Korumalarsız Rüzgarı His Etmek!
Reklamlar
-
Şu an şu dakika aklıma gelen bir düşünce:
Şimdi herkes itiraf etsin motora bir kere veya birden çok kasksız bindik.Kimse anasının karnında kaskla veya motor bilinci yerleşmiş doğmuyor.Mutlaka istisnalar vardı.Eee ne demek istiyorsun!Motorcu olduktan sonra birine motorcu olmak yüzünde rüzgarı his etmektir diyoruz değil mi?Tamam da ben kasktan, (korumalı) pantolon,eldiven ,çizme-bot, ceketten rüzgarı hissetmiyorum ki.His etsemde zevk almıyorum ki!Nasıl olacak bu iş?Kim motora binerken düşeceğini bilir kimse yada motoru kullanırken düşüceğimizi normal şartlar altında aklınıza gelir mi?Bu alette bisiklet değilki düştüğünde hafif atlatasın olduki bisiklettede ciddi kazalar yapılıyor.Şöyle eskilerden ihtiyar nikli üyemizin avatarındaki fotoğraf gibi kim mutlu mesut kullanmak istemez.Rüzgarı hissede hissede.
Şimdi bu fotoda bir nüans var oda şudur.Trafik acemi sürücü ... ve bunun gibi bizi kazaya sebebiyet verecek sebepler en az.Ama verdiği mutluluk bence paha biçilemez.
Böyle yerler yaratılmalı, mutlu, huzurlu, yavaş, zararsız sürüşler yapılmalı gerçek motorculuk rüzgarı vücudunun her yerinde his ederek yaşamaktır bence.Tabi bunları kalkıp bir racing kullanıcısına diyemem daha ziyade clasik makineler tercih edilmeli bu sürüşlerde aynı fotoğraftaki gibi.
Fikirlerinnize açığım.(Çeneden açılır kask kullan,yarım kask kullan,file mont al vs bunlara kapalıyım)
Ama böyle bir alan yaratılmadığı için motorun olduğu her yerde korumanız tam olsun.Kazasız sürüşler.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
Reklamlar
-
-
Sen o ruzgarda ve hizda gozune hic sinek bocek yememissin
Dilerim yemessin...Eger biniyorsan...
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
-
Bu Fotoğraftaki Motoru ve Fotoğrafın gectiği filmi biliyorum... O motor zaten max 50 km/h yapıyor...
Günümüz şartlarında neredeyse şehiriçinde bile 30-40 km/h ile gidemiyoruz; arkadan kornalar, sıkıştırmalar başlıyor...
Her zaman Korumalardan yanayım... Eskiden şartlar kısıtlıydı,bu yüzden bazı materyaller kullanılmıyordu; günümüzde herşey gelişti en mantıklısı da kullanmak..
Yalnız dediğin gibi 50 km/h ile ara sıra trafiğe kapalı alanda gezmek lazım cıplak
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Ben bu rüzgarı hissetmekten 2 ay önce ortalama 100 km süratle kafamda sinek patlayınca nefret etmeye başladım.
İster 1 km olsun ister 10 m olsun gideceğim yol,kesinlikle kaskımı takıyorum.Ve bir süre sonra o kadar alışıyorsunki korumalara,korumasız motora binince çıplak hissediyorsun kendini asıl o zaman dikkati dağılıyor insanın.
-
koruma kıyafetlerini motordan önce aldım. motor kullanmaya başladığımdan beri kask, mont, pantolon, dizlik,eldiven, bot ve sonradan aldığım boyunlukla kullanıyorum. bu durumdanda gayet memnunum. bikaç kere koruma kıyafetlerim olmadan kullanmak zorunda kaldım ve çok rahatsız hissettim. rüzgarı hissetmenin ne gibi bi zevki var bilmiyorum, beni rahatsız ediyo. hele kasksız kullanmak benim için imkansız. gözlük kullanıyorum ve zaten bozuk olan o gözlerle 30 km gibi bi süratin üstüne çıktımı göz yaşlarım enseme kadar gidiyo.
-
şehir içinde sıkışık trafikte belki bi nevze ama uzun yolda kasksız imkansız diyebilirim, yola çıkınca anlarsın zaten.
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
-
deli_mavi adlı üyeden alıntı
Sen o ruzgarda ve hizda gozune hic sinek bocek yememissin
Dilerim yemessin...Eger biniyorsan...
bende yemedim nasıl bi duygu acaba
-
Çok haklısın dostum bu konuda topic açman iyi olmuş . Aslında köy yollarında , Kırsal kesimlerde ,Trafiğin olmadığı yerlerde arada korumasızda gezerek motorun keyfini çıkartmak gerek. Alışkanlık yapmaması şartıyla ;)
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
-
17 Aralık 2009, 00:48
Mersin İl Temsilcisi
zamisli adlı üyeden alıntı
bende yemedim nasıl bi duygu acaba
yüzlerce iğnenin suratına battığını düşünsene...,
arkadaşımın gözüne kelebek çarptı giderken, 1 ay mosmor kaldı gözü. skor; kelebek 1 ( ölü de olsa) - yarım kasklı motorcu mağlup
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
17 Aralık 2009, 01:08
Korumalarsiz (artik nasil bir kelimeyse ), kasksiz ,eldivensiz,botsuz,ceketsiz,pantolonsuz, motosiklete binmekten nefret ederim. her ne sekil motor olursa olsun.
Kask takmayanlardanda hic haz etmem kinarim sadece. kendi hayatini düsünmüyorsa karsisindaki insanin gelecegini karartmaya hakki yoktur.
Örng. otomobille ilerlerken yolda rüzgari hissetmeye kalkismis vede rüzgardan gözleri görmemeye baslamis bir motosiklet sürücüsüne carpmis bir insan evladi oldugunu varsayarsak vede hatanin motosiklet sürücüsünde oldugunu , o hisleri cok kuvvetli motosiklet sürücüsünün öldügünü düsünürsek. otomobil sürücüsünün hayatinin icine etmis olursun sayin hisleri cok kuvvetli motosiklet sürücüleri.
korumasiz asla...
-
17 Aralık 2009, 01:13
valla ne yalan söyleyim,gözümü okalı bir sinek çarpıncaya kadar kaskı tanımadım bile yarışcılara ait bir aksesuar sanardım.taaaaki 17 yaşıma kadar sonrasında kask takmaya başladım tabi bulabildiğim sürece şimdilerde lavaboya bile kaskla gidicem,yaa banyo ıslaksa elimi yüzümü yıkarken ayağım kaysa
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
17 Aralık 2009, 01:21
Motosiklet Eğitmeni
Motosiklet olayi bunyede yanlis anlasilinca dogal tabi bu tur sorular.
Bu resimdeki amcalarin zamaninda henuz vantilator icat edilmemisti.(Motordan da anlasilabilecegi gibi)
Dogal olarak ruzgari boyle hissediyorlar.
Bugun hem de son derece ucuza, hizinida istedigimiz gibi ayarlayabildigimiz vantilatorler sayesinde, ruzgari tam anlamiyla hissedebiliyoruz.
Bu nedenle ruzgari hissetmek için motosiklet almak gereksiz bir masraf olur.
Hem vantilator tehlikesiz bir alet.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
17 Aralık 2009, 01:26
coq adlı üyeden alıntı
Motosiklet olayi bunyede yanlis anlasilinca dogal tabi bu tur sorular.
Bu resimdeki amcalarin zamaninda henuz vantilator icat edilmemisti.(Motordan da anlasilabilecegi gibi)
Dogal olarak ruzgari boyle hissediyorlar.
Bugun hem de son derece ucuza, hizinida istedigimiz gibi ayarlayabildigimiz vantilatorler sayesinde, ruzgari tam anlamiyla hissedebiliyoruz.
Bu nedenle ruzgari hissetmek için motosiklet almak gereksiz bir masraf olur.
Hem vantilator tehlikesiz bir alet.
Farklı bir yaklaşım ve kabul edilir bir teori bravo
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
17 Aralık 2009, 02:28
kurufasülyenin yanında nasıl pirinç pilavı ve turşu bozulmayan denklemse motora binerkende kask ve koruma denklemini bozmadım hiç,
-
17 Aralık 2009, 02:32
güzel duygudur bilirim.
misal şile ağva arası aheste aheste giderken ah o rüzgar yok mu ....
bir de korumasız asfaltı hissetme duygusu var onu tarif etmeye kelime dağarcığım yetmez.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
17 Aralık 2009, 02:43
Rüzgarı çok hissetmeyin, tehlikeli.
Keza özgürlüğü de hissederseniz, Guevara olur çıkarsanız ilk fotoğraftaki gibi.
Mübalağa etmek bir yana, bazen ben de çıkıyorum trafiğin olmadığı yerlerde korumasız.
Alışmışım zaten bir acayip oluyorum. Hoşuma gidiyor ancak ona alışmak istemiyorum, alışırsam ilerleyen yaşlarda sorunlar yaşayacağımı, yaşı ilerlemiş abilerimden biliyorum.
Zaten sinüzit varmış bende, fazla açılmamak lazım.
-
17 Aralık 2009, 02:47
-
17 Aralık 2009, 03:13
biz burda hiç kask takmayız ( Alaçatı ) zabıtadan hammala. inşaatcıdan öğrenciye yeni doğan velet bile motora biner bizde ama bir allahın kulu bile kask takmaz :( bende 50km ile giderken (today ile) gözlerim yaşardı yaşları sildim elimi bi çektim 2 gözüme birden sinek kaçtı :( zaten akabinde kaza yaptım yüzümün sağ tarafı kabuk tuttuğunda çok çirkin olmuştum sakın ola kasksız çıkmayın yola rüzgarı hissetmek yerine çakılı mıcırı asfaltı hissedersin sonra
-
17 Aralık 2009, 03:33
başladığımdan beri kasksız hiç kullanmadım, belki 10-20m kullanmışımdır motoru şurdan şuraya alıyım diyerek. ben türkiye şartlarında gerçekten bu dediklerinden yana değilim
ama dediğin gibi uygun yerler oluşturulabilir de bunu kim üstlenir ki değil mi?
iyisi mi vantilatör bulunduralım rüzgar krizi gelince :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler