Sonunda 14 gün aradan sonra motosikletim ile 19 km'lik bir tur yaptık ilk buluşmamızdı ve çokta güzel geçti. ama kendisini vites değiştirmeye ikna edemedim. 1. viseste 19 km'lik bir tur attım ve az öce geldim. mükemmeldi.
Sonunda 14 gün aradan sonra motosikletim ile 19 km'lik bir tur yaptık ilk buluşmamızdı ve çokta güzel geçti. ama kendisini vites değiştirmeye ikna edemedim. 1. viseste 19 km'lik bir tur attım ve az öce geldim. mükemmeldi.
Aman deyim birinden yardım almaya çalış yoksa motorunun ömrü çok kısa olur.
[B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]
[COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]
Yok hayır ilk motosiklet sürüşüm değil ama ilk vitesli sürüşüm. 2. vitese atmayı beceremedim.
Şaka ile karışık yazayım, motorunuzun yağ değişimi gelmiştir her halde 19 km 1. viteste gidilirmi yahu . Yazık günah, motor hava soğutmalı, soğumak için rüzgarı yemeye ihtiyacı var. Su soğutmalı olsa bile zararlı ya neyse
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 ----------
Aman hocam, bi bilenden yardım alın, böyle devam etmeyin.
Vites değiştirmeyi bir an önce öğrenmem lazım o zaman bir de 2.vitese atacak yol yoktu desem. )
abi kusura bakmassan gülücem yazdığına değil yorumlara çok iyi ya güldüm gece gece :D :D herkezin harcı değil demiş 19km 1. vites :D:D:D:D:d
dikkat et hocam bir an evvel öğren vites olayını motorun keyfini çıkart yoksa arızalar başlar sıkıntılarını çekersin
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
lütfen dalga geçmeyelim.
İyidir iyidir 1 bende 5 dk scooter tecrübesi olmadan ilk motora zıpladım son sürat 100 yapmışım o gün,70'le de yanlışlıkla 5'den bir boş birdaha 1'e takıp arka tekeri kitlemiştim
aksam aksam tesekkur edıyorum sana ya :D:D sol elının ordakı demır cubugu kendını dogru cek sol ayagının ordakı demır cubuguda yukarı dogru at bu arada gazıda bırak :D:D yarın böle bi dene :D:D
güldürdüm di mi iyi oldu.
Bu arada heyecandan karıştırmışım debriyajı sıkıp alta doğru basıyorum üstte iteklemem gerekirken.
dostum inan kimse dalga geçmiyor ama güzel oluyor böyle muhabbetler insanın yüzü gülümsüyo onca sıkıntı ve sitresin arasında...
motorun için hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler ve diğer vitesleri görmen dileğiyle :D inan bana 2. 3. vitese alınca daha çok eğleniceksin :D:D:D
bi an aklıma a.r.o.g. tan birkaç sahne geldi :D:D:D:D:D: arif et te lokum muş pişince bi başka oluyomuş... kabağın yanına küçük soslar hazırlayarak yapabilirsiniz, ben kabağı çiğden yapıyorum daha güzel oluyor :D:D:D pişirme diye bişey yok benimkide o hesap 2. vitese al daha güzel oluyor diyorum :D:D:D:D:D:D:d
Yarın direk 4 e geçirip öyle gezecem.
hocam cok yasayasın yaw heyecan yapma stoneofdeath kardesımızın dedıgını uygula ama bıraz sert cek kı belkı yıne gecmez yada bosa atan matan bu sefer 100 m gıdemen
hadi basarılı surusler at vıtesı 2 ye 3 e 4 e keyfıne bak anı yasa
kardeşim, mutlaka bir bilenden yardım almalısın. motoru boşta çalıştırıp kalkışı zıplatmadan yaptıysan gerisi sorun yok. demek ki ışıklarda vs dur kalk yapabildin. en zor kısmı orasıdır, gerisi çok daha kolaydır. aman ha sakın vitese bakacam diye göünü yoldan ayırma. motor çalışmıyorken al orta sehpaya( ayaklığa) çık üstüne, durduk yerde vites değiştir. dişilinin takıldığı yerde ayaklıktan al bir öne bir geriye hareket ettir, dişli oturunca vites yerine geçer.
hepimiz bir şekilde böyle başladık. ben 6-7 yaşlarında babamın motorunu çalıp çalıp senin gibi yapardım rahmetli hiç kızmazdı, "sana bişey olmasın, bırak düşerse düşsün atla üstünden" derdi ve koruma demirsiz hiç motorumuz olmazdı.
motorunda koruma demiri var mı? yoksa hemen taktır. hem bacağını hem motorunu korur.
tabii ki kendi korumalıklarını da ihmal etme kardeşim.
başlamak, başarmanın yarısıdır derler. gezilerimizde buluşmak üzere
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
1 viteste motora ne eziyet çektirmişin bea.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)