yoldaki araçlar bizden korkuyor
Reklamlar
-
aslında uzun zamandır açmak istediğim bir konuydu. bu güne nasipmiş.
konununun özeti şu şekilde uzun yolda gezilerde gaz açtığımızda özellikle süper sport modellerinde yapılan egzoz modifiyeleri neticesinde süratli bir şekilde araçların yanından geçtiğimizde ani olarak duyulan sesten dolayı otomobil veya diğer taşıt sürücülerinin direksiyon hakimiyetlerini kaybettiklerini gördüm ve bu acilen kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini düşündürdü. biz yollarda ne kadar can güvenliği sıkıntısı çekiyorsak bu diğer araçlar içinde geçerlidir. özellikle otomobillerde aracın içerisinde 5-6 kişi olabiliyor, kimsenin canı ucuz ve kıymetsiz değildir. bence egzoz modifiyesi yapan arkadaşlar bu konuya daha fazla dikkat etmeleri gerekir.
Reklamlar
-
Haklısın....Bazen yollar bizimmiş gibi davranmaktan kendimizi alamıyoruz....
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
hepimizde de büyük makina yokki bizleride o araclar sıkıştırıyor hızlarımız yetersiz oldugundan...SS ciler birazcık intikimamizi alir gibi oluyolar....
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
hepimizde de büyük makina yokki bizleride o araclar sıkıştırıyor hızlarımız yetersiz oldugundan...SS ciler birazcık intikimamizi alir gibi oluyolar....
yeter artık ybr ile uğraştığın al artık 600 lük bişi
-
Düşüncen için seni tebrik etmekten ve sonuna kadar katılmaktan başka birşey yapamıyorum
Adamların motoculara düşman kesilmesinin önemli nedenlerinden biri zaten bu konu.
-
Bir anlık geçip gidiyor işte ağır geçse daha tehlikeli, hemde uykuları açılır sürücülerin ,faydalı birşey bence.
-
Levsy adlı üyeden alıntı
Düşüncen için seni tebrik etmekten ve sonuna kadar katılmaktan başka birşey yapamıyorum
Adamların motoculara düşman kesilmesinin önemli nedenlerinden biri zaten bu konu.
ben buna katılmıyorum, egsoz düşmanlık sebebi olamaz ( ışıklarda camı açıp abi bi öttürsene diyen sayısı az değil ) ... arabalarını modifiye edip adana egsozları ve müzik ses sistemleri ile caddelerde mahallerde son ses gezenler milleti rahatsız edenlerde var , kimse otomobile düşman olmuyor da ???? egsoz taktım yanından geçtim diye banamı düşman olacaklar ??? pek alakası yok arabaki seni sıkıştıran kişi
-seni resmen kıskanıyor
-seni geçebileceğini düşünüyor
-peşinden gelip egsoz sesini daha çok dinlemeye çalışıyor yada arabadaki çocukları baba baba geç şunu diye bağırıyor oda gaza geliyor
-kendini 4 tekerlekli olduğu için trafikte daha önemli bir araç zannediyor
-seni sıkıştırınca kendisi kafeste olduğu için kendisine bişey yapamayacağını düşünüyor
- yada kadın sürücü seni görmüyor duymuyor .. motosiklet diye bir aracın icad edildiğinden bile habersiz
-
Yoshimura ve devil marka ekzostan çok fena çıkıyor o ses.Fi tarihinde topkapı cevizlibağ da sıkışık trafikte gidiyorum arabayla yaz ayı,öğlen sıcağı,cuma günü ve yarı uyuklamalı şekilde,koltupu az yatırmışım öyle bi depriyaj bi gaz az frenin arasında sıkışmış kalmışım.O arada camı açıyorum en solda olmama rağmen sol şeridin yanından bir taşıt ama nasıl bir geçiştir ödüm .kuma karıştı 4 redbull üstüne mitsubishi leblebi ee neyse içmiş gibi dimdik oldum soğuk duş etkisi yapmıştı bende.Motosikleti 2 sn gördüm gözden kayboldu sonra.
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
-
ufuktan adlı üyeden alıntı
ben buna katılmıyorum, egsoz düşmanlık sebebi olamaz ( ışıklarda camı açıp abi bi öttürsene diyen sayısı az değil
) ... arabalarını modifiye edip adana egsozları ve müzik ses sistemleri ile caddelerde mahallerde son ses gezenler milleti rahatsız edenlerde var , kimse otomobile düşman olmuyor da ???? egsoz taktım yanından geçtim diye banamı düşman olacaklar ??? pek alakası yok arabaki seni sıkıştıran kişi
-seni resmen kıskanıyor
-seni geçebileceğini düşünüyor
-peşinden gelip egsoz sesini daha çok dinlemeye çalışıyor yada arabadaki çocukları baba baba geç şunu diye bağırıyor oda gaza geliyor
-kendini 4 tekerlekli olduğu için trafikte daha önemli bir araç zannediyor
-seni sıkıştırınca kendisi kafeste olduğu için kendisine bişey yapamayacağını düşünüyor
- yada kadın sürücü seni görmüyor duymuyor .. motosiklet diye bir aracın icad edildiğinden bile habersiz
Bu da farklı bir konu ancak SS'lerin sesinden ürken dolmuş şoförleri bile gördüm. Tamamen karşı çıkmamak gerekir, yoksa ona bakacak olursan evet, benim 125 KT'ye bile abi bi ön kaldırsana diyen araç sürücüleri oluyor.
-
slm
panic adak adlı üyeden alıntı
konununun özeti şu şekilde uzun yolda gezilerde gaz açtığımızda özellikle süper sport modellerinde yapılan egzoz modifiyeleri neticesinde süratli bir şekilde araçların yanından geçtiğimizde ani olarak duyulan sesten dolayı otomobil veya diğer taşıt sürücülerinin direksiyon hakimiyetlerini kaybettiklerini gördüm ve bu acilen kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini düşündürdü. biz yollarda ne kadar can güvenliği sıkıntısı çekiyorsak bu diğer araçlar içinde geçerlidir. özellikle otomobillerde aracın içerisinde 5-6 kişi olabiliyor, kimsenin canı ucuz ve kıymetsiz değildir. bence egzoz modifiyesi yapan arkadaşlar bu konuya daha fazla dikkat etmeleri gerekir.
slm siz öyle diyorsunuz ama 4 tekerlı coğu araç motosıkletlerı sıkıstırıyor_?
Tum kornaları sokmek gerekır hanı gecerken kornaya basarsak belkı dıreksıyon hakımeyetını kaybeder
Egsoz seside olmasada ne anlamı var, herzaman soyluyorum motosıklet trafıkte ne yazıkkı ulkemızde =0000 değerinde
-
Levsy adlı üyeden alıntı
Bu da farklı bir konu ancak SS'lerin sesinden ürken dolmuş şoförleri bile gördüm. Tamamen karşı çıkmamak gerekir, yoksa ona bakacak olursan evet, benim 125 KT'ye bile abi bi ön kaldırsana diyen araç sürücüleri oluyor.
bence ürkmelerinde bir sakınca yok ... insan doğası gereği korktuğu şeye yaklaşmak istemez bana yaklaşmamaları işime gelir , benden korkmalarında ise yapacak bişey yok ....
-
Hem dört teker hem iki teker kullanan biri olarak söylüyorum; konunun iki yönü var, birincisi, beni duymalı ve beni görmeli ki, benim orada olduğumu bilsin. Birinci yönü bizim hayatta kalmamız açısından çok önemli. Duyulduğumuzu görüldüğümüzü bildiğimizle güvenle geçiyoruz araçların yanından.
İkinci yönü ise, dört teker kullanırken, özellikle tünellerde yerimden nasıl sıçradığımı anlatamam size, bu refleks filan değil, en azından bendeki tam anlamıyla korku, birden bire çok yüksek seviyede bomba gibi patlayan bir ses, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, direksiyona sımsıkı sarılıp ayağımı gazdan çekip başıma ne geleceğini bekliyorum direk. geçip gittiğini görünce de rahatlıyorum. Ama o korku halinin vücudumda yarattığı etki devam ediyor, vücutta soğuma, ve yanında ter, ve istemdışı titreme.
İkincisini düşündüğünüzde, benim tepkim sadece mevcut durumumu stabil tutmaya çalışmak. ama çok daha farklı tepkiler olabilir. Mesela o sesle refleks olarak sürücü aniden frene basabilir, veya sağa kırabilir veya daha korkuncu sola kırabilir. Bunları hiç düşünüyormu korksun benim işime gelir diyen arkadaşlar.
Görünmek ve duyulmak bizim elimizde, ama bunun yolu korkutmak, panikletmek olmamalıdır diye düşünüyorum.
-
motosıklet sürücüsü olduğum halde boğaz yolunda temde yanımdan ss bır anda gecti bende bır an boşta bulundum irkılerek tepkım olmuştu . bu trafık içersınde 100 araç içinde 2 araca denk gelır eğerki ara gazı ile devamlı gıtmıyorsa hanı trafık durmuş aralardan bağıra bağıra gecmesınden bahsetmıyorum akan trafıkte bır anda yanınızdan gecenın o kadarda zararı olmaz derken ALLAH muhafaza acemi yaşlı bayan suruculerde var dıkkat etmek lazım
-
panic adak adlı üyeden alıntı
doğru bir konuya temas etmişsin
bir şey yanlışsa yanlıştır, bu da yanlış.
-
Bazende altımızdaki motor ne olursa olsun bazı araba sürücüleri bizim hakeretlerimizden korktuğu bile oluyor..
[B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:
-
kanımca "-onlarda bizi sıkıştırıyor ki ama gerçekten" diyerek bu yapılan temizlenemez biz arabaları o sesle sıfır geçmeyelim de.eskişehirde gözlerimle gördüm.gerçi ben gülmüştüm normal caddede bir ssli taksinin solundan tam geçerken ara gaz verdi taksicinin arabayı bir sağa kırıp frenleyişi vardı sormayın.bende arkadan motorla gidiyodum çok güldüm ama aynı zamada çokda sinirim bozuldu.Allah korusun o panikle sola kırsaydı yada yolun ortasında zank diye durup arkdan ben gümleseydim vesaire..
Kymco Kymco Partizani
-
Abi benim motor 125 likSes yok napabiliriz.Bir matkap+ birazda elektrik.Şaka bir yana bazen gerçekten dikkatsiz oluyorlar. . .
-
sedat_57 adlı üyeden alıntı
onlar bizi öldürüyo, sscilerde onlarımı öldürsün yani(:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 ----------
motorhocası adlı üyeden alıntı
Bir anlık geçip gidiyor işte ağır geçse daha tehlikeli, hemde uykuları açılır sürücülerin ,faydalı birşey bence.
gizlice yanına yaklaşıp kulağının dibinde bağırsam nası olur
-
Sadece arabayla niye sınırlıyorsunuz ki, hayal edin 110km ile mutlu mesut
yol alıyorsunuz, aynanıza yaarım metre mesafeden vatandaş 190 ile geçer
ken kask olmasına rağmen tabanca patlamış gibi oluyor ,birde direksiyonda yavaş giden ve bunun sahte rehavetine kapılıp,aniden direksiyon kıranlarıda
düşünürseniz sadece motosiklet ve sürücüsü değil o anda yoldaki zincirleme herkes tehdit altında kalıyor..
Bizler değilmiyiz egzost tüplerine tonla para harcayan,90 desibellik kornaları
değişip yerine ölü dirilten 135-140 desibellik kornaları takan,evet şimdi yüzü
nüzü asmayın bunların hepsi gerçek,sonrada kot-mont ve tişörtle binip,kaskı
da dirseğine takanlar sayesinde bu kültürün henüz bize çoook uzakta olduğu
nu tescilliyoruz elaleme..
Şİmdi EMPATİ zamanı,niye milletin gözünde halen it-uğursuzlar kefesinden bir adım ileri gidemediğimizin sosyal sebepleridir bunlar...
binbasi nayman x-max ''06
Yamaha Touching Your Heart.
Safety First,then RIDE..!
-
konuya olumlu olumsuz baya bir tepki gelmeye başlamış. kısaca yaşadığım olaydan çıkardığım dersti aslında. size bir örnek vermek gerekirse istanbuldan gelen abimle birlikte erzincan'a doğru gaz açtık ve abimin yine artistliği tuttu. (makina suzuki gsxr1300 hayabusa) ve çok iyi biliyorumki o kaymak asfaltta ibreyi en sona değdirmeden durmayacak bende peşinden gaz açtım ancak pek peşine gidebildiğim söylenemez, ancak ileride bir hareketlenme gördüm abim bastı geçti ve renault toros marka bir araç önce yalpaladı sonra yolun kenarına çekti adam arabadan indi ve benide geçerken görünce eliyle koluyla baya hararetli haraketler yapmaya başladı muhtemelen küfürler yağdırdı. ve o gün anladımki insanlara bunu yapmaya hakkımız yok. bize saygı göstermedikleri doğru ancak orada abimin düşüncesizliği yüzünden bir araç kaza yapsa ve o insanlara birşey olsaydı bunun hesabını kim verecekti...?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler