tüp takmak mümkün yapılmış birçok örneği var. Artık olurdu olmazdı diye tartışmanın manası yok. Bazı ülkelerde yasal olmasına rağmen bizde motosiklete tüp takmak yasal değil. Bu nedenle LPG li motosikletle trafiğe çıkamazsınız. Otomobildekinden biraz daha zahmetli oluyor tüp takması. Karbüratörün değişmesi gerekiyor çünkü motosikletlerde bulunan şamandıralı basit karbüratörler tüple çalışmaya uygun değil. Otomobllerdeki gibi kelebekli karbüratör takılması gerekir. Depo ise hiç sorun değl topcase içine yada orijinal deponun yerine (bu durumda sadece lpg ile çalışır hale geliyor) takılabilir.
bence motorsiklette cok gereksiz bir uygulama cok yakıyorsa sat motoru al bi akbil bak keyfinee..
her türlü motorlu araca artık tüp takılıyor malesef kimse dert etmesin olurmu olmazmı diye,paradan haber verin diyor servisler. netice ortada ama zaten param olsa tüp taktırmazdım diyenlerde bisiklete devam.vatandaş ferrari almış gitmiş ona tüp taktırmış cümle alem dalga geçti ,sahi hangi ülke vatandaşıydı o hatırlayamadım
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Bunu anca küçük motoru olanlar takar..Küçük motorların yaktığı neredeyse hiçbirşey..Zaten büyük motoru olan adamın hem maddi durumu iyidir..Hemde motoruna kıyamaz..
[B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:
birçok alman sitesinde koca koca bmw motosikletlere lpg takıldığını görebilirsiniz google sayesinde.
bir kere tehlikeli olacağını düşünen bazı arkadaşlar var ama nasıl bir zihniyetle o kanıya varıyorlar anlamadım.topcase içine takılmış bir lpg tankını delipte patlatacak kadar bir darbe geldiyse motora arkadan,patlamasına kalmadan öteki tarafa gider sürücüsü zaten ona gerek yok.
daha ucuza daha çok km gitmek için gayette güzel bir fikir bence.500-650 cc lik bir maxi scooter ve lpg kombinasyonu çok güzel olurdu.imkanım olsa da yapabilsem böyle bir şeyi keşke.neredeyse yarı maliyetle aynı mesafeyi gidebilmek kötü bir şey olmasa gerek.(sadece yakıt maliyeti benim dediğim,otomobillere göre daha yüksek devirle çalışan motosiklet motorları için daha fazla yan etkisi olabilir lpg nin orasını bilmiyorum)
son olarakta benzin masrafı çok geliyosa bisiklete bin,akbil al diyen çok bilmişlere de gıcık oldum cidden okurken.arkadaş sorulan şey lpg takılabiliyor mu bu motosikletlere!benzin parası çok büyük külfet motora binmek dışında ne yapabilirim diye sorulmuş sanki,nasılda itici bilmiş tavırlar,amerikayı keşfettiler o yorumlarla bu zatlar
ikinci resimdeki uçmaya hazır bir bomba gibi çok tehlikeli kaza yapmaya gelmez bu motorla haybeye birsürüde ağırlık
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
depo doluyken manyak önü kalkar ama
Yüksek Kalite Üstün Performans
arkadaşlar motora tüp takılır neden takılmasın...1997 möodel kılasik mz e kendim takmıştım.... su ile ısıtmadan randıman alınmaz diyen arkadaşa cevabım ise benin su geçen bölünü eğzost dumanı ile veya rezisntans ile ısıtarak ısınmadan kaynaklanan sorunu ortadan kaldırıyoprsun... bunun örnekleri eski model transporter lerde mevcut... oto tamirhanesinde az şey öğrenmedik....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Yok yaa motosiklete tüp takılır mı
Turgut Çarıkcı / A rh (+) / 05399887738
arkadaşlar tüp takmak ayıp bişi değilya forumda okuduğum kadarıyla lpg nin fakirlikle bağdaştırıldığını algıladım. avrupa lpg yi hava kirliliğini en aza indirmek için kullanıyor bmw de büyük hacimli makinelerinde lpg yi kullanma için arge yapmaya başladı bile bu ülkede de motorlara lpg olayını yapabilirsek mak. müh odası elbette bişiler yapar onada bi ruhsatta yer ayırırlar maksat ekonomi yapmaksa kullanılıır. isteyen tabii alsın 2000 cc chopper gor gor gaz açsın benimde gönlümde yatan budur ya
velhasılı kelam bu konuyla ilgili bişiler bilenler görenler fotolar olanlar atsın bende cbx750 ye lpg takma fikri var olurmu olmazmı zamanla görücez
bende kanuni tiğrina 100 cup var küçük piknik tüpüyle gidiyorum dere tepe(çok dalğa geçiliyo)
şimdi takılırmı bilmiyorum ama birkaçsene önce bi tanıdığım fuara çıkartmak amacıyla takmaya çalışmıştı kendisi oto tüpü takıyordu ama takamadı ...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)