Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Her zamanki problem "araç sürücüleri"

REKLAM ALANI
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Hepimizin ortak sorunu olan binek araç sürücülerinin dikkatsiz ve duyarsız şekilde araç kullanmalarına bir örnekte ben yazayım istedim. İnanıyorumki bu şekilde sesimizi duyurabileceğiz ve hepbirlikte kafası almayanların kafasına zorla sokacağız bazı şeyleri.
    Dün akşam yoğun geçen bir günün sonrası biraz kafamı dinleyim dedim baktım havada gayet iyi atladım motoruma bağdat caddesine doğru sürüyorum sakin sakin etrafı seyrede seyrede. Herşey Küçükyalıya kadar gayet normal, Bostancıya gelmeden önceki ışıklardayım. Yeşil yandı kalkış yaptım 2 sonrası 3 ve 4 dedim sağa tatlı bir viraj var motorum sağa hafifce yatmış halde virajdayım sağımda beyaz bir araç var benle birlikte şeridinde viraj alıyor. Birden solumda beyaz bir volkswagen cady araç pilaka 34 DL 6408 arkadaş virajı alıyor ama ne hikmetse araç sağa doğru geliyor araç şerit çizgisinide ortaladı artık aramızda çok az bir mesafe kaldı ben panikle soluma doğru bakmaktan kendimi alamadığım için (sevgili DD nereye bakarsan oraya doğru gidersin diyoya) motorda sola doğru kayıyor gazı bıraktığım anda ben geride kaldım ve oda şeridini değiştirmiş ve önüme geçmişti. Bu sırada sağdaki delide sol şeride bi makas yapmazmı artık elim ayağım boşaldı. bostancı istasyonun ordaki ışıklarda cadynin yanında durup ne yapıyorsun sen gibilerden işaret ettim, araçta 2 kişiler şöfer birden çoştu suratını ekşitti elkol hareketleri bağırışcağrış aracın içinden vs. Özür yok, Kusurabakma yok, direk terbiyesizce bir tepki. Lanet ettim uzadım gittim yoluma. Bundan böyle bu tarz olayları yaşamamayı umut ediyorum ama motora biniyorsan mutlaka yaşayacaksın, Yaşadıkçada pilakaları ile yazacağım. Umarım zamanla bişeyler düzelir
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    öncelikle geçmiş olsun cüneyt;sonralıkla aşağıdakileri oku da naapcan ogren
    1) sen nasıl ollurda benim haberim olmadan geziyon insan bi haber verir dimi
    2) aynı olay benim basıma gelmişti: zamanında mınibusun teki bu sitden bir bayan arkadasımız sıkıstırmıstı ben ne oldugunu anlayamadan reflexle direk araya girdim bişey olacaksa bana olsun hesabı mınıbus sahıbı hıc utanmadan hala dreksiyonu kırdı korumalara felan carptı sonra bagrısma cagrısma derken uzadı gıttı. onde gordugum polıse acıklamam ragmen o amenna dedı olur boyle seyler oldu bıttı. sımdıkı aklım olsa idi yapacagım soyle olurdu;
    sonucta mınıbusten daha cabuk kacabılecegım ıcın arkasından gazlardım tam yanından gecerken ayagımla aynalardan bırını kırardım kı hemen kırılır sonra yavaslayıp dıger taraftan gecerdım dıger aynayı kırardım.bi kamikaze dalısı da olabilir mesela.o ankı psıkoya gore son surat dalma da olabılır tabı sonucu pek içacıcı olmaz herhalde.bunu bırz daha dusunmek lazım
    tekrar gecmıs olsun

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Gecmis olsun Cuneyt... Daha once beni de boyle bir minibus sIkIstirmisti da bu siteden "kahraman bir arkadasimiz" araya girerek beni hain minibusun tacizinden kurtarmis, kendisini minibusun ilerleyen iri bedeniyle karsi karsiya birakmisti.

Ne yapmali:
    1-"onun icin motor camiasinda 10 beygir gucundedir" denilen bir arkadasla gezmeli!

Fonda:
    http://www.hemenpaylas.com/download/...e_you.mp3.html
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

Motosikleti
    kanuni 125 T
    gecmis olsun bu ayılar Türkiye'nin her yerinde var.benim taktik yanıma arac geldiginde hatalı birsey yapacagını anladıgımda kornaya basıp beni farketmesini saglamak.yada tehlikeli ani harekette uzun korna sesi kendilerine birnebze gelmelerini saglıyor...hic bir zaman hic bir arac surucusu ile gozgoze gelmeyi tavsiye etmem.zaten ozur dileyecek olan senin farketmeni saglayıp ozrunu dıler...dayak isteyenler icinse bos gezme.

Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Bir daha yanlız çıkmamaya karar verdim yanıma bi bodyguard alacam pickup ile takip etsin beni sıkıştıranı düzlesin işin komik tarafı dün akşam benden başka motorcuda yoktuki yollarda tektim valla

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    ewet ya bazıları hiç takmıyo motorları , iyiki korna var yarım saat calınca hafif doğruluyorlar
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    çok geçmiş olsun motoman.denilecek bişey yok.bide ben bişi diince ii olmuo ama yine de demeden duramayacağım.ulan ne lanet adamlarıdır şunlar ya.yani ne desek boş.Sesimizi duyuracak bişiler yapmamız lazım arkadaşlar.Mesela ne bileyim toplantılar yapıp karar verip bi,sürüş yapmak ,pankart açmak felan işe yarayabilir.tekrardan geçmiş olsun kardeşim

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    ben bişe yazmıyım.bikere yazdım.silindi
    sana geçmiş olsun diyim.umarım en kötüsü bu olur.

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    çok geçmiş olsun.. serin kanlı davranmakla bence çok iyi yapmışsın bu tip olaylarda sinirlerimize hakim olmamız lazım.. otomobil şöförlerini savunmak gibi anlaşılmasın sakın ama bu tip durumlarda şöyle de düşünmemiz lazım.. bunları aynı zamanda bir otomobil şöförü olarak yazıyorum araba kullanırken özellikle motosikletlere çok dikkat ederim mümkün olduğunca yol açarım rahat geçiş yapsınlar diye... fakat bu kadar dikkat etmeme rağmen bazen aynalar arkadaki veya yanlardaki motosikletleri görmeme yetmiyor.. yani otomobil şöförlerinin motosikletleri genelde göremediklerini de hesaba katalım.. biz onlardan 10 kat dahafazla dikkatli olalım.. çünkü motosikletler trafikte gerçekten çok zor farkediliyorlar.

Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu ilk değil sonda olmayacak hepimizin başına gelen klasik şeyler. Konuyu paylaşmaktaki amacım bu gibi olaylar için nasıl bir çözüm yoluna gidilebilir, yoksa çözüm üretilemezde "kaderimiz bu çekeriz"mi denir? Yeni başlayan arkadaşlarda en azından nelere daha dikkat etmeliler kulaklarının bir köşesinde bulunsun çünkü Trafikte hak hukuk kavramı yok maalesef

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    kaderimiz budur bence. bu değişmez değiştirilemez de. sen dediğimi yap
    bide alay eder gibi yorum da yapmamak lazım ama dimi...

F650NNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    f650gs
    bunlar bitmez.mantar gibiler aynen eğitcen bir güzel.amadedim ya mantar bunlar

Eğitim şart...

gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1-trafik eğitimi avrupada olduğu gibi ilkokul sıralarında başlamalı
    2-Avrupada bir kaza esnasında ya haklısın yada haksız % yok
    3-Otomobil ve motor sürücüleri Bilhassa bisiklet sürücülerine çok dikkat etmek zorundalar zira bisiklet sürücüsü her zaman haklı

ama onlar eğitimi anaokulundan başlayarak öğreniyorlar ve kırmızı ışık meselesine gelince %90 kırmızı ışıkta kamera var eğer geçmek istersen senin sorunun faturası evine gelir 15 gün içinde ödemezsen hemen katlama yapar
    yine ödemezsen bir daha katlar devamı haciz memurunda biter.
    polis arabalarının çogunda kamera vardır yollar kamera ile izlenir hata kabul edilmez. cezası çok ağırdır .
    kazasız sürüşler ve motoman arkadaşımıza geçmiş olsun

super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varadero
    motoman gecmiş olsun
    gün geçmiyorkı boyle uzucu olaylarla karsılasmazsak.Bunlar ne eğit eğit biter ne döve döve biter.
    bence bigün e 5 i kapatıp sorunlarımızı dıle getırelım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler