Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Derbi Senda SM hakkında.

REKLAM ALANI

belkı forumda yerı degıldır bu konu için yeniyim..özür diliyorum.. bu motorsiklet için görüşlerinizi öğrenebilirmiyim ilk motorsikletim olacak ve belkide 2/3 sene kullanacağım.boyum 186 kilom 87 sizce bu motorsiklet için uygunmudur?teknik konulardan pek anlamam acemiyim parça sorunu olurmu ws. eksileri artıları nelerdir bilgilendirebilirmisiniz beni?.teşekkür ederimm..
    http://www.derbi.com/index.php?optio...215&Itemid=347

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anladığım kadarıyla boyun ve kilona da uygun olarak tarzını seçmişsin.

Öncelikle, başlangıç için 125cc doğru bir seçim. Tabi 1 sene sonra seni keser mi, orası da ayrı. Bence kendine hakim olduğun sürece 200-250cc bir makine ile de başlayabilirsin.

Gelelim Derbi'ye. Derbi, İspanyol malı kaliteli bir motosiklettir. Türkiye distribütörü Doğuş Grubu bünyesindeki Ferco motordur. Şu anda Ferco Motor'un Türkiye'ye getirdiği tek Derbi modeli Terra 125'dir. Yani almayı düşündüğün Senda artık ülkemizde satılmıyor. İnternette de 3 adet ilanı var ve 2 tanesi 2. el, bir tanesi sıfır.
    Kısaca bu motorun piyasası yok.

Uzun lafın kısası, güzel motor ama uzun vadeli düşününce ben daha güncel markalara bakmanı öneririm.

Bütçen ne bilmiyorum ama, bence bu motora alternatif olarak düşünebileceğin motorlar:
    Yamaha XT-125X, Hyosung RX-125 SM, Kanuni Cross-250 ve NX-4 Falcon olabilir.

Yeni başlaycaksan daha çok piyasası yedek parçası olan bir marka al derim.Satarken kolaylık olur az zarar edersin.Sanırım cross seviyorsun.O zaman dreamdark arkadaşımıza katılıyorum.

teşekkur ederım oncelıkle sıfır veya cok az kılometre yapmıs motorsıklet almak ıstıyorum ve derbi nin terra modelını kullanmadım gördüm dıger 125/250 liklere gore daha cüsseli duruyor malum boyda uzun olunca ve başlangıc tercıhı olarak bu markayı düşündüm..çin malı motorsiklet almak ıstemıyorum vede uzun yola cıkmayacagım ıcın sehır ıcı ıcın problem olmayacagını düşünmüştüm,peki terra modelını alsam parca problemı olurmu çünkü illakı alışana kadar bıkac parcaya ıhtıyac duyarız sanırım
    ılk baslayacagımıcın ıcımde bı heyecan var ve yaklasık 15/20 gündür araştırma yapıyorum derbi ye kapıldım hangı motorsıkletı ıncelesem aklımda derbı kalıyo :S
    son birsey daha sorucam derbi senda ıle terra arasında teknık acıdan bı farklılık varmı yanı motor gücü ws aynımıdır? yanı uzun lafın kısası terra alsam nasıl olur?
    sabırla ve anlayısla okudugunuz ve cevaplarınız ıcın tesekkurler..Saygılar..

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bahsettiğin kriterkere göre Derbi Terra fazlasıyla işini görür bence.
    Parça konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, sadece Ferco Motor'un fiyatları biraz yüksektir.
    Ayrıca Terra alman çok daha mantıklı olur çünkü, üretimi devam eden güncel ve modelli bir makina alacaksın. Satarken edeceğin zarar önemli değilse ve ben bu motoru 2-3 sene binmek için alıyorum diyorsan, madem o kadar da kanın ısınmış, hayırlısıyla alır kazasız belasız binersin inşallah.

Bu arada Terra ile Senda arasında teknik olarak farklılıklar mevcut, motor gücü olarak Terra 15 HP, Senda 12 HP'dir.

2 modelin teknik detaylarını aşağıda bulabilirsin :

Terra 125
    http://www.fercomotor.com.tr/derby/t...zellikler.html

Senda 125 SM
    http://www.earlyriders.net/derbi-sen...sm-t1147.html?

istanbul içi bana fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum artçı ıle cok fazla rahatsız etmezse sorun yok demektır..yaptığım araştırmalara göre 125 cc için güçlü bir motorsiklet gibi..kısmetse alıyorum haftaya.. kullanan varsa son noktayı koymak ıcın aydınlatabılırmı rica etsem..teşekkur ederım bu arada sabırla cevaplayıp aydınlatıp heyecanıma ortak oldugunuz için..

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    derbi senda kullanıcısı var mı ? yorumları okumak isterim. yedekparça sıkıntısı yaşıyorlar mı acaba ?

ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

.Mhmt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Abilerim bu SM Ancak cross tipi de mevcuttur diye düşünüyorum Gayette sağlam oluyor derbiler
    Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler