Benzin fiyatlarına tepki için bu 3 firmadan benzin almayalım !
Reklamlar
-
Dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de Yeni vergi zamları ile birlikte Türkiye dünya üzerinde en pahalı benzini satma rekorunu elinde tuttu.
Akaryakıta gelen ÖTV zammı ile birlikte Türkiye, dünyanın en pahalı benzinini satan ülke rekorunu, kimsenin yakalayamayacağı bir seviyeye çıkardı. Bütçe açıkları ile boğuşan komşumuz Yunanistan’da bile 1 litre benzinden sadece 1.1 liralık vergi alınırken, Türkiye’de benzinden 2.45 TL vergi alınıyor. 1 litreden alınan vergi, rafineri çıkış fiyatının 2.7 katını geçiyor
Akaryakıt ürünlerine yılın son günü gelen zam büyük tepki çekti. Akaryakıt başta olmak üzere sigara ve içkiye zam geleceği uzun süredir konuşulurken, özellikle akaryakıttaki ÖTV artış oranları herkes için sürpriz oldu. Akaryakıt sektörü, ağırlıklı olarak benzinde yapılacak ÖTV zammının 1 litre benzinin satış fiyatı 3.40 TL seviyesinden 3.50 TL seviyesine yükseltilmesini bekliyordu. Ancak ÖTV artışı 20 kuruş olunca 1 litre benzinin fiyatı da 3.65 TL’yi buldu.
Türkiye yeni vergi artışları ile birlikte akaryakıtta en çok vergi alan ülke pozisyonunu güçlendirdi. Yüzde 65.1 vergi oranı ile Almanya’nın 0.1 puan önünde olan Türkiye, aradaki farkı son zamla birlikte 2 puanın üzerine çıkardı. Almanya’da 1 litre benzinden alınan vergi oranı yüzde 65 olarak belirlenirken, Türkiye’de ise yüzde 67.12’yi buldu.
Fiyat olarak bakıldığında da Türkiye, açık ara Avrupa ve dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülke durumunda. Türkiye’de 95 oktan 1 litre benzinin satış fiyatı 1.69 euroya denk geliyor. Avrupa’da Türkiye’den sonra en pahalı benzini satan ülke Norveç. Norveç’te 1 litre benzin 1.44 euroya satılıyor. Yani Türkiye, en yakın rakibine euro cinsinden 25 cent ya da 55 kuruş fark atmış durumda. Avrupa’da en ucuz benzinin satıldığı ülke ise 1.01 euro ile Polonya olarak dikkati çekiyor. Ekonomik krizin en çok etkilediği ülkelerin başında gelen Polonya’da enerji fiyatları ve dolayısıyla sanayinin tüm maliyetleri artmasın diye benzinin satış fiyatı 1.01 euroda tutuluyor. Türkiye gibi ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da dahi 1 litre benzinin fiyatı 1.07 euro seviyesinde. İspanya’da da 1 litre benzin 1.08 euroya ya da bir başka hesapla 2.32 TL’ye satılıyor. ABD’de ise otomotiv sektöründeki canlılık kaybolmasın diye 1 litre benzin 0.48 euroya satılıyor.
Ya vergiler olmasaydı
Türkiye’de 3.65 TL’ye satılan 1 litre benzinin açılımına bakıldığında 2.45 TL ile en yüksek payı devletin aldığı görülüyor. Türkiye rafineri çıkış fiyatının 2.7 katı vergi koyarak da bir başka rekorun sahibi bulunuyor. Şayet ÖTV ve buna bağlı KDV olmasaydı Türkiye’de 1 litre benzini yaklaşık 1.20 TL fiyatla satmak mümkün olabilecekti.
Reklamlar
-
-
Beyler benzinlikte çalışanlar benzinlik sahiplerine esnaf muamelsi yapmayın evlerine ekmek götürüyolar falan şeklinde ya lütfen... öyle benzinlik sahipleri varki her gün fırın açıcak parayla kapatıyor kassasını ne ekmeği abi. anlaşmalı şirketler bunlar en kötü gider bp shell yazını kaldırır soyadını koyar oraya onlarla çalışmaz günlükü 30-40 bin kazanamya devam eder...
-
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
çok komiksiniz
po şu an Türklerin değil ki. araştır bakalım po nun sahibi kim. opet le koçu neden zengin edeyim. iyiymiş valla devleti herkes soysun rüşvetti ihalede hile idi. sonra gel benzini zamlandır sonra da de bana şurdan al bburdan al. bunu bana deme git devlete de sıkıyorsa bp yi kapatsın.
ne geziyor bu ülkede bp bunun suçlusu ben değilim.vatan hainleridir
http://www.poas.com.tr/PO_pdf/SERMAYE_YAPISI.pdf
Bu linkte kimin olduğu gözüküyor.
-
ol_gu87 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar krizden en cok etkilenen ilk on ülkeden birisiyiz neden hersey yabancıların diye vay anam neymiş fransadaki şirket zarar yapıyormuş türkiyeden karlılığı artırmaya çalıştılar dahaçok verim olsun yabancı ülkelerde yapamadıkları karları türkiyeden çıkartmak için işçi çıkarttılar bizide krize soktular yüce yarabbim tayyibi başımızdan eksik etmesın daha cok işşizlik daha çok açlık daha çok vergi ve zam yapması için vergilerle yaşıyoruz büyük şirketlerden almasınlar halktan alsınlar ne güzel bür teknik daha çabuk almış oluyorlar
abi krizden en çok etkilenen 10 ülkeden birimiyiz gerçekten?
o basının oluşturduğu gereksiz panikten birçok iş veren tanıyorum sırf söylentilr yüzünden elinden para çıkartmayan... bizim ülkemiz neden krize girdi biliyormusn 2000 yılların başında yaşadığımız krizin pisikolojik etkileri yüzünden. benim ailem ticaretle uğraşmıyor ama ticaretle tekstile vb sektörlerde çalışan birçok insanı tanıyorum onlara sormuştum "kriz" olayını bana dedilerki fatihçim daha bi şey görmedik ithaalatta sorun var bazı ülkelerde ama burda bir sorun yok maddi olarak ama şöyle bir sorun var medya kriz var diye diye krize soktu ülkeyi oda şöyle oldu kimse elindeki nakiti piyasaya sürmüyor lazım olur diye ödemelerini yapmıyor dolaysıyla para dönmüyor.. Başbakan çıkıp krizin bize bi zararı yoktur halkı paniğe sürüklemeyin diye açıklama yapmasına rağmen suç medyaya değil iktidara kaldı yine ikimizin mesajlarının da konuyla alakası yok lütfen konuyu politikaya çevirmeyelim arkadaşlar güzel bir konu aksini düşünen alışverişini shellden bp den veya benzeri yerlerden yapabilir konuyu saptırmayalım
-
Paylaşın ulennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
-
desperadoist adlı üyeden alıntı
arkadaşım sen daha po nun yarısının karının avustralyalılara gittiğini bilmezken ben 10 sene önce biliyordum bp nin brtisih petrollium olduğunu.
ben bp den alıyorum demedim. ama illede po dan alıyorum da demedim. opetin sahibi dediğin adamın ne kadar vatan sever olduğu da muammadır gelip beni yargılamaya kalkma.
sana diyorum adamsanız kapatın bp yi yok yakıt almam şöyle böyle ile olmuyor.
bp yakıtı 3.15 kuruşa indirsin şimdi koşa koşa alır bir çok kişi çıkar için
ben mi suçluyum yakıt aldığım için şimdi yoksa bp yi açtıran mı suçlu. sat ülkeyi sömürt kendini vatan hainlerini adamdan say sonra gel şöyle böyle
bana bulaşma
-
ben de opet den nadiren de po dan alıyorum. nedense eve en yakın olduğu halde bp, total, shell gibi yerlere hiç gidesim gelmiyor.
-
benim görevimdeğildir bp yi cezalandırmak devletin görevidir
-
benim görevimdeğildir bp yi cezalandırmak devletin görevidir
devlet kimdir? nedir? millet kimdir ? toplum nedir? birey nedir?
-
MFM adlı üyeden alıntı
devlet kimdir? nedir? millet kimdir ? toplum nedir? birey nedir?
kanun nedir arkadşım onu söyle. sömürgecilere arkamı açmak mıdır.
kanun beni satarsa ben ne yapayım
-
kimsenin birilerini cezalandirdigi yok ..neyin kavgasini yapiyorsunuz ya .motosiklet kullanıcıları olarak tek yürek olmamız lazm
-
zamisli adlı üyeden alıntı
kimsenin birilerini cezalandirdigi yok ..neyin kavgasini yapiyorsunuz ya .motosiklet kullanıcıları olarak tek yürek olmamız lazm
yok be abi ne kavgası fikir alış-verişi bu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:23 ----------
kanun nedir arkadşım onu söyle. sömürgecilere arkamı açmak mıdır.
kanun beni satarsa ben ne yapayım
tamam diyelim ki kanunlar bizi sattı eee napıcaz oturup bizi satmıycak kanunların gelmesini bekliycez...
seçme özgürlüğü olan insanlarız neticede 1 tane benzin istasyonu veya marka yok birsürü var sömürgecilerden alma diyoruz işte bizde almaki sömüremesinler sen onlardan almaya devam ettiğin sürece onlar seni sömürücekler.
-
PO'dan alıyorum en yakınıda o zaten..Memnunumda..
Destekliyorum
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
ark lar ben çıkıyorum motorumla biras benzin harcamaya sonrada opetten alcam kısmetse ..
-
MFM adlı üyeden alıntı
yok be abi ne kavgası
fikir alış-verişi bu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:23 ----------
tamam diyelim ki kanunlar bizi sattı eee napıcaz oturup bizi satmıycak kanunların gelmesini bekliycez...
seçme özgürlüğü olan insanlarız neticede 1 tane benzin istasyonu veya marka yok birsürü var sömürgecilerden alma diyoruz işte bizde almaki sömüremesinler sen onlardan almaya devam ettiğin sürece onlar seni sömürücekler.
ben de şöyle diyorum. benim iş yerine gidiş rotamda 2 tane bp var. dönüşte de 1 tane po bir tane bp var. ben her seferinde po dan alamam . bp kazanmasın po kazansın diye her seferinde aynı hıyar petrol sahibindeki hıyar elemanların kahrını çekemem. bakarım hesaplarım yakınsa po dan alırım po bana o an 5 km uzaksa gideyim de po dan alayım diye 50 kuruş benzin yakamam 10 liralık benzin için. ben mi suçluyum şimdi bp den alıyorum diye
suçlusu ben miyim.
herkes yakıt alırken mutlaka kendi çıkarlarını da koyar ve koyaacaktır.markadan çok istasyon sahibinin davranışı, yakıt temizliği, uzaklığı ve fiyatı durumu değiştirecektir
yemin edin hadi bir daha bp den almayacağım diye. edemezsiniz çünkü an gelir bp den alırsınız.
-
e kendiniz diyosunuz adamlar ingilterede şu fiyata satıyor diye ingiliz firması oldugu halde.TR de neden bu fiyata satıyor?vergisinden cartından curtundan sen 100 tl benzin alıyorsan bunun 70 küsür lirası vergi.dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir olay ve dünyanın neresinde yaparsan yap halkı ayaklandıracak bir olay.burda sorun benzin firmalarında değil hükümette.hükümeti eleştirip onları protesto etmeniz gerekli.almanyadan gelende 3.70 e satacak arabaistandan gelende Türkün kendiside hintliside çünkü BURASI TÜRKİYE..yanlış yeri protesto ediyorsunuz.
-
arkadaşım sen daha po nun yarısının karının avustralyalılara gittiğini bilmezken ben 10 sene önce biliyordum bp nin brtisih petrollium olduğunu.
ben bp den alıyorum demedim. ama illede po dan alıyorum da demedim. opetin sahibi dediğin adamın ne kadar vatan sever olduğu da muammadır gelip beni yargılamaya kalkma.
sana diyorum adamsanız kapatın bp yi yok yakıt almam şöyle böyle ile olmuyor.
bp yakıtı 3.15 kuruşa indirsin şimdi koşa koşa alır bir çok kişi çıkar için
ben mi suçluyum yakıt aldığım için şimdi yoksa bp yi açtıran mı suçlu. sat ülkeyi sömürt kendini vatan hainlerini adamdan say sonra gel şöyle böyle
bana bulaşma
Saçmalama, alıyorsan al , almıyorsan yorum yapma. Yok sen biliyordun ben bilmiyordum işlerine girme. Bak işine hadi. Geyik karıştırma.
-
ben de şöyle diyorum. benim iş yerine gidiş rotamda 2 tane bp var. dönüşte de 1 tane po bir tane bp var. ben her seferinde po dan alamam . bp kazanmasın po kazansın diye her seferinde aynı hıyar petrol sahibindeki hıyar elemanların kahrını çekemem. bakarım hesaplarım yakınsa po dan alırım po bana o an 5 km uzaksa gideyim de po dan alayım diye 50 kuruş benzin yakamam 10 liralık benzin için. ben mi suçluyum şimdi bp den alıyorum diye
suçlusu ben miyim.
herkes yakıt alırken mutlaka kendi çıkarlarını da koyar ve koyaacaktır.markadan çok istasyon sahibinin davranışı, yakıt temizliği, uzaklığı ve fiyatı durumu değiştirecektir
yemin edin hadi bir daha bp den almayacağım diye. edemezsiniz çünkü an gelir bp den alırsınız.
abi mecburiyet durumunda yapıcak bişey olmadığını belirttik zaten mecbursan alıcaksın napıcaksın yoldamı kalıcan? tabiki alıcaksın ama dediğim gibi seçme şansın varken sen vicdan muhakemeni yap eğer bp haricinde başka bi benzinliğe kadar idare ederse yakıtın ordan al bu senin içinde bizim içinde en iyisi. suç söz konusu değil burda. dediğimiz mümkün olduğunca onlardan benzin almayalım.
-
Çok yerinde bir karar olacak kendini bilinçli tüketici kabul eden herkesin bunu uygulaması gerekir ve bu uygulamayıda haber şeklinde duyurması gerekir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler