Motorcuları Hedef alan Solucan !
-
Doğu Avrupa'daki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacıyla yazıldığı tespit edilen "Zimuse" adlı solucan, hızla dünyadaki tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı.
ESET'in yaptığı tespitlere göre "Zimuse" solucanı, Doğu Avrupa ülkelerindeki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacı ile yazıldı. Kulüp üyelerini aşarak hızla yayılan solucan, Doğu Avrupa'daki bilgisayar tehditlerinin %90'ını oluşturur hale geldi.
Burada da durmayan solucan ile ilgili son olarak tespit edilen en yüksek etkilenme oranı ise Amerika Birleşik Devletleri'nde. Bunu Slovakya, Tayland, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.
Nasıl yayılıyor?
Solucan yayılabilmek için iki yöntem kullanıyor. Kendi kendine açılabilir ZIP dosyası ya da IQ testi olarak legal internet sitelerinin içine gizleniyor ya da USB bellekler gibi çıkarılabilir medyalar aracılığı ile yayılıyor.
Solucan diskin içerisindeki veriyi şifreleyerek erişimi engellemek gibi bir yaklaşım sergilemiyor, bunun yerine fiziksel diskin MBR'sini (Master Boot Record) bozarak dosyalara erişimi tamamen imkansız kılıyor.
Bu hata mesajını görüyorsanız sisteminize Zimuse bulaşmış olabilir.
Bu güne kadar solucanın iki versiyonu olan Win32/Zimuse.A ve Win32/Zimuse.B yayılım ve aktivasyon zamanlaması açısından farklı yollar izledi. A versiyonu USB ile dağılıp aktive olmak için 10 gün beklerken, B versiyonu bulaştıktan 7 gün sonra aktive oluyor. Dahası B varyantında zarar vermeye başlaması için geçen zaman da 40 günden 20 güne inmiş durumda.
Hata Yapanı Affetmiyor
Doğru temizleme yöntemi kullanılmaz ise solucan anında zarar vermeye başlıyor. ESET'e göre bu tamı tamına bir bombayı etkisiz hale getirebilmek için hangi kabloyu kesmeniz gerektiği gibi kritik bir karar..
Ben Deep Freeze Kullanıyorum vallahi
[B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:
Reklamlar
-
Solucansız forumlar dilerim,Avastın son sürümü yetmez mi ki
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Solucansız forumlar dilerim,Avastın son sürümü yetmez mi ki
Avast'da neymiş hocam
Anti-Virüs programını yapan adam ardından virüsünüde üretiyor zaten..
-
Henüz öyle mesaj görmedim demekki virüs bulaşmamış.
Zaten ara ara oğlum her ihtimale karşılık format atıyor böylece 6-7 senelik bilgisayar maşallah canavar gibi çalışıyor.
-
TORAMAN adlı üyeden alıntı
Henüz öyle mesaj görmedim demekki virüs bulaşmamış.
Zaten ara ara oğlum her ihtimale karşılık format atıyor böylece 6-7 senelik bilgisayar maşallah canavar gibi çalışıyor.
Aşırı format iyi gelmez..
-
ya son 3-4 gundur sürekli avast uyarı veriyor solucan diyee o bumu yoksa???
-
storm150_mmk adlı üyeden alıntı
ya son 3-4 gundur sürekli avast uyarı veriyor solucan diyee o bumu yoksa???
Çeşit çeşit solucan var..
-
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
bilgisayar güvenlik ekipmanları tam olmalı, kaskın, montu, dizlik falan
-
mogli adlı üyeden alıntı
peyami adlı üyeden alıntı
bilgisayar güvenlik ekipmanları tam olmalı, kaskın, montu, dizlik falan
Alemsiniz ya
-
benim bilgisayarim olmadiği için problem yok
-
Ulen solucana bak bula bula bizim oyuna yapışmış,içine etti Win 32'den ,bir daha solucanlı topik mi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:25 ----------
Virüs adı:Win32:Malware-gen
Sürümü:100129-1, 29.01.2010 başına gelen şaşırmasın
-
Ulen solucana bak bula bula bizim oyuna yapışmış,içine etti Win 32'den ,bir daha solucanlı topik mi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:25 ----------
Virüs adı:Win32:Malware-gen
Sürümü:100129-1, 29.01.2010 başına gelen şaşırmasın
Hocam bunları biriktirekte balığa giderken lazım olur..İğneye takarız
-
-
Hep senin başının altından çıkıyor,tam da oyunu bitirmek üzereydim,tarama yaptırdım avasta ,4 kere yükledim oyunu
Neyse balık işi iyi oldu ,balığa giderken bilgisayardan alayım bu inbe solucanı
Senin pc topici görünce solucan aklına gelmiştir hocam
-
-
-
Bunu yapanda insan elbet cozumu vardir.
Ama bu kadar etkili olduysa gercekten yapanin zekasina sapka cikaririm, zararli yazilim zeka isidir.
-
Jubaa adlı üyeden alıntı
Bunu yapanda insan elbet cozumu vardir.
Ama bu kadar etkili olduysa gercekten yapanin zekasina sapka cikaririm, zararli yazilim zeka isidir.
Karlı bir yazılım olsa daha iyi değil mi,bunlar çapulcu takımıdır.
-
Kıkırdak, ben balığa çıkacağım da, bu solucanı nasıl alacağım Pc'den
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler