valla fırtına çıktığı zaman ağaçlar yan yatıyor çatılar uçuyor,sehpa işi bu şekildeki fırtınalar için bir önlem değil diyorum ben.en iyisi kapalı ir yer bulmak,veya en azından rüzgara siper olabilecek bir kuytu veya ters köşe belirlemek.
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
merhaba
o dediklerinizi ben yaptım, pazar günü hava güzeldi, ama tv de lodos fırtınası çıkacağı uyarısı yapılması üzerine motorumu güneyden gelecek rüzgara göre yerleştirdim, ön kısmını denizden esecek rüzgara ayarladım, sonra da iç rahatlığıyla evime gittim.
ama ne oldu gece rüzgar ansızın karayele dönüştü , kuzeyden esmeye başladı, canım motorumda bu değişen rüzgarı arkadan alınca bütün korumasızlığı ve çaresizliğiyle adeta kayarcasına sehpadan kurtulup yana devrildi.
Anlayacağınız rüzgarın nereden eseceğine ve bize ne oyunlar edeceğine hiç güven olmuyor...
Bir de ben camımdan baktığımda motorumu görmek istiyorum, o kuytu köselerde yani camımdan göremediğim yerlerde huzursuz oluyorum,
Antalyada da çok sert rüzgar oluyor.. fırtına durumunda motor özellikle brandalıysa motor uçurtma gibi gidiyor.. uygun boyda branda kullanmak lazım ayrıca genellikle rüzgar alan taraf kapalı olursa motoru devirecek kadar rüzgar olmaz.. yani bir duvar dibi veya başka bir aracın yani daha uygun olabilir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)