Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

vitessiz motor ne önerirsiniz

REKLAM ALANI
    emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Alıntı GARNİZON adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sym yi özellikle vurgulamışsınız. neden?
    200cc mi bu? çünkü çok güçlü bir motorsiklet kullanabileceğimi sanmıyorum henüz.
    honda marka, yamaha marka motorların parçaları çok geç geliyormuş.
    sym ne malıdır? 150cc alacağıma 200cc alarım. ne 500 ne de 150. ikisin ortası.
    ama o resimdeki motor çok şıkmış. sanırım 500cc. daha ileride düşünebilecğim bir model olabilir.ama önce korkumu atmam lazım
    200 ve 500 cc maxi scooterlar super sport motorsikletler degil... biraz pratik yaparsan çabuk alışırşın

resimde 250 ve 500cc scooterların güçünü gösteriyor, alışmakta zorluk çekmiyeceksin... gayet normal

Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı GARNİZON adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sym yi özellikle vurgulamışsınız. neden?
    200cc mi bu? çünkü çok güçlü bir motorsiklet kullanabileceğimi sanmıyorum henüz.
    honda marka, yamaha marka motorların parçaları çok geç geliyormuş.
    sym ne malıdır? 150cc alacağıma 200cc alarım. ne 500 ne de 150. ikisin ortası.
    ama o resimdeki motor çok şıkmış. sanırım 500cc. daha ileride düşünebilecğim bir model olabilir.ama önce korkumu atmam lazım
    Merhaba Garnizon ve hoşgeldin.

Arkadaşlar hemen sana tecrübe ve fikirlerini paylaşarak tavsiyelerde bukunacaklardır Benim merak ettiğim neden scooter tarzı istiyorsun. küçük hacimli oldukları için kolay Sürebilirim diye düşünüyorsan bu fikrini hemen değiştir derim. Küçük tekerlekli, ağırlık merkezi kısmen yukarıda olan bu motorları sürmek daha kolay değildir. Vitesli motor süremeyeceğini düşünüyor isen, büyük tekerlekli olan scooterları ben de önerebilirim. Beverly 200 gibi modeller gerçekten çok iyi. Sürüşü, dengesi, gücü ve sağlamlığı çok iyi. Ancak oldukça pahalılar. SYM ise scooter da gerçekten iyi bir marka ve tam senin istediğin tarzda modeller var. HD 200 mesela Ayrıca işe gidip gelmek içinde kullanacaksan scooter idealdir. çamurlanmazsın, diğer motorlara göre kısmen daha az rüzgar alırsın, sürüşü yumuşaktır vs.

Umarım en kısa zamanda istediğin motora kavuşursun

Unutmadan, burada tekrarlanır hep ama birinç olarak ben yazayım: amerikalı motorcular derki. ''önce koruma ve giysilerini al, artan paran ile bir motosiklet alırsın''
    Poturdak

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    SYM 170 küsur cc hacminde. Şehiriçi ve şehirdışı yeterli güce sahip. Seramik kaplı silindir kullanır çok sağlam ve su soğutmalı motoru vardır. 2010 modelleri Evo olarak satılıyor ve enjeksiyonlu.

SYM bu aralar sıkça tartışılan bir motor, parçaları Honda'dan erken mi geç mi gelir bilmiyorum fakat distributorü İzmir'de fabrika kurmuş, bazı modellerin üretimini yakın zaman başlatacak köklü bir kuruluş olan Motoran firmasıdır. Parça sorunu yaşanacağını hiç sanmıyorum.

Bence başlangıç için güzel bir seçenek. Aynı motoru kullanan daha küçük tekerlekli Joyride modeli ile yüzlerce km2lik gezilere çıkan arkadaşlarım var ve hiç bir şikayetlerini duuymadım.

Beverly 500 tüm scooter sevenlerin hayalidir, fakat servis ve yedek parça göz korkutur. 12,000 km periyodik bakımı 650 TL!

SYM Taiwan malıdır.

Motosikleti
    Piaggio CARNABY
    BOYRAZ bey SYM citicom 300i ( internetten buldugum ve inceledigim kadariyla 263 c.c. ve 20 HP 16 jant Peugeut Geogopolis ve Yamaha x-max karisimi bir motor olarak gozukuyor ) Turkiye ye ne zaman gelecek ve hangi fiyat seviyesinde satilacak bir fikriniz var mi ?

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kymco Xciting 500

---

Gilera Nexus 500

~ Bütün mesele yolda olmak... ~

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Maalesef bilmiyorum, fakat Motoran SYM'nin tüm 2010 modellerini getirdiği için bunu da getireceğini umuyorum. Gerçi vergi dezavantajı olacak, fiyatı yüksek olacaktır fakat hem büyük teker hem de büyük bagaj isteyen benim gibiler için biçilmiş kaftan.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    gilera nexus 250cc veya runner 180.diye bilirim...hız dersen hız kalite dersen zaten tartışılmaz,konfor dersen hızan oranla fena sayılmaz.tek sorunu her gülde olduğu gibi bununda dikeni var,oda parçaları biraz pahalı,ama fazla sorun çıkarmaz emin ol
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    Piaggio CARNABY
    BOYRAZ Bey .. okudugum kadariyla SYM citicom 300i benzin deposu ayak arasina... ortaya alinmis bu nedenle sele alti bagaji genislemis . Bende Uzun geziler yapmayi planlarliyorum bu yuzden 16 inc tekerli ve enaz HD 200 veya 200 c.c. Italyan dusunuyorum . Sormasi ayip neden vergi dezavantaji olacak ?

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı Cem 1958 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BOYRAZ Bey .. okudugum kadariyla SYM citicom 300i benzin deposu ayak arasina... ortaya alinmis bu nedenle sele alti bagaji genislemis . Bende Uzun geziler yapmayi planlarliyorum bu yuzden 16 inc tekerli ve enaz HD 200 veya 200 c.c. Italyan dusunuyorum . Sormasi ayip neden vergi dezavantaji olacak ?
    Türkiye'de vergi dilimleri 250 cc ve 650 cc de değişiyor. Citycom 250 cc'den büyük olduğu için 650 cc gibi vergilendirilecek. Vergi oranlarını bilmiyorum ama mutlaka emsallerinden pahalıya malolacaktır.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ben otomatik sevemem ( hep söylüyorum ) ama alırsam DN- 01 alırdım...hem honda, hem de görüntü yani

http://www.gulum.net/motor/resimler/...1_1024x768.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:11 ----------

hem büyük teker,
    hem otomatik
    hem güçlü
    hem karizmatik
    hem para mühim değil
    hem de cruiser
    hem scooter
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Ben scooterı otomatik vites olduğu için değil, dizaynı için seviyorum. Daha doğrusu dizaynındaki kullanışlı detaylar için.

Alttan çamur, önden rüzgar almazsın. Yüksek siperlik varsa yavaşlamazsan nerdeyse ıslanmadan gidersin. Mont cebinde KGS kartı aramaz, açar torpidodan alırsın. Ayrıca bagaj benim için çok mühim, 7 büyük torba market alışverişini çok rahat taşırsın (2 topcase, 2 selealtı, 3 ayak boşluğu).

Hep söylerim scooter kalbe değil beyne hitap eder. İyi bir vitesli motorun keyfini hayatta vermez, ama insanın eli ayağı olur, gerçek özgürlüğü yaşatır.

Motosikleti
    Alıntı boyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben scooterı otomatik vites olduğu için değil, dizaynı için seviyorum. Daha doğrusu dizaynındaki kullanışlı detaylar için.

Alttan çamur, önden rüzgar almazsın. Yüksek siperlik varsa yavaşlamazsan nerdeyse ıslanmadan gidersin. Mont cebinde KGS kartı aramaz, açar torpidodan alırsın. Ayrıca bagaj benim için çok mühim, 7 büyük torba market alışverişini çok rahat taşırsın (2 topcase, 2 selealtı, 3 ayak boşluğu).

Hep söylerim scooter kalbe değil beyne hitap eder. İyi bir vitesli motorun keyfini hayatta vermez, ama insanın eli ayağı olur, gerçek özgürlüğü yaşatır.
    insanın kendi kendini kandırmasını da sağlıyor anlaşılan

Motosikleti
    Honda Transalp XL 700 2009
    Servisi ve yedek parçalarının bulunabilirliği açısından en önde Honda gelir. Ne amaçla, nerede kullanacağını yazmamışsın ama Honda SilverWing 400 tavsiye ederim ben. Çevreyolu, otoban bulunan bir şehirde yaşıyorsan, ister tek ister artçınla birlikte 2 kişi kullan rahat edersin. Tehlikeleri bertaraf edebileceğin gücün elinin altında olduğunu bilmek güzel birşey. 400 cc'lik bir maxiscooterın şehir içinde hantal kalacağını söylerler genelde. 125 cc'lik motora göre elbette doğrudur. Ama ben SilverWing'in 600 cc'liğini kullandım 10000 km. şehir içinde en ufak bir rahatsızlık yaşamadım. 400 cc SWing senin için uygun bence. Çok da kolay alışırsın. Otomatik şanzuman olduğundan dikkatini trafiğe vermen kolaylaşır. Üstelik 400 cc makinalar arasında bildiğimkadarıyla çift silindir olan tek SWing var. Bu da daha az vibrasyon daha çok konfor demek. Yine de 400 cc fazla dersen 2. el bir Honda Forsight öneririm...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:02 ----------

boyraz'a aynen katılıyorum. manuel şanzuman motosiklet kullanmak daha zevkli olsa da scooterların çok fazla artısı da var ki bazılarını boyraz yazmış... giderek artan trafik yoğunluğunda ev-iş, iş-ev kullanımlarında scooter çölde vaha gibi... bence her proper bike kullanan en azından şehir içi için scooter almalı.
    ZEKA BOCALAR, DİL SÜRÇER, ZİHİN TÖKEZLER
    LUCRETIUS

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    insanın kendi kendini kandırmasını da sağlıyor anlaşılan
    Hangi hususta kendimi kandırdığımı düşünüyorsun? Satarsam tekrar maxi scooter almayı istiyor olmam, sahbinden'de sadece maxi ilanlarına bakıyor olmamda çok saf olup durmadan kendimi kandırmamdan mı kaynaklanıyor sence?

Motosikleti
    ben şehir içi için küçük motor tavsiye edilmesine ılımlı bakıyorum ama vitessiz değil.
    şehir içinde vitessize alışılınca, sonra tembelleşiyordur insan ve pratiğini yitiriyordur.
    ya hep ya hiç...

Motosikleti
    boyraz arkadaşım... ingilizlerin proper bike dedikleri depo bacaklarının arasında manuel şanzumana sahip motosiklet kullanıcılarının bazıları scooter ya da maxiscooterları motordan saymazlar biliyorsun. italya, fransa ya da ispanya görmüş isen bilirsin ki özellikle şehirlerde ulaşım metro ve scooter ağırlıklı olarak yapılır. örneğin milano'da üniversite kampüs otoparkının yarısına scooterlar park eder. profesörü de doçenti de işine gelirken scooter kullanır. çünkü yoktur herhangi bir kompleksleri. kendileri ile barışıktırlar. dediğin gibi scooter beyne hitap ettiğinden avantajlarından maksimum yararlanmaya bakarlar. ülkemizde ise çoğu motosiklet kullanıcısı kendinden menkul bakış açısıyla scooterları aşağılar. bence ne tür motor kullanırsak kullanalım yanında mutlaka bir scooterımız olmalı.
    LUCRETIUS

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı Barbudos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boyraz arkadaşım... ingilizlerin proper bike dedikleri depo bacaklarının arasında manuel şanzumana sahip motosiklet kullanıcılarının bazıları scooter ya da maxiscooterları motordan saymazlar biliyorsun. italya, fransa ya da ispanya görmüş isen bilirsin ki özellikle şehirlerde ulaşım metro ve scooter ağırlıklı olarak yapılır. örneğin milano'da üniversite kampüs otoparkının yarısına scooterlar park eder. profesörü de doçenti de işine gelirken scooter kullanır. çünkü yoktur herhangi bir kompleksleri. kendileri ile barışıktırlar. dediğin gibi scooter beyne hitap ettiğinden avantajlarından maksimum yararlanmaya bakarlar. ülkemizde ise çoğu motosiklet kullanıcısı kendinden menkul bakış açısıyla scooterları aşağılar. bence ne tür motor kullanırsak kullanalım yanında mutlaka bir scooterımız olmalı.
    Adli tıptansınız değil mi? Zaten tanırsınız beni diğer siteden. Çok şükür benim bir kompleksim yok. Vücut yapım KTM kullanmaya da uygun, ama ben hayatımı kolaylaştıracak motor kullanıyorum. Sizin gibi haftasonları kendimi şehir dışına atacak olsam 2. motorum kesinlikle enduro olurdu, o amaç için scooter uygun değil.

İnsanların amaçlarına uygun motor kullanmalarını halen komik bulanlar olması üzücü, ama farketmez 2 teker üstünde olan herkes benim dostumdur.

Motosikleti
    Biliyorsun sanırım ben SilverWing 600'ümü atıp Transalp aldım. yeni motosikletime alıştım ve 4500 km yol yaptım. Çok da memnun kaldım. Ama SWing'imi özlemiyor da değilim. Senin de saydığın artılarını özlüyorum. İzmir'e tayin olmak üzereyim. Gidince ilk işim 200-250 cc bir scooter almak olacak.
    LUCRETIUS

Motosikleti
    sevgili Garnizon arkadaşım, lafı çok fazla dolaştırmaya gerek yok.
    tembel ve vites atmayı beceremeyen çoğu kullanıcı bu beceriksizliklerini vitesli motor kullananların " kompleksle kendilerini motorcu saymadıklarından dem vurarak örtmeye çalışırlar."
    olay öyle midir? değil, biz kompleks yaptığımız için değil, sevdiğimiz için motora biniyoruz. ve scooter sevmem ama kullananı sevmem demem. çünkü öyle düşünmüyorum ama kendisinin sevilmediğini düşünenler olursa da bunun "kompleksten" olduğunu düşünürüm...

Motosikleti
    yürekçe arkadaşım... polemiğe girmeye hiç niyetim yok ancak şu kadarını söyleyeyim;tembel değilim, motosiklet konusunda acemiyim ama... Gittim Güvenli Sürüş eğitimi aldım 2 sene önce. Şu an Transalp'i çok rahat kullanıyorum. İşe yağmur çamur dahil onla gidiyorum. demem o ki vites değiştirmeyi becerebiliyorum. Kompleksim yok, hiç olmadı da...Ama nöronlar arasında nörotransmitter up-take'ini iyi beceren bir beynim var ve o bana özellikle şehir içi için Scooter diyor. Keyifli sürüşler kardeşim...
    LUCRETIUS

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler