Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

başka şehirden motor???

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    jinlun-jL-25o
    öncelikle herkese merhaba(ve mübarek kurban bayramınızı kutlularım.),
    benim siz motorcu arkadaşlarıma sorum;
    ikinci el bir 250cc crusier motor almayı düşünüyorum. ve açıkcası 2.000tl den fazlada para vermek istemiyorum, nedeni ise satıcagım zaman biliyormki 2.500tl ye aldıgım motoru yine öldüm fiyatına geri gidecegini düşünmem.
    istedigim tarzda ve kafama yatan 3tip motor var...
    1)Mondial MCT 250

2)Jinlun JL 250

3)Regal Raptor DD250E-9

İlk iki model, 2000tl ye çok rahat temiz bulunabilecek modeller...
    üçüncü model olan Regal Raptor DD250E-9 su sogutmalı - oturdugum şehir olan ankarada ortalama fiyatları 2.700tl~3.500tl arasında degişen fiyatlarda ve bana uzak olan başka şehirlerde 2000tl ye kadar fiyatlarda internette aramalarımda bulabiliyorum. (giresun, antalya, istanbul vs.)
    sizce motordan anlıyan bi arkadaşımla bu şehir dışındaki motorlara bakmam daha mı iyi olur? yoksa git gel, ulaşım, motoru getirme derdi, aynı maliyetemi gelir?
    bunun gibi bulundugunuz şehir dışından motor alan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
    ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
    internette söylenenin dışında extra bi motor arızasıyla karşılaşan oldumu?
    dönüşü nasıl yaptınız?(motorlamı, başka araçlamı (KAMYON VS.)taşıttınız??)
    ve bunun gibi fikir olarak eklemek istediginiz başka bişey varsa sevinirim. iyi günler
    .
    [COLOR="Red"]10 dolarlık kafan varsa 10 dolarlık kask alırsın...[/COLOR]
    [COLOR="DarkOrange"]uçakla yarışmak Sarmıyor Artık..!![/COLOR]
    [COLOR="Navy"]www.ankaramotorculardernegi.com[/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kaza sorgulaması yapabilirsin.

İkinci el oto almak isteyenler cep telefonundan gönderecekleri kısa mesajla aracın sabıkalı veya hasarlı olup olmadığını, poliçe ödemelerinin tam olarak yapılıp yapılmadığını öğrenebiliyor.

Bu sayede vatandaş alacağı aracın kaza geçirip geçirmediğini öğrenmek için oto tamircisinin yolunu tutmaktan kurtuluyor. Zaman gazetesinin haberine göre, kişiler oto tamircilerine alacağı aracı kontrol etmesi için yüzlerce lira vermek yerine cep telefonuna gönderilen kısa mesajla alacağı oto hakkında net bilgi sahibi oluyor. Sigorta Bilgi Merkezi'nin hazırladığı ve ağustos ayından bu yana hizmet veren "Otokontrol" projesi ile bugüne kadar 204 bin 365 kişi alacağı aracın durumunu cepten öğrendi. Servis ücretleri 8 ile 14 kontör arasında değişiyor. Projenin başladığı ilk gün 3 Ağustos 2009'da sadece 49 kişi bilgi aldı. Kasım sonu itibarıyla ise her gün ortalama 2 bin 500 kişi ikinci el aracının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karışmışsa kaza tespit tutanaklarını cep telefonundan öğrenir hale geldi. Proje sayesinde ikinci el oto almayı düşünen vatandaşların alacağı aracı kontrol için tamircilere yüzlerce lira vermekten kurtulduğunu kaydeden Sigorta Bilgi Merkezi Genel Müdürü Mehmet Üst, "Vergiler dahil 14 kontöre yani 2 liraya aracın hasar bilgisine ulaşıyorsunuz. Gönderdiğiniz mesaj sonrası aracın poliçelerine bakılıyor, kaskosu, sigortası var mı buna bakılıyor. 2003 yılından bu yana aracın hasarı var mı yok mu buna bakabiliyoruz, yakında bu 2000 yılına çekilecek. Bu sistemle araç alışverişlerinde aldatmaların önüne geçmeyi planlıyoruz." dedi.

Araç bilgilerine nasıl ulaşılıyor?
    Hasar bilgisi sorgulama: HASAR yazıp boşluk bırakıp plakayı yazmak ya da sadece plakayı yazıp Turkcell 5664'e göndermek gerekiyor. Hasar bilgileri, 2003'ten itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlı. Servis ücreti 14 kontör.

Kaza bilgisi sorgulama: KAZA yazıp boşluk bırakıp ardından plakayı yazıp Turkcell 5664'e göndermek yeterli. Bedeli 10 kontör.

Poliçe bilgisi sorgulama: TRAFİK veya KASKO yazıp sonra boşluk bırakıp plakayı yazarak Turkcell 5664'e gönderiliyor. Ücreti 10 kontör.

Mağdur bilgisi sorgulama: Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için kişinin MAGDUR yazıp boşluk bırakıp 'TC kimlik numarası'nı yazıp Turkcell 5664'e göndermesi gerekiyor. Servis bedeli 8 kontör.

alıntıdır...

asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza sorgulaması yapabilirsin.

İkinci el oto almak isteyenler cep telefonundan gönderecekleri kısa mesajla aracın sabıkalı veya hasarlı olup olmadığını, poliçe ödemelerinin tam olarak yapılıp yapılmadığını öğrenebiliyor.

Bu sayede vatandaş alacağı aracın kaza geçirip geçirmediğini öğrenmek için oto tamircisinin yolunu tutmaktan kurtuluyor. Zaman gazetesinin haberine göre, kişiler oto tamircilerine alacağı aracı kontrol etmesi için yüzlerce lira vermek yerine cep telefonuna gönderilen kısa mesajla alacağı oto hakkında net bilgi sahibi oluyor. Sigorta Bilgi Merkezi'nin hazırladığı ve ağustos ayından bu yana hizmet veren "Otokontrol" projesi ile bugüne kadar 204 bin 365 kişi alacağı aracın durumunu cepten öğrendi. Servis ücretleri 8 ile 14 kontör arasında değişiyor. Projenin başladığı ilk gün 3 Ağustos 2009'da sadece 49 kişi bilgi aldı. Kasım sonu itibarıyla ise her gün ortalama 2 bin 500 kişi ikinci el aracının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karışmışsa kaza tespit tutanaklarını cep telefonundan öğrenir hale geldi. Proje sayesinde ikinci el oto almayı düşünen vatandaşların alacağı aracı kontrol için tamircilere yüzlerce lira vermekten kurtulduğunu kaydeden Sigorta Bilgi Merkezi Genel Müdürü Mehmet Üst, "Vergiler dahil 14 kontöre yani 2 liraya aracın hasar bilgisine ulaşıyorsunuz. Gönderdiğiniz mesaj sonrası aracın poliçelerine bakılıyor, kaskosu, sigortası var mı buna bakılıyor. 2003 yılından bu yana aracın hasarı var mı yok mu buna bakabiliyoruz, yakında bu 2000 yılına çekilecek. Bu sistemle araç alışverişlerinde aldatmaların önüne geçmeyi planlıyoruz." dedi.

Araç bilgilerine nasıl ulaşılıyor?
    Hasar bilgisi sorgulama: HASAR yazıp boşluk bırakıp plakayı yazmak ya da sadece plakayı yazıp Turkcell 5664'e göndermek gerekiyor. Hasar bilgileri, 2003'ten itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlı. Servis ücreti 14 kontör.

Kaza bilgisi sorgulama: KAZA yazıp boşluk bırakıp ardından plakayı yazıp Turkcell 5664'e göndermek yeterli. Bedeli 10 kontör.

Poliçe bilgisi sorgulama: TRAFİK veya KASKO yazıp sonra boşluk bırakıp plakayı yazarak Turkcell 5664'e gönderiliyor. Ücreti 10 kontör.

Mağdur bilgisi sorgulama: Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için kişinin MAGDUR yazıp boşluk bırakıp 'TC kimlik numarası'nı yazıp Turkcell 5664'e göndermesi gerekiyor. Servis bedeli 8 kontör.

alıntıdır...
    bu sistem motosikletlerde pek fazla işe yaramaz. ölümlü yada kazaya karışan iki araç olmadıgı taktirde yan yatmalar ve ufak tefek düşmeler kayıt altına bile alındıgını sanmıyorum.

başka şehirden motosiklet alacak olan kişi iki kez düşünmelidir. çünkü diyelim ki bulundugun bölgeden 500 tl daha ucuza başka yerde buldun. iyide bu adam 500 tl ucuza neden veriyor. büyük meblalı motosikletlerde durum farklıdır. ama söz konusu 2000-2500 lira gibi bir rakam olunca iş degişir. ayrıca gidip geleceksin bu da ayrı bir külfet. binerek gelmeye kalksan bakımları eger düzgün yapılmamışsa yolda rezil olmakta var. ayrıca kargo ile getirmeye kalksan oda bi dünya para.

en güzeli kendi bulundugun şehirden almak. ama ankara istanbul ararsı fazla degil. istanbuldan da bakılabilir. bir tanıdık vasıtasıyla yada kendin gider araştırısın hem gezmiş olursun hemde alışveriş.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    ben sadece motorlar hakkında bilgi vermek istriyorum.jinlun hariç diğer mondial ve regali 6/7 km kadar kullandım.direk fikrim mondiali bedavada verseler binmiyceğim için almam,ama regal için aynı şeyi söyleyemem Allah var şimdi.1 seneye yakın dragstar kullanmış biri olarak,chopper ruhunu hissettiren en iyi çinli regal derim
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    bence şehir dışından tercihteki motoru al..diyerlerine nazarn daha sağlam ve uzun yol yapmış arkdaşlarım var... başını fazla ağrıtmayacaktır.... travego otobüslerin bağajları büyük olduğundan ayna sökerek motoru getirmende kolay olacaktır... uavine bir bilet parası fazla verdinmi olay bitiyor... ben part time olarak otobüslerdeyim ve bir çok kez taşıdım...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    jinlun-jL-25o
    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. benimde aklıma yatan şehir dışından Regal Raptor DD250E-9 modeli geçiyor fakat satıcının söylemedigi bi sorun çıkarsa ya da tamam 2.000tl civarı var.. ama aklımdanda geçmiyor degil 2000tl ye neden bukadar indirmiş, bi sorunumu var diye ister istemez insanın aklındanda geçimiyor degil. bu işlerde güven çok önemli sanırım fakat başka şehirde de olunca adamı bida nerde görcen!!! çok büyük risk şehir dışından almak sanırım ama... OFF OFF çok karışık işler bunlar
    olmadı uygun bir motor muldugum zaman, motorun bulundugu şehirdeki siz motorsiklet.net dostlarımdan yardım istemek sanırım.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    istanbuldan aldınmı tanıdık ustalarımz var götürüp gösteririz..........
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Motoru getirmekte ne var..
    verdiğin zaman 50 tl koy 403 bagajına getir..
    O kadar dert etmeyin..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Bence Jinlun JL 250 abi biraz daha karizmatik duruyor sanki özelliklerini bilmem bu modellere ilgim yok pek ama sadece fikrimi söylemek istedim.
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    eğerki beğendiğin motor olurki çorumda olursa,ben kendi adıma çorumdan sana yardım edebilirim.burda tanıdığım çok samimi motor ustası abilerim,dostlarım var.hem zaten çorum,ankara arası 250km.
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX 150
    şu üsteki ilk 2 motoru ben alcaktım yaklaşık 3 ay önce bend senin gibiydim kararsızdım ne oldu scooter aldık yola devam vallaha bence sana yakın olan bir yerden al plaka değişcen yok bilmem nakliyat birsürü ıvır zıvır hem regal iyi motordur

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Jinlun'u ty etmiyorum..

Çinli motosier içerisinde en çok titreşime sahip olan motosiklettir..Kendi forumlarından da bakabilirsin..

Regal raptor bana küçük geldiği (belki de oturuşunu sevmedim) için düşünmemiştim..

Şuan 3500 km yol yaptığım Mondi'nin 250 mct'si için kronik ama çözülebilen bazı sorunları (250 mct başlığını okuyabilirsin) haricinde sıralı çift silindir olan motoru anlamında en problemsiz Çin'li motoruna sahip olduğunu söyleyebilirim..
    Parçası en bol ve ucuz olan marka olduğunu da göz önünde bulundurarak ben tercihimi 250 mct ten yana kullanmıştım..

Ayıca yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Dragstar'dan inip Çinli'ye binersen elbette olumsuz fikirler oluşur kafada..

Karar vermeden önce şu alttaki başlığı da bir incelemeni öneririm..

http://www.motosiklet.net/forum/mark...ellikleri.html

Motosikleti
    jinlun-jL-25o
    Alıntı chopper_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu üsteki ilk 2 motoru ben alcaktım yaklaşık 3 ay önce bend senin gibiydim kararsızdım ne oldu scooter aldık
    fazla kararsız kalmıyım o zaman.. sonunda scootera yol gözüküyor
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Parçası en bol ve ucuz olan marka olduğunu da göz önünde bulundurarak ben tercihimi 250 mct ten yana kullanmıştım..
    Osbourne; verdigin link için teşekkür ederim, 250 crusier(chupper) çeşitleri incelememde baya iyi oldu.
    250MCTler için formlarda gördügüm sorunlardan canımı sıkan belirli km den sonra akord teli kırılması, memleketimizin de yollarınında hali ortada. birazda çelik jantlı bir motor tercih etmemim ana sebeblerinden biri bu tel kırılması.

ferhat uçank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja 250r kısa bir süre için:)
    getirmesi dert değilde.. sen bu mototrları bırak bence gv250 bak!!!

Motosikleti
    Asya Motor 150T
    dd250 kesinlikle

mehmetay18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero Thriller
    göz var nizam var.. en güzel duranı tabiki jinlun.. bu sırada benim ramzeyin birebir aynısı oluyor kendisi..jinlun yerine ramzeyde alabilirsin, en azından servisi daha fazladır...
    devir göstergesi,benzin göstergesi,akü göstergesi,sis lambaları,koruma demiri,ön siperlik yan çantalar gibi özellikleri orjinalinde mevcuttur..Motoru mct ile aynıdır..Tekerlekleri diğerlerinden daha kalındır, önler 110 arkalar 130.. yani tavsiye ederim. karar senin hakkında hayırlısı olsun..
    Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler