arkadaşlar rodaj için uzun yola gidlilmelimidir ben heo şehir içi kullandım .genelde 5-10 km yollarda kullandım.uzun yol yapmam şartmıdır.birde rodaj kaç kmde bitiyo örneğin 1500 de bassam bi faydası yokmudur
arkadaşlar rodaj için uzun yola gidlilmelimidir ben heo şehir içi kullandım .genelde 5-10 km yollarda kullandım.uzun yol yapmam şartmıdır.birde rodaj kaç kmde bitiyo örneğin 1500 de bassam bi faydası yokmudur
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
Sorularının cevaplarının aşağıdaki linkte olduğunu sanıyorum:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...gercekler.html
Rodaj dediğimiz şey parçaların birbirine alışma süreci.Bu süreç içinde motosiklet bütün vitesleri kullanmalı,asla tam gaz yapılmamalı,çok fazla üst devirlere çıkarılmamalıdır.Ama rodaj dediğimiz şeyin öyle katı kuralları yoktur.
Uzun yol yapıp en iyi rodaj alınır diye bişey yok, soğuk motoru ısıtmadan yola çıkma bir de aşırı,ani devir çevirip sürtünen motor parçalarını birbirine alıştır yeter.
Aşırı zorlamada ne olur dersen, milimetrenin 1000'de 1'i, mikron boyutta düzensiz aşınmalar meydana gelir,kompresyonun dolayısıyla gücün fabrika verisinden uzaklaşır o olur.
rodaj yaparken uzun yola çıkma nedenini sorarsan bütün vitesleri kullanman lazım ve her deviri motora göstermen lazım uzun yolda hep aynı vitesde ve hep aynı devirde olacağın için bunun motoruna rodaj yararı olmayacaktır. bu bilgimide 3-4 tane sıfır aracım oldu ordan biliyorum.
Bende aynı şeyi düşünüyorum.Motosikletin hız göstergesi zaten yalnış gösteriyor.Herkes diyor ki neden 40 km üzerine çıkardın.Arkadaşım zaten km saati 10 km fazla gösteriyor.Motor 2. viteste 40 yapabiliyor hiç zorlanmadan.Eee 3.,4. vitese geçirmeden rodajı mı bitereceğiz diye konuşurken arayıp sordum.6000 devrin üzerine çıkarmadan belirli aralıklarda hızlanıp yavaşlamak yeterli olacaktır dediler.Kuzenim de bu konularda bilgiliydi.Ona da danıştım.O da aynı şeyi söyleyince bende max 6000 devir kullanarak rodaja devam ediyorum.
birde şöyle birşey var.. artık yeni motor teknolojilerinde rodajın öyle eskisi kadar "keskin" sınırları yok.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)