Domuz gribine motorsiklet birebir..!!
Reklamlar
-
Virüsleri DNA sını değiştirme yeteneğinden dolayı gripten 60 milyon kişi öldü..
Evrime hakaret filan nerden çıkarıyosun...Ne alakası var. Virüsleri tek bir sınıfa sokamazsın.. Bazı virüsler için aşı üretilmişken örneğin çocuk felci bazıları için örneğin grip virüsü için tek bir aşı yok.. Çünkü sürekli mutasyona uğruyor..
Senin dediğiğn gibi olsa ooo .. her gün pek çok virüs giriyor vücüdumuza toplam hayatımızca milyonlarca virus giriyor. Dirençimiz düştüğü anda küt diye pek çok etkiden anında ölmemiz lazım..
Reklamlar
-
pürelle yıkayın motorları domuz gribi olmassınızz.
herşey üstüne üstüne geliyorsa!belkide sen,ters tarafa gidiyorsundur.:wiinkk:
-
Evet yanlız dikkat etmeniz gerekn nokta; motorsiklet üzerinde fırça veya bez ile silerken saat yönünün tersine hareket ettirmeniz gerekmektedir....
-
Bu kadar güncel bir konuda görüş yok hayret...
-
ASMİN34 adlı üyeden alıntı
pürelle yıkayın motorları domuz gribi olmassınızz.
sevdim bunu
true love..
Drift Religion
-
mhrrmkpnr adlı üyeden alıntı
sevdim bunu
sevgi dolu şey seni..
geyik meyik ama bizim makinaların sele kısımlarından örnek alıp tahlil etsek Çin nufusu gibi zararlı bakteri çıkar..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
Ne içtiyseniz ondan ben de istiyorum.
-
Yok gerçekten konu bilimsel platformlardan buraya alındı..
-
Arkadaşlar bu kadar güncel konuda görüş bildirmemeniz beni kırdı..
-
biz motosiklet sürücülerine, bırakın domuz giribini, bufalo gribi de olsa tesir etmez.....
MOTOSİKLETSİZ İNSAN ÖZGÜR DEĞİLDİR
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Teorik olarak virüsler ölümsüzdür. Yani aslında dünyanın en dayanaklı canlılarıdır. Ancak ve ancak çok yüksek ısılarda yokedilebilirlerki buna insan dokuları dayanmaz. Virüslü hastalıklar asla tam anlamıyla engellenemez. Sadece virüsün aktif olması engellenebilir. Mesela uçuk, arpacık, grip vb. virüsler insan vucuduna birkez girerse artık ömür boyu aktif olacak ortamı buldukları anda hastalığa sebep olurlar. Genelde vucudun direncinin düştüğü dönemlerdir bunlar tabii..
Motosiklet neye iyi gelmiyorki..?
Açıkçası herşeyden önce RUH SAĞLIĞI olmalıdır diyenlerdenim ve gripten çok daha önce benim RUH SAĞLIĞIMA iyi geldiğini söyleyebilirim!
Dostum virüsler olumsüzdür demek doğru değil yüksek ısıya gerek yok %10 luk çamaşır suyu bak nasıl yok ediyor ya da %70lik alkol
serdarmert adlı üyeden alıntı
Hayır. Arkadaşlar virüsler EN DAYANIKSIZ CANLILARDIR...Mesleğim gereği bunu bilimsel olarak incelediğim için okuduğum için ve bilimsel ortamlarda uzun yıllar bulunduğum için söyleyebilirim. Virusler örneğin sizim dediğiniz gibi ısıya en dayanıklı olsalardı insanlık çoktan yok olmuştu.. Teorik olarak ısıya en dayanıklı olan formlar sporlu bakterilerdir.
Domuz gribine neden olan virüsü örnek vereyim. En fazla 4 saatte ortamda ölüyorlar.. Alkole çok duyarlılar. O yüzden şu anda alkollü dezenfektanlar-kolanya bile olur.- çok meşhur oldu.. Toplumun bilinç düzeyi arttı...
Ancak virüslerin en tehdit edici özelliği genetik özelliğinin çok sık (DNA sının) değişebilmesidir...
En dayanıksız canlılar da virüsler değildir malesef yaratıcı ve ya doğa (hangisine inanıyorsanız) adaptasyon sürecinde onlara farklı yetenekler vermiş. Zarflı virüsler daha dayanıksız gibi dururlar haklısınız ama hepsi için gnelleme yapmayalım sonuçta tüm insanlar da cennetlik değil
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Virüsler ölümsüzdür. Mikrobiyoloji ve viral hastalıklar derslerinin ilk saatinde bahsedilir ki hatta tek ölümsüz canlıdır önermesi üzerine TIP fakültelerinde genelde "Virüs gibi hoca!" muhabbetleri dolanır.
Sülalem TIPçı (bu deyişede bayılırım), oradan az çok kulak dolgunluğum var.
Siz, alkolle yada dezanfektanla virüsleri öldüremezsiniz. Yalnızca amiane tabirle aktifliklerini ortadan kaldırırsınız. Bu süreçte dokuya yerleşimini önlersiniz. Ancak birkez vucudunuza yerleşmiş olan bir virüsü asla öldüremezsiniz. Fırsatını bulduğu an yine tekrar aktif olacaktır.
Söylermisiniz bana; madem virüsler en dayanıksız canlılar, öyleyse neden insanoğlu onlarca yıldır gribe hemen hemen 60 milyon kurban verdi? Yada neden AIDS'in önüne geçilemiyor?
Halk arasında uçuk diye bilinen ağız ve dudak çevresinde çıkan yaralarda virüs sebeplidir mesela. Ilacını sürersiniz geçer. Ama vucut direnciniz düştüğü anda o yokettiğiniz düşündüğünüz virüsler tekrar aktif olacak ve tekrar uçuk çıkaracaksınız!..
Grip içinde durum farklı değil aslında. Gribi geçirdim sanır herkes. Ama kış aylarına doğru direncimiz düştüğü zaman her sene tekrar grip oluruz.
Üstelik, genetik kodunu değiştirme becerisine sahip olan bir canlıya dayanıksız demek; hepten evrime hakarettir. Virüsler yapı ve donanım itibariyle en güçlü halkalardan biridir.
Virüs ölümsüz olduğundan dolayı olmuyor bu şöyle anlatayım bazı virüsler insan vücudunda sürekli canlı kalır saklanır vücudun savunmasının düşmesiyle ortaya tekrar çıkabilirler. AIDS çok dayanıksız bir virüstür önüne geçilememesinin sebebi genetik yapısını çok hızlı değiştirmesidir. İnsan vücudundan çıktığında çok çabuk etkisiz hale gelir. Tabi neden insan vücudundan çıkmadığını sürekli insanlar arasında dolaştığını soruyorsan eline beline diline hakim olmayan insanlara sor sorunu ;)
serdarmert adlı üyeden alıntı
Yok gerçekten konu bilimsel platformlardan buraya alındı..
Dostum bilimsel platformdan aldıysan bilimsel biçimde yaz ve altta kaynak göster inanalım bu arada bu çalışma hiç mantıklı değil bunu da belirteyim kaynak gösterene ve bilimsel çalışmanın bilimselliğini görene kadar da mantıklı olduğunun düşünmemizi bekleme ;)
-
Bu arada siz bilirkişi mi oluyorsunuz..?
-
Estağfurullah sadece bildiklerimi yazıyorum sadece bilimsel ve güncel bir konuda az yoruma kırılmışsınız ben de sizi teselli etmek ve yol göstermeye çalışıyorum
-
Kardeşim sen kendini teselli et veya yol göster.. Benim buna ihtiyacım yok...
-
-
Domuz gribiyle ilgili bişey söliyemem ama..
Motosikletin bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanısındayım..
Soğuk havaya ve rüzgarla sürekli içli dışlı olduğumuzdan
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
-
Dr.MZÇ adlı üyeden alıntı
lütfen darılmayın; ben sizi teselliye ve ya rehberliğe muhtaç biri olarak gördüğüm için bunları yazmadım. Sadece bilimsel kaynağıızı merak ettim.
Mohan B, Singh KP. Bilateral subcutaneous emphysema of the orbits
following nose blowing. J Laryngol Otol 2001;115:319-20.
(yazarlar) (makale ismi) (makalenin yazılı olduğu kaynak) (yazılı olduğu tarih; sayfalar ve yayınlayan derginin sayısı)
bu şekilde kaynağınızı yazarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz. Şimdiye kadar yapmış olduğum bir hata varsa affınıza sığınarak bu bilgileri sizden rica ediyorum...
Neden kaynağı yazınca sende ondan yayın mı çıkaracaksın..Sende yayın biriktirenlerden misin..? Hocana mı göstereceksin..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:17 ----------
Emrah.ark adlı üyeden alıntı
Domuz gribiyle ilgili bişey söliyemem ama..
Motosikletin bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanısındayım..
Soğuk havaya ve rüzgarla sürekli içli dışlı olduğumuzdan
Bak pek çok kişinin gözlemi beni destekliyor..
-
serdarmert adlı üyeden alıntı
Neden kaynağı yazınca sende ondan yayın mı çıkaracaksın..Sende yayın biriktirenlerden misin..? Hocana mı göstereceksin..
Yayın çıkartacak birikimi olan birisi değilim öğrenciyim ama bilimsel konularda bilimselliği irdeleyecek birikimi olan birisiyim. Eğer gerekli bulursam hocama da gösteririm Yayın biriktiren derken ne demek istediğinizi anlamadım ama okuyanlardanım yayınları incelemeden bir seviyeye gelmek de mümkün değil malesef... Eğer bilimsel bir konu açtıysanız ben de size gayet bilimsel olarak kaynağınızı soruyorum. Yok eğer muhabbet edelim derseniz de onu da yaparız
-
-
rman adlı üyeden alıntı
Dr. MZC sevdim seni ;)
teşekkür ederim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler