"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
durumun düzelmesi temennisinde bulunan arkadaşlara teşekkürler.ama dostlar böylesi bir sistemde olduğumuz için hiç bir zaman düzelmeyecek.sokaklarda 3-4 milyon sadece resmi kayıtlı işsiz var birde sigortasız çalışıp kayıt dışı kalan işsizleri düşünün.işsizliğin böylesi had safhada olduğu bir ülkede biz çalışanlar olarak ne yazık ki insanca yaşayacak en azından ay sonunu getirecek bir ücret talebinde bulunamıyoruz, çünkü adam seni dışardaki milyonlarca işsizle tehdit ediyor.Bu ülkede artık hiç birşeyin garantisi yok örnek ankarada 50 gündür hak alma mücadelesi veren tekel işçileri.sosyal devlet haa güleyim barii sigortalı olmakla övünürdük,farkındamısınız her hastaneye gidip muayene olduğunuzda çalışanlardan 8 lira katılım payı kesiliyor.ah ah yazacak o kadar çok şey varki...
valla arkadaşım emin olki birşeyler yapanlar var var am bizler onları görüyormuyuz,görüp bir destek biz veriyormuyuz.hepimiz tutturmuşuz bu halktan birşey olmaz iyide bizde o halkın bir parçası değilmiyiz.yani bu halk bizlerden oluşmuyormu bizler kişisel olarak hangi sıkıntının karşısında sesimizi çıkardık.mesela keşke ankaradaki mt dostları toplansalar uzun bir konvoy halinda tekel işçilerini ziyarete gitseler bu ülkenin sorunlarına duyarlı motorcularında olduğunu gösterseler fenamı olur..
durum özetle şu: Avrupa'da ve ABD' de devlet millet için var, bizde ise millet devlet için var.
harika kelamlar usta...ama benden alamadı...neden alamadı çünkü tercihim düşük cc yönünde oldu...
en azından TC Hökümatlarına inat halen köprüden kaçak geçmekteyim...
asi çocuk mete handro...
hep tokatmı yicez bi tokatda biz atalım devlet babaya...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
QUOTE=mete_han;1943989]harika kelamlar usta...ama benden alamadı...neden alamadı çünkü tercihim düşük cc yönünde oldu...
en azından TC Hökümatlarına inat halen köprüden kaçak geçmekteyim...
asi çocuk mete handro...
hep tokatmı yicez bi tokatda biz atalım devlet babaya...[/QUOTE]
+++++++++++++++++++++++++++
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
mete -han ...
sen "mert ve dobra" bir arkadaşsın..
ben o kadar " kallavi " olamıyorum....
çok selamlar.
Arkadaşlar zaten yasal değil. Araç alım satımında karşınıza borç bile çıkmıyor. ? Nerede KGS faturası ? ödediğimiz paraya karşılık fatura bile vermiyorlar ki. Açın ANA YASA'ya bakın. Devlet Alternatif ücretsizini sunmadığı bir hizmetten para alamaz. 1 köprü paralı 1 köprü parasız olsa tamam tercih senin. Ama ikiside paralı Ben şimdi cebimde köprü parası yok diye evime gidemeyecek miyim
hep devleti suclamak olmaz arkadaslar luklerı bıle yok ne ulkeler var aclıktan kırılıyo kı ozgurluklerı bıle elınden alınıyo bence sukredelım cok ıyı durumdayız ayrıca pahalıda degıl bende sıradan vatandasım...sızın gıbı ama bır sıkayetım yok hersey usulunce ıslıyo her defasında devlete yuklenmemek gerekır..ayrıca arkadasımın basına gelende uzucu ama asıl uzucu olan arabanın yol vermemesı ve anlayıs gostermemesı.....
sevgili arkadaşlar,
2000 li yılların başında araçlar 1.000 tl iken motosiklet yarısı idi. sonrasında motosikleti araçla bir tutmaya başladıklarından beri motosiklet sürücüleri protesto ettiler ruhsatlarına ceza yazıldı. bozuk paralar ile gişeden geçip trafiği tıkadılar derken motosiklet sürücüleri gişelerden kaçmaya başladı sonrasında önüne geçemediler.
Arkadaslarin sitemlerine ve soylediklerine katilmamak elde degil. Yanliz duygusal bir millet oldugumuz varsayimindan hareketle biraz abartma payi oldugunu da dusunmekteyim.
Kim nasil, neyi, nerede abartmis turunden yorumlara hic girmeyecegim. Su kadarini soyleyeyim. Omrunun uzun sayilabilecek bir bolumu yurtdisinda gecmis birisi olarak soyleyeyim, yurtdisinda yasamak oyle gorundugu, hatta bazi yurtdisinda yasayanlarin lanse ettigi kadar cazip degil. Avantajlari yok mu, var elbette. Ote yandan, belki hayatinda bu tur bir tecrubesi olmamis cogumuzun aklindan bile gecmeyecek bir cok problem var.
Nedir bunlar diye soranlariniz olacaktir. Arkadasin birisi ABD ile ilgili aciklama yapmis madde madde. Katilmamak elde degil. Ben buna hasbel kader bir kac ilave yapayim. ABD dunyanin ic ve dis bocu ve kisi basina borc oraninin en yuksek oldugu ulke. Son yillarda teror vs. bahanesi ile insan haklarini iyice kisitlamaya, ayaklar altina almaya basladilar. Bizde Polisin sert ve yanlis uygulamalarindan yakiniyoruz hakli olarak. Orada Polis cekip vuruyor adami ve haksiz bile olsa az bir ceza ile veya hic ceza almadan durumu kurtariyor.
Gelelim Avrupa'ya. Yukarda ABD icin yazdiklarimin cogu aslinda nerede ise butun Avrupa ulkeleri icin de gecerli. Ek olarak Avrupa'da her sene artan oranda irkcilik var. Bir de Islam korkusu, hatta dusmanligi.
Ilaveten, burada forumlarda arkadaslarin yaptiklarini acik acik yazdiklari olaylari Avrupanin her hangi bir ulkesinde yapsaniz ya iyi bir ceza yersiniz veya mahkemelik olup hapsi boylarsiniz, ornegin kirmizi isikda gecmek, kopruden biletsiz gecmek, ehliyetsiz motor kullanmak vs.
Ozetle soylemek istedigim su. Dogru, ulkemizin eksikleri ve almasi gereken mesafe cok ama umutsuzluga kapilmak yanlis.
Ben 40 yasimdayim ve cogunuzun benden daha genc oldugunuzu dusunuyorum. Genc bir insanin bu kadar karamsar dusunmesi beni uzdugu icin de muhtemelen yorumumu bu kadar uzattim.
Herkese selamlar.
Çok teşekkür ederim objektif bir bakış açısı ile yazdıklarınız için. Yazdıklarınızdan kendimce alabildiğimi aldım. Ayrıca 20li yaşlarımın sonundayım genç sayılırım evet, karamsar olmamak için neler yapıyorum bir bilseniz, ne kadar kabullenmeye çalışıyorum herşeyi bilemezsiniz. Dün param kalmayınca ve o araba şöförünün arabadan inip bana hakaret etmesine dayamadım, param kalmadı yanınızdan geçebilir miyim dememe rağmen -seni polise şikayet ederim vs demesi yerle bir etti beni. Üstüne üstlük birde köprü cezası ile günü kapamam Vurun Kahpeye filmi gibi beni duygusala bağladı
Evliyim ve bir kızım var, yazılım işi ile uğraşıp vergilerimi ödüyorum, tek lüksüm motosikletle işe gitmek, Dün bundan vazgeçtim ya işte en çok o acıtıyor içimi
Vergiler konusunda sana katılıyorum. Aslına bakarsan toplumun belkide %90'ı katılır bu görüşlerine. Ancak, giderler gene %47 oyla iktidar yaparlar bu adamları.
fakat köprüde yaşadığın duruma dair serzenişlerine katılmıyorum.
çünkü YANLIŞ yapmışsın.
bir şekilde kaçak geçmeye çalışmakta suç.
otomobil sürücüsü sana izin vermek zorunda değil, doğru olanda izin vermemesi.
ama "kuralsızlığı" kural olarak görmeye çalışan bir millet olduğumuzdan mütevellit, böyle yanlışları bile meşru görme - gösterme uğraşındayız.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)