Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sel suyu ve camuruna mazruz kalmıs motor alınır mı ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Piaggio CARNABY
    Sel suyu ve camuruna maruz kalmıs motor gercek anlamda temizlenebilirmi ?
    Sel camuru ve suyu motorda kalıcı kusurlar bırakırmı ?
    Bu yazki sellerden sonra bu sekilde motorların temizlendikten sonra ucuza elden cıkarıldıgını duydugum icin fikirlerinizi soruyorum ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Benim Sürücü kursum olduğu için bu tarz bir cok araç almayı düşündüm kurs için... Hem de yarı piyasasına; Rize Sanayisinn tamamı eLimizde olduğu için de basladık yakın usta dostlarımıza sormaya... Bana denilen şu oldu bir cok usta tarafından ;

Motora su girse bişey değil yalnız Çamuru istesen de temizleyemezsin

Bilmem Anlatabildim mi
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    bizim aydın ustada almıştı bir kaçtane .göstergeler mecburen degiştirmiş.sonra genel bir temizlik ve sattı motorları.demekki oluyormuş.ilgilenenlere adres verilir.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Motosikleti
    klr 600
    evet al ancak dikkat etmen gereken o şekilde temizlenmeden çalıştırmaya çalışmışsalar silindiri kesin çizmiştir bizzat kendim bir motoru temizledim tamamen söktüm mazotla yıkadım tık çalışdırdım bikaç tur hemen yağını değiştim motoru sahibi halendaha sorunsuz kullanıyor

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    ikitellideki sel felaketinden sonra arabayı bakıma götürmüştüm yağı suyu tuzu falan için o sırada orda beklerken araba mezarlığını gezdim ibret olsun diye yaklaşık 8 araç sel suyuna maruz kalmış (içi dışı heryeri çamur toz toprak çer çöp dal yaprak) araçlar perte çıkmış çoğunun kaportasında hiç bir hasar yok olanlarında tamponu düşmüş farı kırılmış şeklinde ama mezarlıkta yaatıyorlardı... bi düşünmek lazım nekadar sağlıklı olur bilinmez...

Elektrik sistemi iptal olur, ustalar uğraşmak istemez,yoksa ister denize düşsün, çıkar kullan.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elektrik sistemi iptal olur, ustalar uğraşmak istemez,yoksa ister denize düşsün, çıkar kullan.
    ben şimdiye kadar denizden 11 ya da 12 tane deniz motoru çıkardım.
    bir kaç gün denizde kalan motor karınca yapmaya başlar,sonra da bu karıncalanmalar iflah olmaz hal alır.

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bie kere daha söylüyorum;

Su önemli değil fakat çamur motora girmişse asla temizlenmiyor!
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    yahu ne çok uğraşan olmuş bu işle şimdi piyasada epey çamurlu motor var desenize

Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir kaç gün denizde kalan motor karınca yapmaya başlar,sonra da bu karıncalanmalar iflah olmaz hal alır.
    Hemen çıkarırsak bişey olur mu acaba,teşekkürler.

asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    motosikleti en ufak civatasına kadar soküp yag mazot ve gerekli kimyasallarla temizlemek gerekli. aksi durumda her an canınızı sıkacak durumlarla karşılaşablirsiniz. özellikle motosr aksamına su ve çamur girdiyse komple söküp temizlemek gerekir. buda amatör birinin yapacagı iş degildir. tabi bu motosikletin marka ve modeline göre degişen bir durumdur. tek silindirli ise eli yatkın biri bunu yapabilir.

sabır ve emek isteyen bir ugraştır.

cakalaz çamur temizlenmez demiş. motosiklet parçalara ayrıldıktan sonra temizlenemeyecek hiçbir yeri yoktur. sadece karbüratör ugraştırır. onuda oksijenli su ile halledilebilir.

McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    Bilgiler icin tesekkur ederim..
    RIDE or DIE

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş bende deniz motoru çıkarttım hem de düşer düşmez neredeyse ve iyi bir uğraş ile çalışır duruma getirdikti

Ancak sel çamuru için öyle değil durum Ne kadar uğraşsan da neredeyse mikroskobik çamuru temizlemek mümkün olmuyor. Belli bir zaman sonra tekrar çıkıyor ortaya Bu şekilde çamurda ne kadar kaldığıda önemli ama genelde sahibi selden kaçıp sular normale dönene kadar kalıyor. Bu da bir daha adam olmaması için yetiyor Bence hiç girilmez bu işe, özellikle elektriksel ve hele varsa elektronik aksam iflah olmuyor.
    Poturdak

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    2 zamanlı motorlar 1 hafta bile su altında kalsa temizlendikten sonra çalışır. Ancak 4 zamanlı motor kolay kolay iflah olmaz.

Motosikleti
    Honda CBF 150/ Honda Titan 125
    Bu gidişle millet motor almaktan korkmaya başlıcak..Hele sıfırları ucuzlasa 2. el biter..
    [B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    para varsa çözülmeyecek problem yoktur,sel suyu,deniz suyu,turşu suyu hikaye para çözer.

Motosikleti
    klr 600
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş bende deniz motoru çıkarttım hem de düşer düşmez neredeyse ve iyi bir uğraş ile çalışır duruma getirdikti

Ancak sel çamuru için öyle değil durum Ne kadar uğraşsan da neredeyse mikroskobik çamuru temizlemek mümkün olmuyor. Belli bir zaman sonra tekrar çıkıyor ortaya Bu şekilde çamurda ne kadar kaldığıda önemli ama genelde sahibi selden kaçıp sular normale dönene kadar kalıyor. Bu da bir daha adam olmaması için yetiyor Bence hiç girilmez bu işe, özellikle elektriksel ve hele varsa elektronik aksam iflah olmuyor.
    abartmışsınız abi temizleniyor sök motoru doldur mazotun içine zaten tertemiz oluyor dök yağı ikitur at hemen değiş sorun yok

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    biraz zor bence
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    olay sırf motor parçaları değil, şanzıman, amortisörler, göstergeler, rulmanlar, elektronik aksam... bunlar ve tamamının elden geçirilmesi için harcanacak işçilik, önemli bir masraf kapısı.
    sonra sırf çamuru temizleme sorunu değil, suyun yaratacağı korozyon da önemli. temizleyip çalıştırabilir ve belki kısa zamanda bir şey görmezsiniz, fakat motordaki tüm parçalar normal kullanım ömürlerinin çok altında sorun yaşatacaktır. ikitelli'deki sel baskınında gündeme getirilmişti, çevredeki depolarda bulunan ve sel suyuna karışan kimyasal maddeler de önemli; ya motorun içine asitli su dolduysa?
    ben olsam, piyasa fiyatının yarısına bile verseler uzak dururdum.

Motosikleti
    Piaggio CARNABY
    Cevap yazarak aciklama yapan arkadaslara cok tesekkurler. 1 hafta once satin almak icin baktirdigim motora usta .. BU ARAC SEL SUYU - CAMURUNDA KALMIS dediginde motoru almaktan vazgectim. Nereden anladiginida sormama ragmen aciklamadi.Motor temiz gorunuyor ve ucuzdu. İsin erbabi bir sekilde anliyor ama gozle anlamak mumkun degil.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler