Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Piranha Pathfinder GPS yapımı

REKLAM ALANI
    songiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Arkadaşlar selam..

Uzun süredir foruma bakamıyorum işlerimin yoğunlaşmasından ötürü. Hatırladığım kadarıyla, GPS konusunda bir tartışma geçmişti ve ben de piyasadaki en ekonomik GPS'lerden olan Piranha Pathfinder'ın motosiklete göre nasıl modifiye edileceğini anlatacağımı söylemiştim.

Öncelikle Piranha, her ne kadar kötü bir marka çağrışımı yapsa da, ürettiği GPS gerçekten kaliteli. Makineyi yaklaşık 3000km test ettim ve sorunsuz bir şekilde kullandım. Üzerinde mobil Windows işletim sistemi üstüne kurulu iGo yazılımıyla geliyor ki, iGo, Google Maps'in kullandığı Basarsoft haritalarını kullanıyor. Bu haritaları da internet üzerinden güncelleyebiliyorsunuz. Başka ülkelerin haritalarını da ekleyebiliyorsunuz.

Pathfinder, otomobil için yapılmış bir GPS. Motosiklet montajı yapmak için birkaç modifikasyona ihtiyaç var. Öncelikle şarj sistemini modifiye etmek gerekiyor. Bunun için marin tipi yat çakmak soketi kullanıyoruz. Sabitleme için de ben bir su borusu kelepçesi kullandım.

Az önce bu işlemin nasıl gerçekleştiği, imzamda adresini gördüğünüz bloguma resimli olarak yazdım. Eğer bu işlemi gerçekleştirmeyi siz de kafanıza koyduysanız, sorularınızı seve seve yanıtlamaya hazırım.

Memleket koşullarında motosiklet süper lüks bir tüketim metası olarak görüldüğü müddetçe, bizim gibi cebi çok da derin olmayan motorcuların yaratıcılıkları tavan yapacak bu gidişle
    http://www.motorla.co

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    batubay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt-01
    cok yüzel bi kolaylık.makinanın su gecirmeme gb bi özelligi varmı kardeşim ?

Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    maalesef.. aslında üstünde biraz düşünürse yapılmayacak birşey değil. Ama yağmur anında, üstünde ne koruma olursa olsun, üstüne düşen su damlacıkları nedeniyle ekren görünmez oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı UmARsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TDM900
    TDM'li kardeşim
    Ufak bir düzeltme yapayım Piranha'nın kendi üretimi yok. Adamlar Çin'de ürettirip üzerine piranha yazdırıp burada piyasaya sürüyorlar bu işe webcam ile başladılar. Genel olarak ürün kalitesi partisine göre değişiyor GPS'inden şikayet hiç duymadım. Motorsiklette kullanım için üzerinde bir gölgeliği olması lazım diye düşünüyorum. Su geçirmezliğini Buzdolabı poşeti ile geçici olarak sağlanabilir diye düşünüyorum.
    Keşke bloğuna birde monteli halini de ekleseydin :(

Konu dışı
    Sen istanbul'da mısın? Eğer öyleyse bir ara görüşelim derim

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bu çok enteresan bir başlık dğil zira aratırsanız motosiklet.net te pathfinder ile ilgili epey başlık var..ben 3.000 km dir kullanıyorum..yağmurda kullanılmaya gelmez çünkü su geçiriyor..Ama iç cebinize koyup kulaklıkla da gayet iyi kullanılıyor..

Benim motosiklet manasında yaptığım çok iyi yatırımlardan biri diye bakıyorum..

Motosikleti
    Hyosung GT250R(Gri/siyah)
    peki gps su geçirmezmi acaba?
    [B][COLOR="Gray"]Hyosung [/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]GT[/COLOR]250[COLOR="Red"]R[/COLOR][/B]
    [B][COLOR="Red"]Drift religion[/COLOR][/B]:cat:

Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Alıntı UmARsIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TDM'li kardeşim
    Ufak bir düzeltme yapayım Piranha'nın kendi üretimi yok. Adamlar Çin'de ürettirip üzerine piranha yazdırıp burada piyasaya sürüyorlar bu işe webcam ile başladılar. Genel olarak ürün kalitesi partisine göre değişiyor GPS'inden şikayet hiç duymadım. Motorsiklette kullanım için üzerinde bir gölgeliği olması lazım diye düşünüyorum. Su geçirmezliğini Buzdolabı poşeti ile geçici olarak sağlanabilir diye düşünüyorum.
    Keşke bloğuna birde monteli halini de ekleseydin :(

Konu dışı
    Sen istanbul'da mısın? Eğer öyleyse bir ara görüşelim derim
    Evet İstanbul'dayım... Bir ara görüşelim tabii...

Pirhana konusunda daha önce başlıklar açıldığının ben de farkındayım. Ama doğru çözüm her motorda farklı oluyor. Örneğin, burdaki arkadaşlardan birinin Ninja üzerine yatığı, depo üstüne sabitleme gibi bir çözüm vardı. Tesadüfen, motorun kendisini de gördüm. Ancak bu çözüm bir naked ya da Racing için ideal olabilirken, bir touring için pek de ideal değil. Zira, sürüş pozisyonu neredeyse tam dik olduğu için, kapağın üstündeki GPS'i görmek imkansız. Bir de, bulduğum çözüm ekstra vidalama ya da motosiklet üzerinde kalıcı bir değişiklik gerektirmediğinden, biraz daha pratikmiş gibi geldi bana. Ama tekrar söylemekte fayda var, benim bulduğum çözüm de her motor için uygun değil.

Sadece, herkesin bulduğu pratik fikirleri paylaşması gerektiğini düşünmekteyim. Daha önce yapılmış olsa bile, ufak değişikliklerle ortaya çıkmış olan yeni fikirler ilham verici olabiliyor. Örneğin, burda bir arkadaşın yapmış olduğu yan çantalardan esinlenerek, bu fikri biraz değiştirerek ben de kendime yan çantalar yaptım. İnşallah bunları da yazacağım.

Motosikleti
    TDM900
    Benim aklıma hep gösterge tablosun arkası geliyor. Göstergte tablosu ile Camın arası. Oraya koymayı denedinmi? Monteli fotoğraf bekliyorum.

Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Alıntı UmARsIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim aklıma hep gösterge tablosun arkası geliyor. Göstergte tablosu ile Camın arası. Oraya koymayı denedinmi? Monteli fotoğraf bekliyorum.
    Umarım bu akşam çekip koyacağım. Malum, ofis hayatı. Kış mevsimi de olunca güneş ışığı göremez hale geldik fotoğraf çekmek için.

Çakmak soketini, ön tarafın cam tarafına bakan yerine yerleştirdim. Bu sayede hem kabloların dolaşma riski azalıyor, hem de rüzgar ve sudan tam koruma sağlıyor. GPS de gidonun üstünde. Ama benim gidonun bir Africa Twin gidonu olduğunu söylememde fayda var. Yani ortasından demir geçiyor.

Motosikleti
    TDM900
    Hmmm madem gidonu değiştirdin o zaman daha çok merak ettim :D Fotoğrafları kesin bekliyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler