kuryeden motor alınmaz.... nedeni motorun sert kullanımı ile alakalı... ben altı yıl kuryelik yaptı m ve altı yılda en az 12 adet motor değiştirdim... sebebi motor çok yıpranmadan satmaktı.... o halde bile motorlar sorunlu olarak satılırdı.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Ben kuryeyim, kendi ybr motorumla çalışıyorum.Yağ değiştirme periyodu bildiğiniz üzere 3000 km de birdir.Ben 2000 de en iyi yağ ile değiştiririm.İşim bu olduğu için sürekli motor başındayım, en ufak bir sorun gördüğümde erken müdahele edip çözerim.Ama tüm bunlara rağmen ben olsam kurye motoru almam.Sebebine gelince:Debriyaj balatası başta olmak üzere tüm aktarma organları yorgundur, yıpranmıştır.Amortisörleri kaldırıma inip çıkmaktan iyi durumda değildir.
Kurye motoru tek bir durumda tercih edilebilir: fiyatı çok çok uygunsa.hangi motor olursa olsun motoru almadan önce her köşesini önce gözle çok iyi muayene edersin.Sonra mutlaka ama mutlaka binip kullanırsın.Sahibi kullandırtmak istemiyorsa gerekiyorsa motorun parasını bırakıp mutlaka kullanmak lazım.Kullanmadan motor alınmaz.Kullanmadan motor alıyorsan istersen 20 bin liraya 1200 gs al, bir sürprizle karşılaşabilirsin.
Motoru gözle inceledin, binip kullandın.Eksiklerini kafandan hesaplayıp fiyatı ile mukayese edersin.İşine geliyorsa alırsın.Bu kadar basit.İster kurye motoru olsun ister kebapçı motoru olsun.Ayrıca motoru incelemeye gidildiği gün satın alınmamalı.O akşam eve gidip sakin kafayla mutlaka oturup, bir kağıt kalem alıp, motorun nerelerini kontrol ettiğinizi, ne tür eksikler gördüğünüzü bu eksiklerin ileride ne tür sorunlar çıkarabileceğini, kaça mal olabileceğini alt alta yazıp hesaplamak lazım.
Bu yazdıklarım okurken çok zor yada zahmetli gibi görünsede toplamda sadece 1 gününüze mal olacaktır hatta, 2-3 saatinize.Plansız programsız pat diye motor satın alıp haftalarca aylarca uğraşmak yerine, en başından 2-3 saat ayırmak mantıksız değil herhalde?
Ek:Yukarıda yazılanları hatırladım eklemek istedim.Kurye olmasa dahi bazı kullanıcılar hakikaten o kadar kötü kullanıyorki, motoru kurye motorundan kat kat kötü durumda oluyor.Böyle bir motor alacağına kurye motoru al daha iyi.Olay tamamen motordan anlamakla ve cebindeki para ile ilgili.Paran varsa gidip tertemiz kullanılmış bir motor alırsın, yoksa yukarıda yazdığım gibi kurye motoru da alınır kebapçı motoruda.
sağol cbfci ekürilerim olmasa var ya bu forumda beni yirler...
birader ayıp değilmi motorların anasını ağlatıyon...
kurye arkadaş bunu yazıyor...
bizim alp_bingo ise akıntıya gerçeğe inat yazıyor...alp uyanda kordonboyuna çıkalım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
2010 yılının en büyük fantazisi bu bence''Bundan sonraki motorum kesinlikle kurye motoru olacak''
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)