Peki sadece 4tekerliler mi farketmiyor bizi? Motosikleti farketmeyen motosikletlilere ne yapacağız?
Bir kaç hafta önce yolumda gidiyorum, bir benzinlikten çıkmak üzere olan SS motosikletli, arkasında kız arkadaşı da var, artçısı da var yani üstelik, çıkışa gayet yavaş geldi, bir soluna baktı, bir de sağına baktı,
üstelik tekrar sola baktı (
bana doğru), araç yok, tam ben benzinliğin çıkış noktasına yaklaştığımda gaza bir asıldı... ok gibi fırladı yerinden. Panik halde kornaya basmamla beni farkedip ön tekeri kilitleyerek, yalpalayarak durabildi ve kendisini adeta sıyırarak ve ben de yalpalayarak kurtarabildim. Az ilerde durarak arkaya baktığımda kız arkadaşı hala panik haykırışlarını sürdürüyordu.
Yani biz farkedilmiyoruz sevgili kardeşim, görünmeziz adeta, yayalar görmüyor, otomobiller görmüyor, hatta birbirimizi görmüyoruz. Dolayısıyle, millete kin ve nefret ile dolacağımıza bu görünmezlik özelliğimizi her zaman akılda bulundurarak her zaman buna göre tedbirli olmalıyız ve mümkün olduğunca kendimizi farkettirmeye çalışmalıyız. Mesela ben de adam sola, bana doğru baktığı halde, beni gördüğünü sanarak birşey yapmadım. Demek ki gene de kornaya basarak kendimi belli edeyim, noolur noolmaz demeliymişim