Harley deyince aklıma ilk glen yavaşlık agarlık oluyor bu da bana uymuyor :D bunun için Zevkler ve renkler tartısılmaz
Harley deyince aklıma ilk glen yavaşlık agarlık oluyor bu da bana uymuyor :D bunun için Zevkler ve renkler tartısılmaz
Konu, Harley Davidson (HD) motorun neden sevilmediği ise, bu bana göre göreceli bir şey. Her otomobilin fanatiği varsa, her motorun da fanatiği vardır. HD lerin klasik olduğu, bazı teknolojik gelişmeleri kabul etmediği, ısrarla eskileri uyguladığı doğru olabilir. Ama yine de hayranları ve HD'leri prestij aracı olarak görenleri de vardır. Ama ben motor seçimimde amacıma uygunluğuna (genellikle şehir trafiğinde kullanırım, kıvrak ve gürültüsüz olmalı), fiyatının bütçeme uygunluğuna, kullanım maliyetine (benzin tüketimi, bakım masrafları, yedek parça vs), kullanımda sık sık sorun yaratmamasına (dayanıklı olmasına) bakarım. Öte yandan HD kullanıcıları arasında efendi, adam gibi adam olan tanıdıklarım yar. Onlar da seçimlerinden memnun. 2005 yılında FZ6 Fazer aldım ve 60.000 km sorunsuz kullandım. Şimdi ise TDM 900 ile yaklaşık 7.500 km oldu ve çok memnunum.
*En başta da söylendiği gibi; Harley' değil, üstlerindeki bazı kendini Toplum üstü görenlere "Kıl"ım. Ama... Aşağıdaki hususlar yabana atılamıyacağı için, Motosikletin kendine de "Kıl Olmak" vacip oluyor.
*Retro anlayışı bu tarzdan hoşlananlar için tamam da; hala subab iteceklerinin kaval tipi olması, ekzantrik milinin motor gövdesinde olması iyi bir şey mi?
*Çok daha üstün teknolojiye sahip, benzer görüntüdeki bir Japon motosikleti çok daha uygun fiyata alınabiliyorsa.
* Bakım, servis, parça imkanları kısıtlıysa.
Bu gerçekler karşısında; bu motosikleti sevsem de "KIL" olurum.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
poğaçan kardeş anlamadigin bir konu var. tutturmuşsun bir teknoloji gidiyosun . teknoloji nekadar coksa cruiser ruhu okadar zayıflıyor bence. Ayrıca 2009 harleyleride cogu japondan daha teknolojik..biras araştir oyle yorum yap lütfen
Harley sevilmez mi yahu
Turgut Çarıkcı / A rh (+) / 05399887738
1. Poğaçan değil=BOĞAÇHAN
2. Kardeşiniz olamam! çünkü sizden büyük çocuklarım var.
3. Bir motor Mekanisyen/teknikeri(motor öğretmeni) olarak Yazdıklarımda bir beis olduğunu zannetmiyorum. Subab teknolojilerini araştırırsanız. konuşabiliriz. Bilmediğimiz varsa biz de sizden öğreniriz.
4. Harley ile bir sorunum yok. Sorunsuz(Evime en az yük olacak şekilde)yürütebileceğimi değerlendirsem, Bir Harley almamam için bir neden de yok. Malûm Türkiye şartlarında, Harley, özveri isteyen bir motosiklet.
5. Amerikan ve Japon motor teknolojileriyle ilgili yeterli olabilecek seviyede bilgi ve görgüye sahip olduğumu düşünüyorum. Araştırma ve kendini geliştirme işleri siz değerli genç kardeşlerimize daha çok yakışıyor.
Bu yazdıklarınıza katılıyorum. "Basit İyidir."teknoloji nekadar coksa cruiser ruhu okadar zayıflıyor bence.
Yazdıklarınıza göstereceğiniz özenle daha iyi anlaşılabileceğinizi düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
Kimseyi genellemek istemem ama Harleyciler arasında feci halde ezikler vardır memleketimde.
Kendilerini Hells Angels Üyesi falan sanırlar. Sert görünmeye çalışırlar. Para leştir ve hayat yoğundur. Yaşanılamayanları yaşamaya çalışırlar. Motosikletin işleyişinden çakozlamazlar. Motosiklete paso çirkin çirkin aksesuarlar alıp 15.000euroya aldıkları motora 20.000euro para döküp daha çirkin hale getirirler ve paso böbürlenirler.
Bunların birde harleysizleri vardır, onlarda feci özentidir. Dıragsıtar falan alırlar. Bandana falan takıp, deri giyerler ve kirli olmaya çalışırlar. Bunlara da genelde aile iyi para basmaktadır. El bebek gül büyütülüp havalı olsun diye cruiser alınır ve bunlarda acayip moda girer. Göya isyanlardadırlar. Bunları görünce direk içimizden "hade lenn" demek gelir.
Tabi bu kalıplarda bulunmayan, çok karizmatik ve kendine özgü fazla sayıda saygıdeğer cruiser ve chopper kullanıcısını tenzih ederim.
Motor olarak bakınca, bi ahım şahımlığı yoktur. Adı vardır, birde 48 derece mi ne ayarlanmış patentli v2 motorunun sesi. Bana göre gerisi fıstır. En sevdiğim modeli sportsterlerdir diğerleri iyice leştir kanımca. Sportsterleri gayet sempatik ve çekici bulurum. Yaş ilerlemeden almak pek akıl karı değildir kanımca bu inek gibi motorları. Gençken zıpır atik ve hafif motorlar kullanılmalı fikrimi savunurum
amerikadaki harley kullanıcısı tipi birçok şeyde olduğu gibi buradakiyle örtüşmüyor.
orda "harleyci" bildiğin çakal, çeteci, tekin olmayan adamlar.
burda ise genelde voleyi 90'a takmış, üniversite mezunu yabancı dil bilen gayet legal adamlar. parayı basıp isyankarı oynamak abes.
bir diger mevzuda h&d şirketinin pazarlama stratejisi.
"motosiklet değil karizma satıyoruz!"
kredi kartına 12 taksite full karizma. alem sert adam görsün!
oldu gülüm
harley davidson marka motosiklete gönül vermiş samimi motorseverleri tenzih ederim.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Sadece kendi adıma konusuyorum;2 madde;
-Tipler gerçekten itici standart tipler magandalıktan hoşlanan burnu havada olan tipler(tabiki özel değil genel bir yorum bu özel bir şahsiyet için söylenen bir şey deil)Benim harleyim var hepiniz eziksiniz düşüncesine sahip olan tipler gerçekten tiksiniyorum.
-(Sadece kendi adıma)Harley hiç bir zaman tarzım olmadı olacağınıda sanmıyorum.Açıkçası çöp kutusu kadar silindirler hoşuma gitmiyo...Tercih meselesi...
hişş üzülmeyin ben seviyorum sizi
Kesinlikle benzerlikler var. Hatta çok daha şımarık tipler var. Ama ss kullanıcısı deyince sürüşe bakılır. Adam virajın içinde yatıp sıyrıla sıyrıla kopuyorsa şımarır, azıtır. En azından biraz da olsa hakkı vardır. Çünkü ister istemez bir şekilde saygı ya da beğeni uyandırır. Diğeri tor tor gelir tor tor gider. Düz yolda 150ye kadar serice hızlanır kendi çapında.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Vallahide billahide yorgun ve huysuzdum bu sabah...şu kelamı okuyana kadar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin...Karagöz Hacivat misali...
o Boğaç Han ki Korkut Dede hikayelerinin yiğit kahramanıdır..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)