dreamdark adlı üyeden alıntı
Öğrenciyim diyorsun, ekonomik olarak bakarsan GS 500 ve Derbi'nin yakıtı, ocağına incir ağacı diker. GS 500 karbüratörlüdür, Derbi 2 zamanlıdır.
Derbi'nin parça sıkıntısı var mıdır en iyi kullanıcıları bilir ama, bildiğim kadarıyla tek muhatabı, distribütörü olan Ferco Motor'dur. Onun da fiyatları biraz yüksektir.
Elimin ayarını bilmek konusunda kendime güveniyorum dersen, 500cc ile de başlayabilirsin pek tabiiki. Ama ben olsam başlamazdım. Çünkü cc büyüdükçe hatanın telafi şansı da azalıyor.
Uzun yol konusunda CBR125, GT250 ve Derbi arasında karşılaştırma yaparsak, 3 makina da uzun yola katlanabilir ama sen hangisiyle katlanabilirsin, onu düşünelim :
Derbi'nin gidon pozisyonu alçaktır, selesi serttir, genel olarak sert bir motosiklettir, yakıtı içer; kısaca uzun yol da ananı ağlatır.
CBR125 oturuş pozisyonu itibariyle daha rahattır, amortisörleri daha yumuşaktır, 4 zamanlı 125cc olması dolayısıyla yakıtı koklar, düz yolda maksimum sürati 110-115 km. civarıdır.
GT250(Naked) oturuş pozisyonu olarak rahattır, 250cc ve 29 HP gücüyle ara hızlanma ve sollamalarda daha güvenlidir, 4 zamanlı motoruyla yakıtı 4 - 4,5 lt.(100km) civarıdır, çift silindir olması nedeniyle titreşim daha azdır, düz yolda 160-165 km. civarı sürate çıkar, bence bu 3 motosiklet arasında uzun yol için tercih edilebilecek en mantıklı seçimdir.
Fiyat performans ekseninde rakipsiz olduğunu düşünüyorum.