üstad bu motor 500 cc mi
üstad bu motor 500 cc mi
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
Peki kendini benim yerime koy ve izleyeceğin yolu bildir lütfen.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:30 ----------
:-)) Üstad dışarda yanıma gelip bu motor 500 lük mü ? diye soranlar la karşılaştığımdaki hisleri yaşadım bi an. ! Dışardan bakıldığında belli olmuyor 150 lik sanıyorsun Büyük bir Şasisi de yok. Ancak bu canavar alet tam 40 Beygir gücünde ve 500cc
Buyrunuz tanıtım yazım:
http://www.motosiklet.net/forum/test...enimlerim.html
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Valla diyecel birşey bulamıyorum..yani sen diyorsun ki orda ölüm var sıtmaya razı ol ya arkadaşım neden daha insanca bir yaşam istemek açgözlülük oluyor.ben kendime yatlar katlar villalar istmiyorum istiyorum ki bu ülkede emeği ile geçinenler insanca ay sonunu getirebilsinler ve insanca yaşam koşullarına sahip olsunlar.sıradan vatandaşsın ama sana hiçbirşey pahalı gelmiyor ne güzel ben asgari ücretliyim ama asla ve asla ay sonunu getiremiyorum.ayın 15 inden sonra borçla yaşamaya başlıyorum.valla bende sıradan bir vatandaşım.eşim üniversite mezunu ve bir yıldır iş bulamıyor.devlet heray benim maaşımdan yüzde bilmem kaç vergl alıyor bu vergileri ne için alıyor sence devlet sosyal bir devlet olsun diye ben bu vergiyi veriyorum.ee hastalanınca hastaneye gidip her muayenede 8 lira veriyorum.borç harç bir motor aldım ama benzin o kadar pahalıki binmek için bütün gece düşünüyorum.ama tabii sen sade vatandaşsın sana koymuyor.ya ayrıca nedir bu herşeyi devletten beklemeyin anlayışı ya ya arkadaşlar devlet ne için var .toplumun,yani halkın yaşamını düzenlemek içn var insanca bir yaşamın kurulması içn var.neden bu devlet birlieri banka batırınca o paraları karşılıyorda ben insanca yaşama isteğim söz konusu olunca " aaa herşeyi devletten bekleme canım sende""oluyor.bekliyorum kardeşim varmı devletten insanca yaşamaya yetecek kadar asgari ücret talep ediyorum
devletten ücretsiz toplu ulaşım talep ediyorum
devletten parasız sağlık parasız eğitim istiyorum.
devletten temel tüketim maddelerinde dikkat edin lüks tüketim değil "temel tüketim maddelerinden aldığı faiş vergileri kaldırmasını bekliyorum.
devletten işsizlere iş bekliyorum.
bekliyorum anasını satayım çünkü ben vergi veriyorum
valla şaşırdım ya hakkaten ..güzelmiş motorun
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
haa bu arada evet dünyanın tümünde bir adaletsizlik söz konusu
amerikada hiçmi evsizler yok evet var ama diğer taraftan evindeki köpeği için yılda milyon dolarlar harcıyan insan müsveddileride var
afrika açlıktan kırılırken dünyanın zenginleri çantaya cüzdana carta curta milyon dolarlar harcıyor.oturup şükürler olsun diyeceğimize bu adaletsizlik nerden kaynaklanıyor bunu sorgulayın birazda neden dünya böyle açlık,sefalet neden bitmiyor.bunları sorgulayın yahu devletten beklemeyin diyeceğinize..
Bu evin bi odasinda mi kaliyor komple ev mi onun?
600 dolara nerdeymis boyle ev bende gideyim yav.
Texas diyicem en ucuz yer orasi ama kardan dolayi diyemiyorum.
Geri kalan dediklerin konusunda sana katiliyorum...
Ama bu ulkede 70 milyon yasiyoruz ne yazik ki, herkes katilmadigi surece parazit yapmaktan baska bir olayimiz olmuyor.
We are many...
Hocam sen istediğin kadar yırtın, istediğin kadar da söylediklerin doğru olsun. Değişmeyecek bir şey var ki; bu düzende bir azınlık da var ki halinden bir hayli memnun. iktidar sayesinde devlet ihalelerini alan, yiyen, içen malı götüren...şimdiki hükümet işte bu tabanı geniş tuttu, öncekiler gibi çok sınırlı bir kesime değil epey bir yandaşına yedirdi içirdi bizim 70 milyonun hakkını. O yüzden durumumuzun iyi olduğunu söyleyenlere kızma, ben hep aileme kızıyorum, bizleri bu kadar apolitik yetiştirdikleri için. Bak hakkımızı arayabiliyor muyuz. İşte TEKEL işçilieri, sonunda terörist de ilan ettiler.Destek veren yok. Bu kadar vergi ödüyoruz. vermiyorum diyen yok. sıkıysa biraz eleştir. işinden ederler aşından ederler. kuzu gibi boyun eğmekten başka çare bırakmazlar. Ben de üniversite mezunuyum. Yakın çevremin çoğu da yine de kişi başına eğitim düzeyinin 3,2 sene olduğu ülkemde şaşırıyorum. Eğitimle çıkılacak bu çıkmazdan ama mill eğitim de bunların elinde yök de. Fasit halkayı oluşturmuşlar yani. 1950'den beri iyi çalıştılar. Ektiler ektiler şimdi biçiyorlar. sen ekemedikçe seni ve senin gibileri de biçecekler. RESTART lazım bu ülkeye. Biryerden başlamak lazım 1980'lerde ve öncesinden beri pıstırılmış ailelerimiz gibi bir ülke bırakmamamız lazım çocuklarımıza. Bir yerlerde tanıdığı olduğu için değil, gerçekten orayı hakettiği için eğitim ve birikimleriyle oraya gelebilecekleri bir dünya bırakalım.
Yıldızlara ulaşmak için zıplamalısın.ulaşamasan da ayakların yerden kesilir...
ben bunu hep anlatıyorum heppp.vergi vergi vergi kimsede buna birşey diyeyim bu konu hakkında konuşayım demiyorya ona uyuz oluyorum.motorlada 80 km le giderken arkamdan tır gelip beni tehtid edip geçiyoya ölüm korkusuyla yüzleşiyorum
Mustafa Kemal Atatürk
Merhabalar,
Bir arkadaş Amerika yı örnek vermiş, vergiler bu kadar düşükken nasıl olur da ülke daha zengin olur diye sormuş.
Diğer ülkelerde devletin tek geliri vergi değil. Bizde de devlete ait çok karlı kurumlar vardı ama özelleştirmelerle bu kurumlar elden çıkartıldı. Daha da kötüsü yabancılara satılarak kurumların karının ülke ekonomisinden ayrılmasına neden oldular. Bu kurumların çok çok azı Türk firmalara satıldı. Son 7 yılda özelleştirilen (satılan) kurum sayısı 700 arkadaşlar...(özelleştirme dairesinin sitesinde bilgileri mevcut)
Çoğundan haberimiz bile olmuyor. Bu özelleştirmelere rağmen sadece son 7 yılda yapılan dış borçlanma 1990 a kadar yapılan dış borca eşit.
Yani arkadaşlar, bizim işimiz çoookk zor. Daha ne vergiler göreceğiz kim bilir.
Bu arada şunu da söylemeden edemiyeceğim, bildiğiniz gibi maaşlarımızı alırken içerisinden gelir vergisi düşülüyor. Yani aslında peşin peşin vergisini ödememize rağmen maaşımızın, birde yaptığımız her alış verişte aldığımız şeyler için de vergi ödüyoruz..
Arkadaşlar zorunlu trafik sigortamı yapmaya gittim üstüme aldığım yeni motorum için;2007 model 250 cc lik bir motosiklet.Tabii giderken 2010 da rayiçlerin değiştiğini bilmiyordum.
140 ytl ödedim.
Bıktırdılar artık.
Kolpa Adamları
Bu ülkedeki en büyük soyguncu herzaman devlet olmuştur.. 75 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz birçok imkan elimizn altında potansiyel çok fazla ama soyulan kazıklanan hep biziz halkın ta kendisi ve bizi düdükleyende devletimiz seçerek başa getirdiğimiz insanlar topluluğu.
Türk milleti çalışkandır türk milleti zekidir ama bir o kadarda saftır malesef..her denilene inanır hiç karşı koymaz hiç itiraz etmez.. Yukarıdaki bir mesajda benzinden sigaradan gıdadan alınan vergiler yazılmış. insanın inanası gelmiyor..haraç keser gibi acaba bu vergiler daha makul alınsa şu anki mutluluk seviyemizi düşünemiyorum bile.
şu anda gerekirse bir an bile düşünmeden vatanım için savaşır ve canımıda seve seve veririm aynı atalarımızın kurtuluş savaşında yaptığı gibi karşılıksız ve menfaatsiz.. Bize bunumu reva görülyorlar biz bunumu hak ediyoruz. Bence hak etmediğimiz şekilde muamele görüyoruz..
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
güzel bi konu kime nasıl vereceğini herkes daha ii bilir ama bu hükümetimn icraatları belli sorunlar belli cezasıda belli seneye seçim olacak seçim zamanı bunları tekrar aklımıza getirip öle oy atmamız lazım zira en iyi çözüm ve eylem budur övündükleri milli iradeyi göstermek gerek
. bu arada burda böle bi konun tartışılması bile bence sorunun büyüklüğünü açıklamaya yeter saygılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)