Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Akü amper değerinin %10'u ile şarj edilir.
Sulu akü şarj cijhazı ile jel akü şarj edilmez.
12.8 volt - dolu
12.6 volt - %75
12.3 volt - %50
12.0 volt - %25
11.8 volt- boş
Bikeresinde akum tamamen bosaldiginda kendi kendime soyle bir duzenek kurdum 4-5 saat sarjda kaldiktan sonra direk mars basti ve bir dahada aku sorun cikarmadi. Ertesi gun oto elektrikciye adaptorun degerlerini soyleyip (su an hatirlamiyorum) sordugumda normal demisti. Adaptor bildiginiz standart laptop adaptoru denemeye kalkan olursa adapturun ucunun ic tarafi (+) uc dis tarafi ise (-) uc.Arkadaşlar Bende Daha önce Deneylerde kullandıgım 6v 4amper bir akü vardı.Elektronikcide buna göre bir şarz aleti yaptırdım(nokianın eski tip kalın şarz aletine uydurduk) elektirige sokuyordum sabaha kadar şarz oluyordu. Şimdi dicem arkadaş açmış konuyu benimde aklıma geldi. Bu şarz eletiyle 12v 6a akü şarz edebilirmiyim?
4 gün calıstırmadım malum havalar fena soğuk calısmadı marş basmadı boşa sardı vurdurarak calıstırmak zorunda kaldım nu bormalmi yoksa bitmismidir onuda bilmiyorum en garantisi ölçtürmek
Bugun işten çıkarken bir türlü çalıştıramadım, 2 kere 10sn marş bastı ama motor çalışmadı sonrasında marşa basınca gösterge paneli kapandı açıldı(kontağı kapatıp açmış gibi), tekrar marş denediğimde aynısı oldu. Dedim akü bitti herhalde bi abinin arabaya kablo çekip marş bastım ilk marşta çat diye çalıştı motor;
burdan anlaşılan akü bitmiştir değil mi?
birde sanki debriyaj ayırmıyor gibi idi, debriyaj çekili halde 1.viteste motoru ayaklarımla ileri geri yapmak işkence sanki motoru kitliyo hafiften
Durup dururken debriyaj ayarı kaçarmı? nasıl kaçar neden kaçar? yada sorun bu mudur ki?
motoru 5dk rolantide çalıştırdım az gaz vererek sonra 10dk yol yaptım eve geldim, yanaştırdım, motorun ön tarafından biraz buhar duman karışımı çıkıyor gibi idi(yağmurlu havalarda su buharlaşıyor ya giderken falan öyle)
stop ettim ve tekrar çalıştırmayı denedim fakat yemedi, tekrar aynı sorun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:31 ----------
benim aküde kuru 12amper ve yol olarak 10-15dk gidiyorum hergün, kendini şarj edememiş olabilir pfff
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
Sitenin en başında kocaman yuasa nın reklamı var...
http://www.entelenerji.com/magaza/pc...?idCategory=22
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)