Öncelikle herkese merhaba.
2009 tarihi itibari ile mondial 125 zn ile motor kullanmaya başladım , aradan bir ay geçtikten sonra mondial mct 250 aldım ve uzun süredir sorunsuz kullanmaktayım ! Sonuç olarak kullanmış olduğum cruiser motorun boyuma ve tarzıma göre olmadığını anladım! (keza super sport motorlar'da İlgimi çekmiyor
)
Farklı motor tipi (aynı güçte'de olabilir) ve farklı tarzda motor arayışına geçtim (bu arada 32 yaşındayım çok uzun seneler uzun yol araba kullanma tecrübem var ) 2-3 farklı marka ve tarzda motor arasında kaldım.Geçenlerde bir motor mağazasında çok kısa bir süre s&t kanuni hyosung 250 comet kullandım ve motor bana gayet cüsseli ve iyi bir motor gibi geldi ( bu arada boy 1.87 kilo 85 )
Sormak istediğim şu ;
Eşimle beraber 2-3 ay sonra motorla avrupa turu yapmak niyetindeyiz sıfır kilometre S&t kanuni hyosung 250 comet ile 12000-14000 km yol yapılırmı ? bütçemi zorlamam dahilinde 2. el honda transalp dl650 , yamaha fz6 , yamaha mt-03 , suzuki v-strom , bmw 650 gs ise almayı düşündüğüm diğer seçenekler arasında ! (gönül isterki bütçem elversede bu saydığım motorlardan herhangi birini sıfır kilometre alabilsem
, maalesef benim için şu an sıfır kilometre olarak bütçemi çok çok zorlamadan alabileceğim motor fiyat anlamında S&t kanuni hyosung 250 comet gibi gözükmekte.
) Siz üstadlardan öğrenmek istediğim bu tarz uzun bir avrupa turu için S&t kanuni hyosung 250 comet yeterli olurmu , yoksa yukarda saydığım modellerden 2. el temiz bir motor arayışına'mı girmeliyim.Cevap ve yardımlarınızı bekliyorum.
Bütün motorculara kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.