Balığa gidecektik , efsane endurom kinetic dururken ben 3-4 aylık çizik görsem uykularımın kaçtığı ybr ile gittim.Cunda'nın motosiklet girmemiş yerlerine daldık , taş toprak , giderken ilk önce arkadaş düştü.
Olay yerinde durup kaskın öneminden bahsettik , daha sonra yola devam ettik , ceketin önünü iliklememiştim , durup iliklerken toprak yolda hızlı gittiği için düştü herhalde diye konuştuk.
Bu bende takıntı oldu ,giderken çok sakinde gitsem dönerken hızımı biraz arttırıyorum , yolun durumunu ilkten gördüm diyemidir nedir anlamadım gitti.
Neyse balık tuttuk vs. karanlık olmasın gidelim bilmem ne diye aceleyle jikleyi açık unutmuşum , otların içine sağ tarafa yattım ama motorda da bendede hiç bir şey yoktu.
Ama benim moralim bozulmuştu , duralım bir sigara içelim dedik.Arkadaşın teki makarada olsa "daha acemisin" tarzı laflara girdi , ben motor konusunda kendime laf söyletmem dedim.Yola çıktık , ben ayar olsun diye düşük devirde bağırtarak solladım onları daha sonra hızımı 50 gibi bir hıza sabitledim gidiyorum.
İşte o anda dua etmeye başladım "Allah'ım sen yardım et , kaza bela verme" diye.Ve fardan başka hiç bir ışığın olmadığı daracık toprak yolda virajı görememiştim.Arabaların sağa ve sola topladığı çakıl taşı öbeklerine takıldım , hatırladığım fren sıkmama bile fırsat kalmadığıydı.
50 km o yola göre hızlı sayılmaz , gündüz olsa tabi.Ama ben yolun düz ve boş olmasına aldandım.O an çok kötü bir andı kafamda kask olmasa çok kötü şeyler olabilirdi.Resmen kafamı yere vuruş anını hissettim.Acı yoktu ama kask olmadığını düşünmek !..
Sol bileğimde biraz sıyrık , sol el tırnağımda hafif kalkma.Evet 3.750'ye aldığım ybr'min 750 tl hasarı çıktı ve bu kazada bana yanlızca bunlar oldu.
Allah'ıma şükürler olsun.Belki ben orada düşmeseydim asfaltta çok daha hızlı gidecektim , daha kötü şeyler olabilirdi.
Motorun yanlızca maddi güce dayalı bir araç olduğunu öğrendim bu kazada.Şayet kolum bacağım kırılsaydı motorum kadar çabuk toparlayamazdım.Çünkü insanın yedek parçası yok.
Babam sağolsun ufak tefek çizik olan yerleri bile sök at dedi.Eski parçaları yaptırıp yedek olarak saklıyacağız.2 gün içinde onca km yapıp parçaları zifiri karanlıktada olsa bulduk ve aldık.Şimdi motorum şükür sapasağlam.
Bir çiziğe kafayı takmak falan bana artık nedense boş geliyor.Neden derseniz motor komple gitsede ki bu en kötü şey , çalışıp alabilme yeteneğine sahibimiz hepimiz.
Düşmek , kaza yapmak konusunda beni teselli edebilirseniz , tecrübeli abilerim ... Buna ihtiyacım var çünkü düz yolda giderken , sollama yaparken bile o kaza anı geliyor hep gözümün önüne , bunun önüne nasıl geçebilirim , bu doğal bir durum mudur ? yoksa düşen kişi kabiliyetsiz midir ?