sigaranın fiyatının güneydogudan giriş yapan kaçak sigaralar nedeni ile geri çekildiğini biliyormusnuz peki?ve aynı zamanda kilo işi tütünlerin satış rekoru kırdıgı için?yani her iki şekildede sigara firmaları para kazanamıyor.ama burda kaçak petrol seçeneğide yok tarladan petrol çıkarma seçeneğide yok.bu yüzden hiçbirşey elde edilmeyecektir.ben yapmam demiyorum bende katılırım size ama hiçbir sonuç elde edilmez.benzin firmalarının zaten karı düştü bu yüzden paro kartlarınıza yüklenen 100 tl karşılıgı 1tl yi 50 kuruşa düşürdüler.yani hükümet hükümet hükümet tüm zamları yapan halkın belini büken bizi burda kıvrandıran.amerikaya kızıp istanbulda zenci dövmeyin diyorum bence sorunlarda hakkınızı direk muhattabından arayın.
abi iyi güzel diyosunda yangına su taşıyan karıncayı bilirsin... karıncanın ateşi söndürmeye gücü yetmez ateşi yakanada gücü yetmez ki gitsin durdursun amaç işin ucundan tutmuş olmak gelen bütün hükümetler yaptı bunu biz koyun olduktan sonra başımıza gelen çoban olucaktır tabiki. bugüne kadar kim kalkıp hop kardeşim ne oluyo dedi? gidipte almıyoruz yapmıyoruz dedi ? kimse ne oldu dünyanın en adaletli en duyarlı en birbirine bağlı ülkesine milletine? halimiz amaann banane devlet ne yaparasa yapsın ben işime bakarım der oldu. işte burdaki amaç sadece işin bir yerinden tutmak en azından rekabeti ortaya çıkartmak. bosna hersekte 1 euro 1.95 KM yapıyor ve benzinin litresi 1.70 KM burda herşeye sabit %17 vergi uygulanıyor. tamam bizim devletimiz ve bugüne kadar gelen bütün hükümetler bundan sorumludur kabul ediyorum iyi yönetilemedik ama bunuda biz hakkettik biyerden tutmak lazım diye düşünüyorum.
O değil de kaçımızın motoru Türk malı ki...
Intruder Alert!
doğru düzgün türkmalı motor üretildi de biz mi almadık
welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
Daha önce Selka boyle bir topic açmisti.
Dilimiz dondugunce anlatmaya ve anlamaya çalismistik.
Bu ulkede Turk petrolu olmadigi surece, Turk petrol sirketinin varligindan da soz edilemez.
Oncelikle benzin zamlarinin suçlusu, benzin sirketleri degil, hukumettir.
Yani protesto etmeniz gereken de hukumettir.
Ama goruyorum ki burada bir hedef saptirma var.
Petrol sirketlerinin bazilarini protesto edince sorunun çozulecegini mi saniyorsunuz?
Siz baska yerden de alsaniz, ayni yakit satilmaya devam edecek.
Yani bu isten hukumetin bir zarari yok.
Benzin almaya devam ederek protesto olmaz.
Keyfi kullanimi sona erdirerek satislari dusururseniz, ancak birilerini yerinden ziplatabilirsiniz.
Ingiliz, Fransiz, Amerikaliya ders verecekseniz, ulkemizin urettigi enerji kaynaklarina yonelin.
Yoksa, adamin benzin istasyonundan akaryakit almasan ne olacak.
Tipis tipis gidip petrol kuyusundan petrolu aliyorsun.
Yani siz benzin kullandiginiz muddetçe, Coniye vermediginiz parayi, Toniye vereceksiniz.
Ne anladim ben bu isten?!!!
Ustelik ters teper bu is.
Adam kuyunun basindan vanayi kapattimi, 10tl'ye benzin almaya baslarsiniz,tabi bulabilirseniz.
Sonuç itibariyle, yapmak istediginiz protesto eger basarili olursa, bu ulkede BP,Shell ve amerikan sirketleri disinda bir tane bile firma kalmaz.
Ne bulup, neyi satacaklar?
Turkiye'nin petrol uretimi mi var?
Size bu isler saka gibi geliyor biliyorum ama bizim çocuklugumuz, tupgaz,benzin,gazyagi, sigara,sanayag kuyruklarinda geçti.
Bir çogunuz, ambargonun ne demek oldugunu bilmeyen bir kusagin gençlerisiniz.
Ama bizim kusak bunun ne anlama geldigini iyi biliyor.
Bu nedenle bilinçsiz ve gozu kara hamlelerin bu ulkeye yarar degil, zarar getirdigini bizler yasayarak gorduk.
Tabi hosuma giden bir sey var.
Bir çogunuzun birseyler yapmak için istekli olmasi gurur verici.
Bu enerjinizi dogru yere harcamanizi dilerim.
Sizi yanlis yonlendirenlerin pesinden gitmeyin.
Bu konuda hedef, keyfi zm ve vergilerle sizi perisan eden yoneticilerdir.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Aynı mantığı birçok yabancı ürün için de yürütebiliriz, Türkiye'de üretilen Türk malı kaç çeşit ürün var ki piyasada? Ve yapılanlardan kaçı yabancı ürünler kadar kaliteli ki? Türkler kaliteli ürün yapmamaya devam ettiği sürece dışarıya bağımlılık devam edecek -ki bu süre daha uzuuuuuuuuun yıllar böyle olacak...
Intruder Alert!
bir tarafta %200'den fazla yakıtı vergilendiren devlet diger taraftada %5-6 kar ile çalışan benzin istasyonları.Bu tabloya ragmen biz benzin istasyonlarını protesto etme yoluna gidiyoruz. Gerçekten komik bir nesiliz vesselam.
Benzin istasyonları benzini karsız sırf vatandaşa hizmet olsun diye satsa dahi şuanki fiyatı 0.2-0.3 tl etkiler. Bizi 0.2 tl kurtaracaksa vay halimize.
pffffff....
ben de isterem ....
ben de isterem ....
ne içtiyseniz ondan ben de isterem ...
arkadaş bıkmıyor musunuz bu konudan anlamadım.
kamyoncu, otobüsçü, minibüsçü, taksici yani kısaca benzin ve diğer araç yakıtı tüketimi bizi milyona katlayacak adamlar gıkını çıkarmaz motorcular haybeye kelime eskitirler.
çok samimiyetsiz bir konu, eylemin tek sonucu alımın yapıldığı firmalar pazar payını arttırarak şirket değerini yükseltirler, borsada değer kazanır vs.
köprü ücreti olmuş 3 tl (motorculara) geçen sefer 2.25 tl idi.
kuryecilerin bir organizasyonu vardı, buyursun buna karşı bir açıklama, bir aktivite tertiplesin, destek atalım. ama ne onlarda o yürek var ne de arkasında destek verecek bir grup var.
polis bir başladı mı kuryelere ceza yazmaya değil 3 tl 300 tl olsun diye inletirler adamı.
bu işler şehitliğe gezi yapmaya benzemez niyazi olursunuz. kimse iplemez.
sigara konusu ile o kadar basit değil, devlet yabancı firmalardan aldığı vergiyi indirip sigara fiyatına bindirdi, satışları olumsuz etkilenen firmalar ise çok da zarar almadan fiyatlarını indirdiler.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Devlet bütün vergi gelirlerini benzin ve araç satışına bağlamış durumda. Emin olun iki ay boyunca zorunlu haller hariç millet toplu taşıma araçlarını kullansa devletin bütün hedefleri tepetaklak olur ve vergileri indirmek zorunda kalırlar. Ama nerede bizim millette bunu yapacak yürek ?
abi hadi kalkın hükümeti protesto edelim devleti devirelim hadi
bırakın Allah aşkına ya gelen bütün hükümetler bunu yaptı bu yapılıcak halk koyun olduğu sürüce tabiki bunu yapıcaklar hükümete baş kaldıramıyosan farklı yollar deniyeceksin.
bahsi geçen firmalar ülkenin en büyük firmaları ve hükümete olan baskıları seninle benimle kıyaslanamaz sen onların ayağını bi kaydır bak değişikliği gör. bunu anlayın artık. Rekabet nasıl olurşur aynı işi yapan 3 fimadan biri az kazanınca fiyatı aşağı çeker busefer herkez ondan alır diğerleride aşağı çeker tüketiciler ona kayar. ama burda milyonluk tirilyonluk şirketlerden bahsediyoruz bunlar fiyatı çekmek yerine hükümete vergileri düşürün batıyoruz diyeceklerdir ve baskı uygulayıp dengeyi sağlayacaklardır. zaten bir çoğumuz motorları keyif için kullanıyorz kaçımız bırakırız kullanmayı veya arabalar içinde aynı şey benzin bukadar pahalı olmasına rağmen hala trafik var herkez işine özel arabasıyla gidiyor kim protesto edicek ki..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:27 ----------
işte nerede bunu yapıcak yürek biz organizasyonları eleştiririz sürekli muhalefetiz başka bildiğimiz yaptığımız hiç birşey yok
the dude taksiciler minibüsçüler vs demişsin de bizimde tüketimizi yabana atma ben yurt dışında olduğum halde ailemin aylık yakıtı bin tl ben Türkiye de olsam bu fiyat baya bi katlanır ayırıca öyle motorlar varki arabalardan fazla hatta 2 kat fazla yakıyor..
köy kahvesinde hükümet kurtarmak mı oluyor şimdi bu?
siz ne yaparsanız yapın bir çığ gibi karşılarına çıksak da bu hükümet gene o parayı bir şekilde alır
baksanıza sigara konusunda ne yaptılar önce marlbora 7 tl yoldu nabız yoklandı sonra 5.5'e düştü baktılar hareket yok devam kardeşim yeni zamları hazırlayın dediler , akıl sigarayla meşkul diğerlerine yapın zamın, türkiyenin temel ihtiyacı olmuş bu meret heryerde yasaklandı gene insanlar bildiğini okuyor gene içiyor gene içyor sonuç hükümet her zaman kazanıyor, kimse haaa madem öyle bende bu sigaraları içmeyeceğim yerli sigara alacağım hatta bir paket içiyorsam yarıya düşüreceğim demedi, insanlar çalışmak zorunda a noktasında b noktasına gitmek zorunda herkez bunun farkında, polisler askerler kuryeler tahsilatcılar bankalar pazarlamacılar sağa sola sevis yapan araçlar manitaya hava atmak isteyenler herkes ama herkes bunu kullanıyor 10 lira bile olsa gene kulllanacaklar hepsinin sonucu neye yansıyacak arkadaşlar ona bakın siz, temel giyim ve gıda ihtiyaçlarımızdan giderler arttı diyerek çıkartacaklar bunu acısını, bizde jopu kafamıza yememek için sesimizi çıkarmayacağız.
kısacası bugün benzine zam yapıldıysa bir markette gördüğün herşeye zam geldi demektir...
2000 TL verip kask alsan ne olacak, motor kullanırken kafana takmadıktan sonra hiçbir değeri yok.
Kask sadece kafanda değerlidir.
Çok güzel ifade etmişsin.. Gerçekten gurur verici..
Şİmdi dediğime gelelim.. Bu forum üyeleri bu senin dediklerin doğrultusunda bu benzinlikleri protesto etmeyi bıraksın...
Kabul seni dinleyerek -1 diyorum..
Şimdi daha mı iyi olucak..
Yada bu forum üyeleri arka bahçelerinde kazmaları ile Türk petrolümü arıyacak..
Ben anlamadım.. Anlayan varsa izah etsin.. Dediğin gibi enejimiz var .. Kazalım mı?
Arka bahçemizde petrol bulmak için çukur mu açalım..
Sen lider ol biz peşinden gelelim...
Ama ne olur Bizlerin BAŞBAKAN, BAKAN, Milletvekili olduğumuzu sanma..
Bizler sıradan insan olarak ne yaparız.. Enerjimizi nasıl doğru kullanırız?
Ne olur TANK yapalım, TOP yapalım, EKONOMİYİ MALİYEYİ düzeltelim, MOTOSİKLET imal edelim deme..
Yada gizli istihbarat teşkilatları gibi planlar kurma.. Kimsenin bu forumda LAWRANCE gibi olacak durumuda yok...
Yada ABD de SHELL i yok edecek silahı...
Bende tamam TANK yapalım derim olur biter...
Bu mu dur çözüm?
Ya da benzin almayın mı diyorsun..
Napalım yarın sabah işime 14 km yürüyeyim mi?
Akşam oğlumu kreşten alırken "oğlum 4 C de yürü bakıyım 10 km ilerideki evimemi diyeyim?
Ben anlamıyorum..
O zaman teslim olalım..
Ya da TPAO yu petrol bulması için talimat vermemi mi bekliyorsun?
Yada MTA ya genel müdür olarak atanma mı mı?
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
ben zaten shell,bp,po dan haytta yakıt almam çünkü genelde pompada eksik katkılı benzin kullanıyorlar çok başıma geldi ve şikayet ettim defalarca o istasyonları.senelerdir türk petrolden akar yakıt alırım ve gayette memnunum.ama arkadaşların dediği gibi burda asıl mesele devletin bindirdiği vergiler işleri güçleri herşeye kat kat vergi bindirmek,gerisi zaten malum ona buna laf atıp duruyoruz.hükümetlerin geneli paraya ihtiyaç duyduklarında hemen ötv-kdv artışı zam yaparlar başka birşeye kafaları basmıyor anlaşılan. zaten motosiklette kgs indiriminide kaldırdılar.her gün köprüyü kullanan arkadfaşlar yaktıkları yakıttan fazla köprü parası veriyorlar. bence toptan pretosta amaçlı çıkartmalar yaptırıp motorlarımıza yapıştırmalı hem kalıcı ve dikkat çekici olur.sonuçta her gün trafikte boy gösteriyoruz.hele kurye arkadaşlarıda organize ettikmi daha da etkili olur. ben kendi adıma motosikletime yapıştırmayı düşünüyorum
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Arkadasimiza tamamen katiliyorum. Hatta daha once benim baska bir vesile ile forumda yazdiklarimin nerede ise aynisini soylemis.
Benim de soyle bir katkim olsun. Internet uzerinde yaptigim bir arastirmaya gore TurkPetrol Ingilizlere ait. Petrol ofisininde %53'u Dogan Holding, %34'u Avusturyalilara ait.
Ismindeki Turk ibaresine aldanmamak lazim.
Sorun petrolümüzün olmayışından veya petrol dağıtıcılarının milli olmamasında ço kdaha öte bir sorundur. Petrolümüz çok olsaydı ama devletimizin parası olmasaydı yine alacaktı bir sürü vergi.
Biz varlıklarımız elden çıkarılırken tepki vermedik, şimdi de gelir kapısı aramak durumunda devlet. Benzin almazsın şekere yapar, şeker almazsın ekmeğe yapar. Ondan sonra başlar kaçak şeker, yağ kuyruğu.
2. bir krizde ne olacak ülkenin hali çok merak ediyorum.
bilmediğimden soruyorum sadece opet kime ait peki bilen varmı ?
10 kişi en işlk petrol sirketinin önunde motorunu yaksın.... 1 - ben varım.....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)