Motorum Bazen calısmayabılıyor
Reklamlar
-
Merhabalar arkadaslar
Mondial 150RF model motorum var scooter hergun yaz kış okula onla gıdıp gelıyorum kadıkoyden atasehıre motorum bu aralar el marsıyla zor calısmaya basladı 4-5 denememde calısıyordu artık el marsıyla ılk calıstırırken sabahları calısmıyor. ayak marsıyla calıstırıyorum sabahları ama ayak marsıyla calıstırmak bana zor gelıyor neden dersenız denıyorum baya bır pek beceremıyorum yarım saat ugrasıyorum oyle calısıyor. neden el marsıyla calısmıyor sabahları veya bazen? (hava soguk oldugu ıcınmı?) ve ayak marsının formullerı nedır?
çift ayak oldukdan sonra motor cok az arka frene basarak az gaz vererek hızlıca ayak marsına basıyorum dogru degılmı?
Reklamlar
-
sabahları marşa basarken jikleyi kullanıyormusun?
-
Ayak marşını ben de pek beceremem... 6o Lı yıllardan kalma bir PLanetimiz var; ona bazan basıyorum ayak marşıyla fakat yapamıyorum coğu kez
Bu arada havalar sogudu. Kış için motora temiz bir bakım gerekir. Peryodik bakımmıs gibi; filtrelrer vs. temizleyip o sekilde kışın kullanmalıyız...
Bir de öyle dene bakalım!
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Gazı aç - hızlıca ayak marşına yüklen çalışır,çalışmazsa da akünün sularını ve voltajını kontrol ettir, gerekirse de değiştirirsin.
-
Mehmet-07 adlı üyeden alıntı
sabahları marşa basarken jikleyi kullanıyormusun?
Scooterlarda otomatik jikle var diye biliyorum..
Bu arada bende sıkıntının havaların soğumasından kaynaklandığını düşünüyorum..
Starta basmadan gaz kolunu hafif açıp kapattıktan sonra (hafif ama) deneyebilirsin..Bir de motorun anahtarını takıp ON konumuna getirdikten sonra hemen marşa basmayıp 1-2 dk. bekleyip marşı dene..
Benim 150 zat ta da olan bir sorundu ama bu şekilde çözmüştüm..
-
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
-
akunu kontrol ettır suyuda eksılmıs olabılır
-
ayak marşı ile çalıştırmaya çalışıyormuş. akü ne alaka
-
motorunun sarjını bi ölçtür...el marsına basmadan önce kontak acmadan ayak marsına 3-4 defa bas...sonra hava filitresinin girisini biseyle kapat sonra el marsına bas...scooterda otomatik cikle vardır....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:44 ----------
ayak marsına basarkende hava filitresinin önünü kapat
-
29 Aralık 2009, 20:40
anladım dedıklerınızı yaptım yınede cook zor calısıyor akuyle ayak marsının alakası yok el marsı ıcın deseydık eyw dedıgınız gıbı olabılırdı bu arada otomatık jıkle oluyor butur scooterlarda
-
30 Aralık 2009, 02:20
bende soguklardan oldugunu saniyorum,benim motorumda ne kadar yatrsa yatsin daha ilk marshta alirdi.ancak simid iki uc denemede calisiyo.
RIDE or DIE
-
30 Aralık 2009, 05:52
bujin eskiyse kaliteli bi bujiyle degistir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler