Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sizce değer mi?....

REKLAM ALANI
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok zeki olduğunu biliyordum kanka...
    Sene 91..Sen daha motora vın vın dediğin zamanlar....

Düşünüyorum şu anda yaparmıydım...... Evet yapardım..Çok kesin söylüyorum gene binerdim....

4 sene önce ameliyat olmuştum... Ciddi bir ameliyat... Daha 5 günlükken motora binmiştim..Hatta dikişleri aldırmaya bile motorla gitmiştim şimdi hatırladım....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

size de deli_maviye' de cok geçmiş olsun. ben şahsi fikrimi söyleyeceğim.bir müddet motosikletten uzak durmanı tavsiye ederim.en az 2-3 sene bi toparlan önce sonra tekrar binersin motora. cok birşey kaybetmiş deqilsin anladıqım kadarıyla.yapman gereken bir süre içindeki bu sesi susturmak.bunu yapmak için baska aktivitelere falan yönelebilrisin.
    tekrar qeçmiş olsn
    Farklı görünsekte aynı şeyleri anlatıyor ve yaşıyoruz[B][COLOR="Black"][/COLOR][/B]

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Buyuk gecmis olsun, Benim fikrim kendine ders cikar hatani sorgula , kendini egit ve motoruna yine bin derim. Insan idealist olmali.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    cbr 600Fsport
    öncelikle büyük geçmiş olsun bende 3 sene önce kuzenimin motorunu aldım vitessiz bir motordu sürüşü kolay die köyde geziyorduk ve ilk defa motor kullanıyordum aslında o zamanlar pek de bi sevdam yoktu sora bi ara karşı yönden motorlu bi amca geldi ben sağa o üstüme ben sola o üstüme derken yol da mıcırlı olunca motor bizi üstünden attı tabi zar zor ayaga kalktım

ellerimin içine bir baktım her yanına minik minik taşlar girmiş ve elim kan içinde 2 ay nerdeyse ellerimi kullanamadım.sora bi daha motor yok sana dediler ve 2 sene önce abim bi cbf 150 aldı dershaneden gelirken bi araba en sol şeritten sinyalsiz döndü ve bende doğal olarak tamponuna çarptım.
    tabi benim düştüğümü gören dengesiz saygısız sürücü gaza yüklendi ve kaçtı o can havliyle plakasını da göremedim tabi.

çevreden de kimse yardıma gelmeyince kendi çabmla kalktım bileğim omzum ve dizim kan içindeydi şükür ki kaskım vardı ayağa kalktım bişeyim yok gibiydi tabi hemen motora baktım sol grenajım kırılmış sinyalim kırılmış o anda kendimden vazgeçtim içimde ki bitmek tükenmek bilemyen motor sevdasıyla honda bayiine gitmeye kalktım sora kanayan yerlerdeki sıcaklık geçmeye ve her tarafım acımaya başlayınca farkına vardım ve direk eve sürdüm babam yine motor yok dedi ama o halimi de görnce fazla üsütme gelemedi.1.5 2 ay önce motorumu sattım malum kış geldi ve ne olursa olsun(ölüm sakat kalma dışında) yaza kadar para biriktirip 2004 model bi 600RR ın hayalini kuruyorum.inşallah ALLAH kısmet eder.

biraz uzun oldu ama paylaşmak bence sende biraz dinlen yaz gelince eğer hala istiyor ve kendine güveniyorsan devam et derim.o makinanın üstündeyken unutuyo insan sıkıntılarını....tekrar geçmiş olsun ALLAH tekerini yerden ayırmasın.saygılar...
    YETER Kİ İSTE O SENİ BULUR :cat:

ünlümotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kayseri yamaha bayii
    Alıntı ufuktan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük geçmiş olsun kardeşim .. Allah tekrarından seni ve herkesi korusun ....

sorunla ilgili olarak ;

- senin mola verme zamanın gelmiş , bir süre ara ver ve motosikleti hayatında hiç olmadı say ... 2-3 yıl sonra tamam ya da devam diyecek olan kişi sensin !!!! ( ben devam diyenlerdenim )
    +10 katılıyorum
    Yüksek Kalite Üstün Performans

PoWeR_TeCH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ediyorum.

Bugün bu konuyu ailemle uzun uzadıya konuştuk. Benim için zor bir karar da olsa motosiklete 5 yıl boyunca ara vermeye karar verdim. Bitirdim diyemiyorum. Bu kararı kabullenmek benim için bitirme kararından daha kolay gibi geldi. En azından bir meslek sahibi olana kadar motosikleti düşünmeyeceğim. Karar vermek insanı kararsızlıktan daha az yoruyor. Şimdi içim motosiklet motosiklet deyip cız etse de vicdanım rahat, dediğiniz gibi sağlığım uğruna feda edebileceğim birşey olmalı motosiklet. Belki ileride platinlerim çıkarılır ve kolum eski haline gelirse o zaman tekrar düşünebilirim. Tüm mt ailesine teşekkür ediyorum.

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

Başına gelenleri okurken Nisan ayında yaptığım kaza geldi aklıma..Belki seninki kadar büyük değildi..

Ama benimde sol ayağım 4 yerden kırıldı..Kaburgalarım ezildi bileğim çatladı ve sıyrıklar..
    Tabi birde artçım(kız arkadaşım) vardı kırık olmasada kask'sız olduğundan yüzünde büyük bir kesik ve vücudunda asfalttan kaynaklanan yanıklar..

Bende sizin gibi 2 şey arasında kaldım ya bırakıcaktım ya devam edicektim..Artçımın yerde yatan o hali hala rüyama girer..

tamam Allah'a şükür yaşıyorum artçımda sağlığına kavuştu estetik dikişler sayesinde yüzündeki yaralar tam olmasada belirginliğini yitirdi.

Ama ailemle bi yere giderken bi motor geçtiğinde bi zamanlar bende böyleydim dercesine yüzüm asılıyordu..Cidden motorsuz çok mutsuzdum..Her konu ona geliyodu sanki..

Aradan 6 ay geçti..

Artık yolda geçenleri seyretmeyi bırakıp bende tekrar motor almaya karar verdim..Tabi aileme bu fikri danıştım..

Annemin tepkisi 3 milyara motor alıcağına anneannenden kalan arsayı satıyım..Sana 0 araba alıyım oldu..Kabul etmedim etmiyiceğimi oda biliyordu zaten.

1 hafta boyunca baskılar sonucu annemde bi yanı istemesede evet dedi..

Şimdi gittim aldım..Ve tekrar kaza yapabiliceğimi biliyorum..Daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

En çok korktuğumda ölmek neyse ama bigün o dikkatli olcam diye söz verdiğim anneme sakat kalırsam ve yük olursam nasıl yaşıyıcam bunu düşünüyorum..

Biraz uzun oldu biliyorum ama..Ben motor aldım kullanıyorum ama o 2 seçenek arasındayım hala..Aradan 7 ay geçti ama hala karar veremedim..

Benim başımdan geçen bu yaptığım bu..Hala karar vermiş değilim..

Sana bence bırak motoru falan demek istesemde..Kendi yaptığımda ortada..

Tercih senin
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    yerinde olsam full korumalı çok pahalı (kalitesi çok yüksek) bir takım ya da tulum alır öyle binerim...
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Asya Motor 150T
    cooooook geçmiş olsun abi cok üzüldüm okuyunca ya of! bence Cok büyük askın varsa temmuzda kendini hazır hissedersen bi kac alıstırmadan sonra devam

nu tür yazıları ara ara okuyorum okudukça. tekrar daha dikkatli gazlıyorum. sonra unutuyorum son gaz devam ederken yine bir yazı denk geliyor yine yavaşlıyorum

@power tech

çok geçmiş olsun. yazı için çok teşekkür ederim.cbr 600 almaya heveslenenlere biraz düşünmesi için yol açmışsın.
    hele bir iş güç sahibi ol ondan sonra belki devam edersin moto tutkuna

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok geçmiş olsun kardeş......

allah korumuşşşş.....

benim fikrim bayağı bi ara vermen.....
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

Motosikleti
    Honda Cbf 250
    kardeş geçmiş olsun, motora binipte kaza yapmayan arkadaşlarımızın sayısı tahminimce çok azdır. hepside birdaha binmeyeceğim diye aklından geçirmiştir, kendi yaptığım kazada ayağa kalkınca motora bir tekme attım bide o kapağın masrafı çıktı, çeneme 3 dikiş atıldı, bidaha binmem dedim yapamadım. senin başına gelen olay daha ciddi, kendine biraz zaman ver daha sonra karar verirsin, bence 5 yıl bekleyemezsin ama zaman sana ilaç olacaktır. mersinin neresindensin ben erdemliden. kal sağlıcakla

arkadaşım

ben senle aynı dönemde bende kaza yaptım hemde cok kötü bir kaza .ve senle suan aynı seylerı dusunuyorum ,benımde motosiklet görünce icim yanıyor ,bende neyapsam neyapsam derken atv leri bile arastırdım motor motordur dıye ...bin motora kardes arkandan aglıcak kımse yoksa bin ,kaybedecek bişeyin yoksa binn , MOTOSİKLET TEHLİKELİ ARKADASLAR BUNU ARTIK KAFANIZA SOKUN YOLDA YÜRÜRKEN KAFANA SAKSIDA DÜŞEBİLİR MUHABBETİNİ BIRAKALIM LÜTFEN ARTIK ben 21 senedir hic kafasına saksı düşüpte ölen görmedim ama 2 senede mototsiklet kazasında ölen 50 -60 kişi gordum ,en az 100 tane motokurye arkadasım var daha kaza yapmadım dıyeni kolunda bacagında platın olmayanı görmedim ,ama cevremdeki herkes araba kullanıyor onlarca kaza oluyor daha hic agır yaralanan görmedım ,ben 2 kaza yaptım 2 sindede ölümden dondum her tarafımda izler var .abim arabayla 7-8 kere kaza yaptı daha burnu kanamadı .araba ıle motor bır deil bu saksı muhabbetını bırakalım artık arkadaslar .motosiklete binmek ısdıosun dıe bınmek zorunda deılsın irademıze bıraz hakım olmamız lazım .güzel bır kadın gordugun zaman onlada bırlıkte olmak ısdıosun ama olamıosun illa olcak dıe bişey yok .bende 3 aydır ınanılmaz derecede bocalıyordum motosıklet konusunda ama sımdı araba kullanmaktanda zevk almaya basladım ve ben kararımı verdım birisi gelıpte quadrazuma lazareth hediye etmedigi surece arabaya devam

Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    Burada konu arkadaşın yaptığı kazadan çok motora binmeli mi binmemeli mi sorusuna dönüştü. Herşeyden önce bu bir tercih. Kafasına saksı düşen insan yok ama gripten de insanlar ölüyor. Yani insanlar bir şekilde bazı kazalara katlanmak zorunda kalıyorlar. Gülü seven dikenine katlanır. Ama bu arada kendimde dahil, ileri sürüş teknikleri konusunu ciddiye almıyoruz. Motosiklet binenlerin çoğunun herhangi bir ciddi eğitim aldığını sanmıyorum. Üstelik bu hususta yazılanları okuduklarını da. Sadece kaza haberlerini okuyarak moralimizi bozacağımıza kazalardan nasıl en az etkileniriz diye düşünür ve bunun üzerine pratik yaparsak sanırım kazalar da bir nebze azalacaktır.
    Benim burada merak ettiğim husus kaza yapan motor sürücülerinin kazalarını tek tek masaya yatırsak, pek çoğunda mutlaka kusurlu bir yön bulunduğudur. Türkiye'de bisiklete binen herkes motosiklete de bineceğini ve aslında binme cesaretini hiç eğitimsiz gösterdiği için oluyor kazaların bir kısmı.
    Kendi adıma özellikle kurye ve pizza dağıtan arkadaşların trafikte yaptıkları canbazlıklardan motor sürerken bile rahatsızım ve sadece arabalara değil onlara da dikkat etmek zorunda kalıyorum. Üstelik bazılarının sizinle yarış başlatmak hevesi de cabası. Bir seferinde böyle bir yarışa girdim, son derece tehlikeli araç sollamaları oldu. Sonunda arkadaşı durdurdum ve maksadını sordum, eğlence olsunmuş. Özellikle bazı tiplerin yarışalım mı abi, kaç basıyor abi sorularının yoğunluğu da Türkiye'de motorsiklete bakış açısını gösteriyor.
    Elbette her türlü tedbiri alırız ama kaza yine olabilir ve üstelik her an olabilir, işte böyle olursa buna kaza denir sadece. Tedbirsiz, korumasız, bilgisiz motora binelim sonra kaza oldu diyelim, bence buna kaza denmez.
    Ayrıca motor binmek büyük oranda eşittir ölmek, sakat kalmak demek dersek buna karşı çıkmak gerekir. Kendimizi riske atarak kahramanlık mı yapıyoruz yani.
    Yine de binen biner, binmeyen de binmez ama kazaların nasıl meydana geldiğini ve sebeplerini tartışmadan sadece motosikleti suçlu bulmayı haksızlık olarak değerlendiriyorum.
    Elbette burada kaza yapan arkadaşlar suçludur demiyorum, mutlaka bunlar kaza. Ama bizim başımıza da gelmesin diye ne yapabilirizi tartışmak yerine radikal bir kararla binmemek gerek ama ben binerim veya binme, bin gibi cümleler pek anlam ifade etmiyor. Sigarayı bırakın diyen doktorun sigara içmesi gibi. Bu tercih sonuçta kişinin özel şartlarına bağlıdır. Kaldı ki motosiklet sigarayla mukayese bile edilemez.
    Umarım yazdıklarımdan kimse alınmaz. Kaza yapan arkadaşlarımıza tekrar büyük geçmiş olsun.

PoWeR_TeCH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @utenmen
    evet ben de erdemlidenim.

@ColdHearteD

Büyük geçmiş olsun. Sizin konuyu hatırlıyorum. Atvler ne kadar güvenilir diye bir konu açmıştınız. Atvlerin araştırmalarım sonucu motosiklet kadar tehlikeli olduğunu anladım. Çok çabuk takla atabiliyorlarmış.

Yolda yürüken ölme riskiyle motosiklette iken ölme riski arasında dağlar kadar fark var. Bizim asıl konumuz ölüm değil, eğer ölürsen toprağa verilirsin, birkaç ay, belki birkaç yıl sonra unutulursun.

Ya sakat kalırsam??

Beni en çok düşündüren konu buydu. Kendim için de değil, bir başkasına muhtaç yaşamak.... Bir insanın hayatını kendi bencilliğin uğruna hem kendine hem başkasına zehir etmek... En çok bu nedenden dolayı ara verme kararı aldım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:36 ----------

Alıntı nertug adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .
    Aslında soru buydu. Motosiklete binmeli mi, binmemeli mi? Ama sorunun kapsadığı kişi benim ve dediğiniz gibi herkesin şartları farklıdır. Ben o yolu daha önce en az 30 kez geceleyin gidip gelmişimdir ve çukurunu tümseğini herşeyini biliyordum.

Ampül kesti... Burada benim hatam nedir??

Tamam. Kendi hatalarımız çoğunlukla kazalara sebep olur. Motosiklete binerken kaza riskini kimse gözardı edemez. Tam korumalı da olsa. Yoksa kazamı felan hiç düşünmez alçı alınınca direk binerdim.

Bu başlığı okuyan hiçkimsenin de benim başıma gelen olay yüzünden motosikleti bırakacağını zannetmiyorum. ama benim bir farkım var:

Artık sağlam bir kolum yok. Kırılmış ve platin takılmış bir kolum var. ve 2. bir kaza riskini göze alamıyorum. İnsanın her zaman için herşey elinde olmuyor...

Yazdıklarınızdan alınmadım, ancak benim yaşadığım olayı bir daha okursanız zannederim beni daha iyi anlayacaksınız.

Alıntı PoWeR_TeCH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @utenmen

@ColdHearteD

Büyük geçmiş olsun. Sizin konuyu hatırlıyorum. Atvler ne kadar güvenilir diye bir konu açmıştınız. Atvlerin araştırmalarım sonucu motosiklet kadar tehlikeli olduğunu anladım. Çok çabuk takla atabiliyorlarmış.

Yolda yürüken ölme riskiyle motosiklette iken ölme riski arasında dağlar kadar fark var. Bizim asıl konumuz ölüm değil, eğer ölürsen toprağa verilirsin, birkaç ay, belki birkaç yıl sonra unutulursun.

Ya sakat kalırsam??

Beni en çok düşündüren konu buydu. Kendim için de değil, bir başkasına muhtaç yaşamak.... Bir insanın hayatını kendi bencilliğin uğruna hem kendine hem başkasına zehir etmek... En çok bu nedenden dolayı ara verme kararı aldım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:36 ----------

Aslında soru buydu. Motosiklete binmeli mi, binmemeli mi? Ama sorunun kapsadığı kişi benim ve dediğiniz gibi herkesin şartları farklıdır. Ben o yolu daha önce en az 30 kez geceleyin gidip gelmişimdir ve çukurunu tümseğini herşeyini biliyordum.

Tamam. Kendi hatalarımız çoğunlukla kazalara sebep olur. Motosiklete binerken kaza riskini kimse gözardı edemez. Tam korumalı da olsa. Yoksa kazamı felan hiç düşünmez alçı alınınca direk binerdim.

Bu başlığı okuyan hiçkimsenin de benim başıma gelen olay yüzünden motosikleti bırakacağını zannetmiyorum. ama benim bir farkım var:

Artık sağlam bir kolum yok. Kırılmış ve platin takılmış bir kolum var. ve 2. bir kaza riskini göze alamıyorum. İnsanın her zaman için herşey elinde olmuyor...

Yazdıklarınızdan alınmadım, ancak benim yaşadığım olayı bir daha okursanız zannederim beni daha iyi anlayacaksınız.
    Benimde bır farkım var kardeş ,artık koşamıyorum. ve ilerde ne olur bilmıyorum yaşlandıgım zaman neler cekerım onuda bılmıyorum , ya hic koşamıcak olsaydım ,ya hic otobusun altından cıkamamış olsaydım . kazayı gorsenız %1 ıhtımal bile vermezdınız kurtulmama ama allah o anda beni gördü ve cekdi cıkardı otobusun altından

http://www.motosiklet.net/forum/moto...klet-aski.html

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Motosiklet kullanmak her an büyük bir risktir. Hele Türkiye gibi trafik canavarlarının olduğu yerde çılıgınlık.. Sıfır risk alarak motora biniyorum ama lambada kırmızı ışıkta bekler iken bir magandanın beni görmeyip arkadan çarpma ihtimalinide düşünmüyor değilim. SOnuçta 15 yıldır araba sürerim bu süre içinde iki defa kırmızı ışıkta beklerken arkama bindirdiler.. Bu işin motosikletle olma ihtimalide kuvvetle ihtimal..
    Arkadan vuran sürücülerin açıklamaları ise çok açık "GÖRMEDİM"..
    iSTER BİN İSTER BİNME..
    Ama riski büyük ve hep 2.ci kaza yapma ihtimalini düşünerek zaten motosiklete binmek yanlış ben böyle bir tecrübe yaşasaydım tamam derdim..
    Geçmiş olsun.
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    Alıntı PoWeR_TeCH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @utenmen

@ColdHearteD

Ya sakat kalırsam??

Yazdıklarımla ne sizi ne de kaza yapan arkadaşları doğrudan kastetmedim. Kaldı ki ilk mesajımda kazanızdan cidden etkilendiğimi belirtmiştim. Elbette adı ile bu bir kaza. Bırakın sizinki gibi bir kazayı ihmalden kaza yapan ve yaralanan bir kişiyi şu ya da bu şekilde suçlamak anlamsızdır zaten. Olan olmuştur. Benim kasttettiğim husus sizin kazanızla alakalı değil. Sadece burada yeri gelmişken hepimizin ihmal ettiği bir kaç hususu belirtmek istedim. İtiraf edeyim ki buradaki kaza haberleriniz beni ileri sürüş kursuna katılmam gerektiği konusunda teşvik etti.
    Tekrar geçmiş olsun, inşallah başınıza bir daha böyle bir kaza gelmez.

deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Alıntı onurcux adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    size de deli_maviye' de cok geçmiş olsun. ben şahsi fikrimi söyleyeceğim.bir müddet motosikletten uzak durmanı tavsiye ederim.en az 2-3 sene bi toparlan önce sonra tekrar binersin motora. cok birşey kaybetmiş deqilsin anladıqım kadarıyla.yapman gereken bir süre içindeki bu sesi susturmak.bunu yapmak için baska aktivitelere falan yönelebilrisin.
    tekrar qeçmiş olsn
    Tesekkur ederim kimseye gostermesin Allah kaza yuzu...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

Alıntı deli_mavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesekkur ederim kimseye gostermesin Allah kaza yuzu...
    abi senın sağlık durumun nedır bu arada?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler