Peki benden bir soru; Standart buji kullanılan 100 hp lik bir motorda, tamamen standart ın üzerine iridyum buji kullanılması birşey katarmı?
Peki benden bir soru; Standart buji kullanılan 100 hp lik bir motorda, tamamen standart ın üzerine iridyum buji kullanılması birşey katarmı?
GKN MOTORS
üretici firmalar herkesin beğenisine göre üretim yapamayacağı için görünüş konusunda yapılan modifiye işi zevk meselesi olup, gayet normaldir.
ammaa güçlendirmek yahut hızlandırmak adına yapılan icraat, teşbihte hata olmaz, eşeği ata çevirmeğe kalkmaktır ki faydadan çok zararı olacaktir.
bir modifiye şekli daha vardır ki:
bir motosiklet(başka motosiklete ait veya kendi imkanlarıyla yapılmış) gövdesine başka bir motoru eklemek şeklide olup; öz hakiki modifiye işlemi olarak ta bilinir camiada
modifiye uydurmaktır.
o motoru öbür şasiye, şu şanzumanı bu motora filan gibi.
bkz. The World's Fastest Indian - Burt Munro
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Şimdi benim r1 98 karbüratörlü, jet kit falanda yok..
Aldığı benzin belli, bobinden gelen voltaj da belli, ucundaki buji ne olursa olsun.
İridyum bujiden sonra nasıl bir performans kattı bilemyorum, 150 beygir makina zaten 2 beygir verse ki vermes, hissedemessin..
Ben uzun ömür avantajından dolatı iridyum a geçtim.
Gördüğüm tek fayda soğuk sabahlarda tek marşta çalışmaya başladı..
GKN MOTORS
anladım motorcu arkadaşımla görüşeyim bu paraya hızlı satılır derse görüşürüz
ayrıca ben bu sezon sadece CBF 150 limited edition motoruma binmeyi planlıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:02 ----------
gökhan bu soğuk havalarda pek binme fırsatın olmadıya sıcak yerde durduğundan rahat çalışıyordur
gökhan o makinenin üzerinde senin olman bile modifiyedir.
Yok be abi, manuel jikleli olduğu için 2-3 marşta çalışıyodu hep önceden, ama iridyumlardan sonra tek e düştü, bujileri 4000 km önce taktım aşşa yukarı..
Ama motor soğukta durmasına rağmen 10 günde bi çalıştırıyorum tek marş
Dün siftah attım, bi cbf 150 kullandım 200 mt falan
1 den ikiye atamadım ayak tam iyileşmemiş
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:22 ----------
Gölgelerin gücü adınaaaa
GKN MOTORS
abi çok memnunun herşeyden önce eşim bu motorumu sevdi, ekonomik ve bayağı emek harcadım yaza hazır garajda bekliyor. şu an günlük ybr 125 kullanıyorum, ybr den inince CBF mercedes geliyoooo
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:31 ----------
sen bu gidişle sezonda cirit atacaksın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)