Arkadaslar bursadan bi araç alıcam ama benim ikametgah kütük istanbulda. Bu durumda mevcut 16 olan plaka 34 olmak durumunda benim bildiğim kadarıyla. Bu masraflı bir durummudur? Şartları nedir. Lütfen yardımcı olunuz . Saygılar.
Arkadaslar bursadan bi araç alıcam ama benim ikametgah kütük istanbulda. Bu durumda mevcut 16 olan plaka 34 olmak durumunda benim bildiğim kadarıyla. Bu masraflı bir durummudur? Şartları nedir. Lütfen yardımcı olunuz . Saygılar.
çok masraflı değil bildiğim kadarıyla normal satış ve ruhsat işlemelerinin üzerine 40-50 tl gibi bir fark oluyor
200-300 tl civarı fark ödersin. daha 2 ay önce bende oldu çünkü.
normal satış işlemlerine ek olarak plaka basım masrafı ve şöförler cemiyeti için harcı var artısı olarak....bilginize
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
alım satım 500 cc. bir maxi scooter için 300 liradır herhalde. buna ilaveten 200 300 daha diyosunuz yani?
evet ben müşavire yaptırdım. 2009 model cbf 150 nin 550 tl tutmustu.
selam arkadaşlar.yarın satış işleminden sonra aynı derde ben de sahip olacağım.gerçekten 550 ise oldukça kalınmış.malın kelepirliği gitti desenize
satış-noter masrafı aynı zaten. muğla plakaydı. ankarada plaka seçip ruhsatın herbiyerini değiştirdim 105 tl vermek suretiyle.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
evet satış noter masrafından kaçış yok zaten.kalan masraflar için de 105 tl makul oluyor sanırım.
Masraf okadar da sanırım işlem süresi 1 hafta sürüyor.. O kadar
Fark fazla yok. Motoru alırken noterde uydurma bir istanbul adresi vereceksin ( tanıdığın birinin adresi de olabilir) 176 tl noter masrafı yerine şehir değişikliği olduğundan 246 tl vereceksin. Trafikçiye de yeni plaka için 30 tl fark vereceksin Toplam fark 100 tl. Tabi trafik işlemlerini İstanbul'da yaptırman gerektiğini söylememe gerek yok. Benim eski motorlarımdan birini birini istanbulda şantiyede işçi olarak çalışan Amasyalı çatı ustası almıştı. Adam adres olarak şantiye adresini verdi, motoru 34 plaka oldu.
Noter satışındaki fark şehir dışı olunca daha fazla kopya çıkartıyorlar o yüzden. Ben de 245TL'ye halletmiştim.
Plaka masrafı sadece 8.50TL. Ben geçen Cuma istanbul plaka aldım ödediğim fiyat budur makbuzu da var.
Diğer işlemler aynı, trafik şubeye gittiğine Araç Nakil-Devir işlemlerine git orada duvarda gereken evraklar yazılıdır. Nakil için gerekli evrakları tamamlayacaksın.
http://www.motosiklet.net/forum/1864643-post11.html
buraya bir bak..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)