Düzeni değiştirelim dedik,değiştirdik gelen daha kötü düzdü,
ama düzülen hep aynı,eee sonuç;ozaman zevk almanın yolunu bulucaz
Düzeni değiştirelim dedik,değiştirdik gelen daha kötü düzdü,
ama düzülen hep aynı,eee sonuç;ozaman zevk almanın yolunu bulucaz
hiç şaşmadım bizim memlekitimzde normal olağan şeyler bunlar malesefkii.çalışana uç kuruş zammını alamadan henüz onlar erkendavranıp yapmışlar yapcaklarını işte.Değişmez buuudeğişmezz....
hayatta herkes yaptığı seçimin bedelini öder..:cherry:
Böyle başa böyle tarak demekten başka bir şey gelmiyor içimden .
iyi güzel herkez aynı şeyleri konuşuyo hoş konuşuyoda arkadaş benm anlamadığım ahanda buraya yazıyorum bu seçimdede hiç bişe değişmeyecek aynı tas aynı hamam aynı yönetim anlayışı devam edecek...
yazıklar olsun böyle hükümete. görevlere halkın refah seviyesini güvenligini egitimini saglık hizmeti kalitesini arttırmak olan kabine üyeleri ve başbakan. . utanmadan televizyon karşınına çıkarak gözlerimin içine baka baka yalan söylüyor.
eyyy bu hükümete oy verenler vebaliniz büyük boşuna dinden imandan dem vurmayın % 53 ün ahını aldınız yatacak yeriniz yok sizin. üç kuruşluk kömüre sattınız demokratik toplumlarda birey olabilme benliginizi. yani oyunuzu.
bu kadar kolaymı bu halkı yönetmek yüklen dolaylı vergiye garibana kol gibi girerken zengine sinek ısırıgı bile olmuyor.
biz buradan boşuna konuşuyoruz aslında onlar öyle bir saltanat kurmuşlarki işsiz kalma korkusu yaşayan işçiler demokratik hakkı olan yasal sınırlar içerisinde seslerini duyurmaya çalışan vatandaşa adeta müşlümana gavur eziyeti yapmadımı. buna hepimiz şahit olmadık mı.
fazla televizyon izlemem sadece haberlere ve ülke gündemini oluşturan siyasi oturumları takip ederim. benim umudum kalmadı arkadaşlar bü ülke başımızdakiler sayesinde satılmıştır.
bu ülkede asgari ücretle çalışıp akşam internetten aldıgı randevuya işini kaybetmemek için hastaneye gidemeyen ve devletin muayene olsun olmasın kestigi 8 lira için gözleri dolan insanlarla karşılaşıyorum. bu nasıl bir yönetimdir. bunların hiçmi utanması sıkılması olmaz.
ama utanma sıkılma namuslu ve şerefli insanlara has bir özelliktir.
namusu ve şerefini kaybedeninde kaybedecek birşeyi kalmamış demektir.
unutmadan bir atıfta yılbaşı kutlayanlara bir çift söz söyleyeyim de içimde kalmasın. zamları mı kutluyorsunuz. yoksa refah seviyeniz çok yüksekte harcayacak paranız mı çok. fakir bir ögrenci okula giderken delik ayakkabısını utancından saklamaya çalışırken yada maddi imkansızlıktan bir kuru ekmegi üçe bölüp yiyerek karnını doyuran üniversite ögrencisi ile hiçmi karşılaşmadınız. bir gecelik eylencede binlerce lirayı savuranlar...
sözüm kendi çapında hoş sohbet edene yeni yıla girerken umudunu koruyana degil bu işi bilinçsizce abartana israfa harama.
hepimize hayırlı ugurlu olsun.
Benzin İstasyonuna gidip Lt fiyatı yazan yerde 2.90 yazan rakamları çok özledim Yazıklar olsun bu devlete..Günden Güne iyiye gidecegimiz yerde kötüye gidiyoruz. Ne yapacaz şimdi? topluca dışardan petrolmü kaçırsak?
07-gєηçℓιк
zamlandıkça güzelleşiyor!
bu hukumetın basa gecmesı ıcın oy verenler umarım bıdahakı secımlerde de aynen buna oy verır karanlıkta kalmayalım ampulumuz olsun Adil Kazık Partisi yakında benzının lıtresı 5lırayı bulursa sasırmam
http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=1184706190
kocaeli başiskele :bounce:
Gordugum kadari ile bir arkadasimizin hakli olarak benzin zammini elestiren yazisi hafiften siyasi mesajlarin verildigi bir tartisma konusuna donusmus. O zaman ben de musaadenizle goruslerimi belirten bir kac satir yazayim.
Turkiye'de benzin, alinan vergiler yuzunden (bildigim kadari ile) Avrupa'nin en pahalisi. Tasitlardan alinan vergiler de (KDV+OTV) cok yuksek ve ozellikle 2000 cc uzeri araclarda vergi orani aracin fabrika degerinin ustune %100'den bir artis getiriyor. Bunlara tamamen katiliyorum ve degismesini gonulden arzu ediyorum.
Tam burada bazi farkli konulara dikkat cekmek lazim. Ulkemizde odenen gelir vergilerinin (en son aciklanan rakamlara gore) %40'ini maasli/bordrolu kesim oduyor. Isyeri sahibi veya "patron" tabir edilen kesim ise kalan %60'i. Icinizde kendi isi olanlar, bir sirkette muhasebeci olarak calisanlar vardir. Soyleyin bakalim calistiginiz sirketlerin kac tanesi gercekten odemesi gereken vergiyi oduyor? Lafa gelince herkes milliyetci, vatansever ama icraat farkli.
En son yaptiginiz bir alisverisi dusunun (supermarket vs. haric). Kac tanesinden fis aldiniz? Soylemek istedigim su: Bu kadar yuksek oranda vergi kacirilan bir ulkede devlet yakaladigindan vergiyi sonuna kadar aliyor ve yine ayni sebepten dolayli vergilerin orani cok yuksek.
Diger bir husus. Turkiye'deki kisi basina dusen borc orani bazi arkadaslarin zannettiginin aksine o kadar yuksek degil. Dunyanin en borclu ulkesi sizce neresi? Soyleyeyim, ABD. Peki ekonomisi (su an) en kuvvetli ulkesi hangisi? Yine ABD. Demekki kisisel borc orani ile ulkelerin ekonomik seviyeleri arasinda birebir baglanti kurmak yanlis. Ilaveten, son aciklanan rakamlara gore Avrupa'da kisi basina dusen borc orani en fazla ilk 10 ulke arasinda Turkiye yok. Ilk 3'e de Irlanda, Ingiltere ve Yunanistan giriyor.
Son olarak sunu belirteyim. Ben su an 40 yasindayim. Turkiye'de son 20 yilda benzinin dusuk oldugu, vergilerin dustugu, ona-buna zam yapilmadigi bir donem hatirlayan var mi?
Bence soylediklerimizi siyasetten arindirip mantik suzgecinden gecirelim. Sevsek de sevmesek de, kabul etsek de etmesek de hepimiz bu ulkenin vatandaslariyiz ve ulkemizi daha iyi yerlere getirmek yine bizim elimizde. Bunu da birlik icersinde yapmaktan baska yolu yok bu isin.
Hepinize selam, saygilarimla.
Iyi seneler
İnternette Bir Fıkta Görmüştüm
Trabzon Tarafında Seçimler İçin Miting Yapılıyor Ak Partı Mıtıngınde Bir Amca
Yaşlı Adam -Oğlum Siz İçki içermisiniz Diye Sorar
Mıllet Vekılı -Hayır İçmeyiz
Yaşlı Adam -Siz Sigara İçermisiniz
Mıllet Vekılı -Hayır İçmeyiz
Yaşlı Adam -Kumar Oynarmısınız
Mıllet Vekılı -Hayır Oynamayız
Yaşlı Adam -Peki O Kadar Parayı Ne Yapıcaksınız? (;
Çok İlerledik Birazcık Geriye Gelelim (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
Az az biraz daha zam yapsınlar mıllet vekıllerın maaşlarını nasıl karşılayacagız yoksa
2010'na girmeden 2010 bize girdi....
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
Bende pastadan dansöz çıkmasını bekliyordum pehh
Şaşırdım desem yalan olur arkadaşlar.
Kaç tane mesaj yazılmış ve mesaj yazan her arkadaşımın aklı başında olan bitenin farkında.
Kendi çevreme bakıyorum çoğu sizin benim gibi düşünüyor.
Demek o ki ya ben çok şanslıyım çevremdeki her zat-ı muhterem olan bitenin farkında...
Ya da bir bit yeniği var bu kadar bilinçli insandan nasıl oluyor da fazla oluyor bu hükümeti destekleyen düdük kafalılar...
Sonumuz hayır olsun ... Bu gidişle MotosikleT.net olacak; BisikleT.net
Hani Araç alım satım noter masraflarında gözle görülür bi düşüş olduğunda bazı arkadaşlar bu indirime tereddütle bakmışlardı , bu işin altında kesin bi bit yeniği var demişlerdi ; sanırım o arkadaşların öngörüleri bu yapılan fahiş benzin zammıyla ilk silsileyi başlatmış oldu ; motorumu satıp cc büyültmeyi düşünüyordum bu zam olayı ile bu fikrimi rafa kaldırdım ; beyefendiler son model makam araçları ile gezmeye devam etsinler ; bu iş burda bitmez öteki tarafıda var , bu kadar insanın vebalini bakalım nasıl kaldıracaklar...
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)