Haberin özeti:
Ehliyet almak için artık çok daha fazla çalışmak gerekecek. Hem yazılı sınav hem de direksiyon eğitimi zorlaşacak...
Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Vedat Şahin de genel konularda mutabakat sağlanan yeni düzenlemeyle birlikte 5 dakikada ehliyet sahibi olma döneminin ortadan kalkacağını dile getirdi...
Sürücü adayları, direksiyon sınavına girdiğinde gece ve gündüz araç kullanacak. Ayrıca park etme, ileri ve geri manevraları yapacak.
Bu sınavı geçen aday, şehir içinde trafiğe çıkartılacak. Sınav zorlaşacak. Yeni düzenlemeye göre emniyet kemerini takmayan ya da sinyal vermeyi unutan kişi kalacak. Sınavı geçen kişi ertesi gün trafikte araç kullanabilecek hale gelecek.
Şimdiye kadar çoktan uygulamaya geçirilmesi gereken şeyler. Hatta başından itibaren en az böyle olmalıydı.
Sürücü kursuna gidin adam yılbaşından sonra sistem değişcek dio zaten 10 yıldır bu böyle...
çoookkkkk geç kalmış bir karar...
ama şunu demekten başka çare yok... geç olsun ama güç olmasın
inşallah bunu da Türk işi yapmayız..
a2 ehliyetimi bir parkın içerisinde scoter sürerek aldım. gerisini siz düşleyin
1000RR kullanma yetkisini Verdi adamlar.
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Ben 2 yıl önce ehliyeti alırken, zorlaşacakmış gidip alayım hemen diye almıştım. ama bu sefer ciddiler sanırım, hissediyorum.
valla bu en basit şekli bu ne ya ben ehliyetımı bır fiil 90 gunluk ağır vasıtada ağır şartlarda eğitim aldım en basıt örnek vereyım motor parcaları eksı 10 derece soğukta açık havada arazıye yayılmış parcaların tek tek isimlerını vazıfelerini anlatarak ders yapılıyordu yanlış yapan levye ıle dövuluyordu .Direksıyon dersi ise eski dreksıyonu zor dönen kamyonlarda varıllerın arasından slolom yaparak geçişler yapılıyordu .yıne dışarda soğukta ilk yardım dersı cansız mankenlerde uygulamalı olarak verılıyordu . ya işte kıvılcım gıbı şöferler yetşti ordan neresimi İzmir gaziemir ulaştırma er eğitim taburu sivil ehlıyetlerımızı orda aldık
Evet haklısın bende aynı şekilde aldım ehliyeti..
Otomobil ehliyetinde düz vitesi zorunlu tutuyolar motora gelince scooter
Yalnız bişey belirteyim motor sürücüleri hakikaten ehliyet almayı pek önemsemiyolar polis çevirip motoru bağlayınca polise veryansın halbuki polis de kanunu uyguluyo, bu sitede bile karşılaşıyorum adam ehliyet mi sürüyo motoru dio ama işte türk mantığı... Sınav yerinde motorlu kurye gördüm ehliyet sınavına gelmiş (en kötü 1 ay daha ehliyetsiz kuryeliğe devam) nasıl bi cesaret çözemedim birine çarpıp suçsuz bile olsa direk suçlu
çooogda tıııııııııın....
2006 da a2
2 ay önce e sınıfı ehliyetimi aldım...baskada alacak bisey yok sanırım...
İnanmak istiyorum ama inanamıyorum.
20 senedir var bu söylenti.
O zaman stajer'e kalmayalım diye ehliyet alan adamların şimdi boyu kadar çocukları var.
ben dogdumugdan beri surucu kurslarının rantından başkada birşey deil
ancak yazılı zorlaşsa olur lakin insanları aptal yerne koyuyorlar resmen :D
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
Zor yapsınlar zor! Arkadaşımın annesi B aldı.Aradan 3 ay geçti araba aldı.Bana pratik eğitimi ver dedi.Yolda gidiyoruz.(Direksiyonda ben varım.)Gaz hangisiydi diyor.Bende tahmin etmediğim için ortadaki dedim.Tamam dedi.O an farkettim ki kadın gerçekten bilmiyor.!
6 ayda serçe marka arabanın sadece tüyleri kaldı diyebilirim.
Geç Bile kaldılar.. inanın otomobille yada motosikletle giderken izlenimleriim dogrultusunda önümdeki arac hata yaptıgı zaman tahminim kesin bayan sürücüdür oluyor onu gectigimde ise tahminlerim %100 dogru tutuyor... Yani diecem o ki artık önüne gelene ehliyet vermesinler
07-gєηçℓιк
valla ben iki ay ehliyetsiz kullandım sonra köprüde motorları durdurduklarını görünce yazıldım bir kursa a2b sahibi oldum(b daha önceden vardı)kurallarada uymaya çalışıyorum kafam rahat .Cezası çok büyük cezayı ödedikten sonra bu parayla 2-3 ehliyet birde motor alırdım dersiniz sonra,ehliyetsiz kullanmayın sakın''!!!
Ah bi alsaydık şunu..
[B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:
arkadaşlar herkez 18 den gun alınca ehliyet alınıyo diyoamabenm gittiğim surucu kursu el kayıt yapalım subat sınawına gir dedi nasıl oluyo? 01/12/93
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)