50 TL Maliyetli XENON İmalatı...
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
mete_han adlı üyeden alıntı
usta şu devreden bi halt çıkarmı sence...
Mete kardeşim,
Bu devre sadece piknikte hava kararınca ortam aydınlatma veya ev teybini çalıp oynamakta işe yarar.Bunu yapan kardeşimizin ifadesine göre elektronik bildiğini anlıyoruz ama fizikten ve kimyadan sınıfta kalır.Daha zenon ve flouresant ampulun yapısını bilmeden kavram karmaşası yapmış.Amacı otomobil farının içine spiral flouresant lamba koymak,peki nasıl içine sokacak?Farın camını çıkarması gerek.Neyse abesle iştigal etmeyelim.Sadece ilk cümlemdeki işe yarar.
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şema dandirik bir 12-220 DC-AC dönüştürücü, çıkış sinüsden ziyade kara dalga şeklinde olur.
Genel olarak 220VAC ile çalışan bir çok cihazı çalıştırıp bazılarını çalıştırmayacaktır, bazılarında arızaya, genelliklede gürültü denilen istenmeyen durumlara neden olur.
Evlerde kullandığımız floresan lambaları yakar mı yakar.
Daa bu floresan lambayı motora takmak ne alaka onu anlayamadım.
Xenon'la floresan neredeyse hiç bir ortak noktası olmayan çok çok farklı malzemeler.
Diğer taraftan bazı arkadaşlarında dediği gibi, ebay'dan 50-60tl'ye bir çift xenon kiti alıp iki tane ybr veya cbf'e takabileceğinizi düşünürsek 30TL'ye zaten xenon dönüşümü mümkün.
Kişisel kanaatim hem teknik hem ekonomik anlamda saçma sapan bir girişim.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
ya hacı gerek yok cbf 150 topiğine de yazdım çifti 110 lira hepsiburada da hemde çifti tanesi 55 e geliyor
kasmaya gerek yokkk.
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
-
çifti 110 da kalitesi nasıl acep. yoksa fiyat baya iyi .
kullanan var mı bu markayı ?
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
abi ucuz yollu xenon bulursan benimde haberim olsun.motoru satacam diyorum ama ona bişeyler yapmadan,bakmadan duramıyorum.seviyom motorumu....
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
Mete abicim ben Elektronik bölümü mezunuyum. Bu adam sadece şunu yapmak istemiş. Bir nevi güç amplifikatörü bu. Transformatör 12 voltu 220 volta çeviriyor elektronik kısım ise akım ayarlamsını yapıyor devre basit bir devre Ancak diğer arkadaşlarında tahmin ettiği gibi ev tipi floresan tasarruf ampulunu yakmaya yarıyor. Buna değmez çünki o farı oraya nasıl yerleştireceksin birde farın mercek kısmı var o boyuta göre merceği konumlandırmak gerekirki buda farın bir projektör büyüklüğüne gelmesi demektir. Kısacası buna değmez. Motorun aküsü de bu devrenin soğutuclu transistörlerine gücü yetmez. Dakikada somuru verir aküyü
İnsanlar iki şeyin kıymetini bilmezler. Sağlık ve boş vakit.
Gaziantep Mt
-
ilginç ama zor gidip almak varken
-
bir defa bunu imal etmek mesele değil, bunu endüstri standartlarında bir kutuya yerleştirmek, bu kutuyu su geçirmez yapmak, gerekli soketleri bulmak lazım. kaldı ki, xenonda maliyetli olan kısım devreden ziyade ampullerdir. buna 2 tane de ampul alacaksınız ve maliyeti 100 liralar civarında bir miktara çıkacak. üstelik bu devre bobinli bir devre.
oysa yeni nesil, bobinsiz, elektronik balastlı (slim balast) xenon kitlerini ebay'dan 100 liraya alabilirken niye bununla uğraşır insanlar anlamak mümkün değil.
son can alıcı nokta ise, bu devrenin çıkışı 220V. iyi de xenon çalışma gerilimi 220 volt değildir ki... yani bu devre xenon kit sahibi olmak için "yemez"...
-
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
arkdaşlar komik olmuş biraz bu devre sadece 12v u 220v a dönüştürüyor xenonla alakası yok
xenon'un ilk çalışma gerilimini merak ettiniz mi ben söyleyim 23.000 volt civarında bi girelim istiyor ısınınca sabit bi şekilde 85v civarında çalışıyor. ama elimizde olan şey 220 volt gel de çalıştır :D
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler