Transalp 650 düşünüyorum, bilgiye ihtiyacım var
Reklamlar
-
16 Aralık 2009, 23:28
emrello adlı üyeden alıntı
remzi_39 veriler için çok teşekkürler. Yalnız buradaki MO ne demek onu tam anlayamadım. Acaba 5,2 dediği ortalama değer falan mı ki? Ortalamaysa oldukça düşük. İstanbul trafiğinde 6'nın altına düşeceğini hiç sanmıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------
XT660R de düşünmüştüm aslında ama oturma pozisyonu ve uzun yol performansı konusunda emin olamadığımdan eledim.
MO Motorrad dergisinin kısaltması. MO 02/07 yani Şubat 2007 sayısı demek oluyor.
5.2L/100km yakıt ortalaması varise, İstanbulun sıkı trafiğinde bu sarfiyat rahatça 7-7.5L'çıkar sanırım.
Arazi koşuluna göre 10.4L çıkabilen sarfiyatı bayağı düşündürücü ancak çok fazla araziye çıkmayana da dokunmaz sanmırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:16 ----------
emrello adlı üyeden alıntı
Konuştuğum TA kullanıcıları şehir dışında 4,5 lt civarında yaktıklarını söylediler. Şehir içinde de 6 lt'yi buluyormuş. Çok anormal zorlarsan 7-8'e çıkabiliyormuş.
Senede 6000 km civarında yol yaptığımı hesaplarsak (çoğunlukla şehir dışı), kullanacağım motorun 100 km'de 1 lt fazla yakması çok da koymaz diye düşünüyorum. Bana getireceği ek yük 200 TL. Hadi 1,5 lt fazla yaksa 300 TL eder. 300 TL fena para değil, ama TA dendiği kadar sağlam ve sorunsuzsa ben o farkı seve seve veririm.
Tabii bütün bunlar daha için işine girmemiş birinin sözleri. Aldıktan sonra ne derim orası ayrı...
Senede 6000km mi? valla bu iş keyif meselesi ve saygım sonsuz ancak nacizane düşünceme alınmazsan, yılda 6000km için bu parayı yatırmak yazık.
Yürüdüğünden fazla yatacak garibim yinede hayırlı olsun ve kzasız belasız diyelim
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Reklamlar
-
16 Aralık 2009, 23:28
Ben 2 aydır transalp kullanıyorum. 2006 model, aldıktan sonra 2500km'yi geçtim. Çok yaktığı doğru. Benzincilerle ahbap oluyosun fakat rahatlığı, güveni, stabilitesine paha biçilemez. Tam bir uzun yol motoru. Arazide seni üzeceğini düşünmüyorum. Ben Ybr'yi satmadım. Şehir içinde YBR kullanınca benzin de o kadar etkilemiyor. Bakımlarını da düşünecek olursan. Honda servisi diğerlerine göre yaygın. 150 lira gibi bir bakım masrafı var. 6000km'de bir yapılıyor. Şiddetle önerilir.
-
17 Aralık 2009, 00:09
Özer adlı üyeden alıntı
Senede 6000km mi? valla bu iş keyif meselesi ve saygım sonsuz ancak nacizane düşünceme alınmazsan, yılda 6000km için bu parayı yatırmak yazık.
Yürüdüğünden fazla yatacak garibim
yinede hayırlı olsun ve kzasız belasız diyelim
Haklısın ama maalesef o kadar zamanım oluyor. Eş durumu vs.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:08 ----------
ofdmed adlı üyeden alıntı
Ben 2 aydır transalp kullanıyorum. 2006 model, aldıktan sonra 2500km'yi geçtim. Çok yaktığı doğru. Benzincilerle ahbap oluyosun fakat rahatlığı, güveni, stabilitesine paha biçilemez. Tam bir uzun yol motoru. Arazide seni üzeceğini düşünmüyorum. Ben Ybr'yi satmadım. Şehir içinde YBR kullanınca benzin de o kadar etkilemiyor. Bakımlarını da düşünecek olursan. Honda servisi diğerlerine göre yaygın. 150 lira gibi bir bakım masrafı var. 6000km'de bir yapılıyor. Şiddetle önerilir.
Şehir içi ve şehir dışında ne kadar yaktığını tam olarak söyleyebilir misin? Şehir içinde 7 lt'yi geçiyor mu?
-
17 Aralık 2009, 00:15
abi 100km de 7/8 lıtre cook muş yaa
MOTOR bence bır hastalıktır.
-
17 Aralık 2009, 00:23
net hesap yapmadım ama 7lt'yi buluyor. fakat şehir dışında 120'yi geçmezsen 5,5-6 lt civarı yakıyor.
-
17 Aralık 2009, 00:29
bence ş.içide gayet ekonomik aslında ..oyle abartildigi gibi degil ..yani her motor kadar yakıyor . 600 cc lerde tabi ..bence transalp güzel motor .. ama yeni yamaha tenerelerde bi harika 15.bin e 2.elleri var
-
17 Aralık 2009, 00:32
ofdmed adlı üyeden alıntı
net hesap yapmadım ama 7lt'yi buluyor. fakat şehir dışında 120'yi geçmezsen 5,5-6 lt civarı yakıyor.
(Benim 2005 Honda Civic klima açıkken 5,7 lt yakıyordu... )
-
17 Aralık 2009, 00:32
yanlış hatırlamıyorsam yeni tenerlerde xt660 motoru var. yani tek silindir, yani titreşim.
-
17 Aralık 2009, 00:35
bana titreşim dersen harley kullaniyorum ..beni rahatsız etmiyor o nekadar titretebilir ki bi insanı ..cok abartiyolar bence ..o motor bir numara bence endurolarda şuanda
-
Arkadaşlar yeni TA'mı almış bulunuyorum. :D
Kafama takılanları yanıtlama konusunda bana yardımcı olan ve benimle deneyimlerini paylaşan, bana yol gösteren herkese çok teşekkür etmek istiyorum.
Motoru alma hikayeme gelince...
Belki bahsetmişimdir, daha önce sadece scooter deneyimim vardı. Hemen hiç vitesli motosiklet kullanmışlığım yoktu (kurstaki bir iki saati saymazsak). Bu yüzden biraz tedirgindim.
Motoru İstinye'deki Pazarbaşı Honda'dan satın aldım. Pazarbaşı Motor'un sahiplerinden Engin Bey gerçekten çok yardımcı oldu. İlk defa bir satıcının bir motorun önce hatalarını gösterdiğine şahit oldum! Kendisi satışın tüm aşamalarında her kanaldan (telefon, SMS, faks ) bana ulaşarak durumu bildirdi. Daha önce rastlamadığım bir yaklaşım olduğu için paylaşayım istedim... İşlerini ciddiyetle yapıyorlar.
Motor güzeldi ama benim bir tecrübem yoktu. Engin Bey "illa eğitim alman lazım" diye ısrar etti. (Yoksa motoru İstinye'den Kadıköy tarafına getiremeyecektim.)
Şöyle bir çözüm bulduk: Yine Engin Bey aracılığıyla Honda Güvenli Sürüş okulu kurucularından Murat Denizhan hocayla irtibat kurduk. Motoru Murat Hocam getirdi, sonra da Pendik'te kendi mekanında dört saat çok yoğun ve yorucu ama çok verimli bir eğitim aldım.
Daha önce vitesli motor kullanmamış olan ben, dört saatin sonunda yaptığım manevralara inanamadım! Hatta bazen aynadan yerin açısına bakıp "bu kadar yatmış olamam" diye şaştığım çok oldu. Murat Denizhan hoca gerçekten mükemmel bir eğitmen. Eğitim, ama adamakıllı bir eğitim şartmış. Bunu anladım. Hocam "sen kullanırsın Transalp'i, içim rahat" deyince ben de biraz rahatladım.
Sonuçta site içinde bir yarım saat dur kalk falan derken TA'ya da bayağı alıştım ve dün ne olduğunu anlayamadan şehir içinde bir 30 km yol yapmışım! (Bu arada E-5'te, Hasanpaşa-Göztepe arası km'lerce mazot döküntüsü vardı. Umarım kimseye bir şey olmamıştır. Ben arka tekeri kaptırıyordum az daha. )
Şimdilik TA'nın muhteşem bir motor olduğunu düşünüyorum, daha sonra izlenimlerini yeniden paylaşmaya çalışırım.
Bu yaz köy yeni "kaçış rotalarında" buluşmak dileğiyle...
-
Hayırlı olsun emrello. Motosikleti almana üstelik bu şekilde egitimli olarak almana çok sevindim. Kazasız belasız kullanman dilegiyle.
-
emrello transalpin hayırlı olsunn.
güle güle kullanman dileyiğle...
[B]2006_6_kanuni seyhan 150
2009_7_honda cbf 250
2010_3_bütün dolmuşlar benim[/B]
-
Kazasız belasız inş. dostum
Eğitim alıp kullanmana çok sevindim.Umarım daha iyilerine de sahip olursun
-
Hayırlı olsun.
Kazasız belasız kullanırsın inşallah
-
fiyatta problem yoksa sahibindende çok güzel tenereler var 2008-2009 bence hem toprakta TAdan iyi hemde yakıtta x-maxi aratmaz
-
Allah Kaza Bela Vermesin. Hayırlı Olsun )
-
Hayırlı olsun,güle güle kullan.Çok isabetli bir karar vermişsin.Kesinlikle pişman olmayacaksın
Engin YALÇINALP - 0 Rh (+)
Göztepe-İSTANBUL
-
Hayırlı olsun emrello..
Kısmet olursa birlikte gideriz biryerlere de deneriz motoru..
-
Pardon ben konunun sonuna bakmadan mesaj yazmışım, Sen hayalinde ki motoru almışsın Allah sana ve tüm motorcu kardeşlerimize kazasız belasız binmek bolbol yol tepmek nasip etsin, GÜLE GÜLE kullan...
-
Adana İl Temsilcisi
sevgili EMRELLO,şimdi okudum,hayırlı uğurlu olsun,kazasız kullan,depon dolu olsun.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler