 2 kamyon da kavşakta kalır, yol tıkanır, mutlaka bir araba ya da motosiklet, bu tıkanıklıktan kurtulmak için, aradan, anayola girer ve anayoldan gelen bir kamyon bu araca çarpar...
Sonuç, alın size "Kara nokta", alın size "Ölüm kavşağı"
-
Güzel paylaşım..
Gerçi hepi topu 10-15 kara nokta mı varmış memleket yollarında
-
Teşekkürler mete_han.
Yola çıkmadan önce, bakılıp hatırlanması gereken bir harita.
Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;
Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.
-
Maverick35 adlı üyeden alıntı
İzmir'de, Ambarlar Kavşağı'nı vermişler kara nokta olarak.
O kavşağın özelliği, doğu yönünden İzmir'e gelen bütün araçlar mecburi olarak o kavşağı kullanırlar.Kavşakta, trafik lambaları da vardır.Normalde, orada kaza olması ihtimali çok zayıftır.
Peki, neden "Kara Nokta" olacak kadar meşhur, çok kaza oluyor?
İnsanımızın, saygısızlığı, özellikle kamyon, tır ve hafif ticari kullananların saygısızlığı, dangalaklığı...
Bir kamyon, o kavşağa girer, sarı lamba yanarken de diğer kamyon girer, lamba kırmızıya döner ve 2 kamyon da kavşakta kalır, yol tıkanır, mutlaka bir araba ya da motosiklet, bu tıkanıklıktan kurtulmak için, aradan, anayola girer ve anayoldan gelen bir kamyon bu araca çarpar...
Sonuç, alın size "Kara nokta", alın size "Ölüm kavşağı"
Bir alışkanlığımız var Kırmızı Işık İhlali...Hayatımın en büyük arac kazasını 4-5 ay önce yaptım ışık ihlali yüzünden...tabiki kasıtlı değil dikkatsizlik yüzündne oldu...kullancığı mercedeste 13.000 karşı taraf taksi zaten perte çıktı limit üzerinden 15.000 lira ödeme yapıldı karşı tarafa toplam 28 bin liralık hasar çıktı kasko olmasa nanaydı...şehiriçinde ışık ihlali bedeli yayaya çarparak ödersin ömür boyu vicdani azap... şehirlerarası kavşaklardaki bedeli ise genelde ağır tonajlı aracların darbeleriyle ölümlü kazalara kadar gidebiliyor...
Ağır tonajlar artık eskiden olduğu gibi at arabası değiller...hepsi çok konforlu ve güçlü...inanılmaz hızlara çıkıyorlar...takograf bazen yanıltılarak(küçük malzeme oyunlarıyla ) yükü yetiştirmek adına arac hızına çıkabiliyorlar..
Ben hayatımkda TIR cılar kadar kuralcı nizami adamlar görmedim...Özellikle Türk Tır şoförlerinden sürüş eğitimi alabilirsin...nedeni yurtdışında çok bulunup kurallara uyma özelliği kazanıyorlar...birde şirketler tarafından hızları bile uyduyla takip edildiğinden nizami oluyorlar...ama şehir içi kamyonlarda ne ararsan var...birde şoför gencse dip gaz kaçak mazotla ver allah ver yolda:9 radarlarda biliniyor çoğunlukla...
Kavşak dedinmi öncelik sırası bilinmeli...e bizim memleketde hep BEN dendiği için ışığıda sallamyıp yol boş hesabı dalıyorlar yola...olan oluyor...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
Kendini hayır işlerine adadı
-
sysroot adlı üyeden alıntı
Kendini hayır işlerine adadı
saçmalamayı bırakda konunun özüne odaklan bence...hususa katacak birşeyin yoksa topiğe girme...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
Mete_han bey nedir bu sinir
Ama destekliyorum üzerindeki kara bulutları dağıtmak için artık "bilgi" dolu konular açıyorsun.Beni bir test olarak gör forumda ne kadar sakin durabilirim diye test et kendini
-
Ya Metehan, yolun zevkinin içine ettin tehlikesiz yolculuk mu olur,tat verir mi allanı seversen
Şaka maka işe yarar bunlar pimpirikliler için.
-
Metehan bir sonraki konuda ,karayolları üzerindeki ızgara köfte yeme noktalarını bekliyorum senden malum havalar soğuk durusu yapamıyoruz,
-
Antalya-Serik yolu üzerinde Altınova kavşağını koymayı unutmuşlar günde en az bir kere kaza oluyor ve ölenlerin sayısı çok fazla...
Mobylette->Peugeot 103->Agility 125->Ybr 125->Cbr 125 R->Ybr Esd 125->?
-
sysroot adlı üyeden alıntı
Mete_han bey nedir bu sinir
Ama destekliyorum üzerindeki kara bulutları dağıtmak için artık "bilgi" dolu konular açıyorsun.Beni bir test olarak gör forumda ne kadar sakin durabilirim diye test et kendini
ne karabulut senin sisli bakış açıların...bu bilgi haritasını benmi çizdim iyice komikleşmeden konuya odaklanmalısın...senden test olmaz sen cevabı olmayan sorusun...
-
kara noktalar
cok tesekkurler bu hassas dusuncenız ıcın bence bu sıtenın kalıtesını artıran ozellıklerden bırıde bu olsa gerek saglıklı gunler
-
nkalburcu adlı üyeden alıntı
cok tesekkurler bu hassas dusuncenız ıcın bence bu sıtenın kalıtesını artıran ozellıklerden bırıde bu olsa gerek saglıklı gunler
Arkadaslar, bugun yazilmis butun mesajlarin altinda ayni bu mesaji gordum? tuhaf degil mi biraz?
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler