Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Dirsek Problemi -- Acil Yardım (tenisçi dirseği + Ulnar sinir sıkışması)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2009 CBF 150 - 2007 DL650A - 2006 CBF 500
    Merhabalar,

yaklaşık olarak 2 aydır ciddi olarak sağ dirseğimde ağrılar hissediyordum, önce İstanbul'da ortopediye gittim ve "Tenisçi dirseği" teşhisi kondu ve akabinde lokal steroid enjeksiyonu yapıldı.

Ağrılar bir süreliğine kesildi ancak 1 hafta sonra tekrar başladı. Dirsek civarı son derece hassas ve el sıkışma, bilekten çevirme hareketi acıya neden oluyor.

Geçen haftasonu Ankara'ya gittim ve başka bir Ortopedi Uzmanına muayene oldum, kendisi Tenisçi dirseğini teyid etti ama yine de sinir hasarına ihtimal vererek Nörologa da gönderdi.

Yapılan ENMG testinde de ulnar sinirde hafif sinir hasarı saptandı. Test aslında çok basitti, sinirleri birer elektrik kablosuna benzetirsek, bölge bölge işaretleyip elektriksel impuls vererek iletim hızını ölçüyorlar, bu şekilde de hangi bölgede hız daha düşükse, o bölgede sinir hasarı vardır deniyor, son derece mantıklı. Şu Doktor milletine hakkaten saygı duyuyorum...
    İnanılmaz önemliler bizim için...
    Tabi bu yöntem de mühendislikten de yardım alıyorlar tabii

Neyse konuya geleyim ;
    Doktor "önce fizik tedavi deneyelim, olmazsa tanıdığım iyi bir dövmeci var ondan sana yakışıklı bir dövme yaptırız" dedi....
    7 cm ameliyat izini kastediyor....
    (ama kabul etmem lazım, adam hem çok iyi doktor, hem de espiri anlayışı var, çok memnunum yani...)

Neyse, 21 seans tedavi yazdı, bende ilk olarak bugün gittim, öttürdüler desem yalan olmaz herhalde, ne lazer yemediğim kaldı ne de elektrik, sonra egzersizler ama öyle kolay değil, iki elle yapışıyorlar dirseğine, orasını burasını çevirip sıkıştırıp şimdi bunu yapın diyorlar... kolaysa sen yap ...
    çok canım yandı ama dayanacam.

Gelelim sorumuza :

Bu problemi yaşayan oldumu? Bildiğim kadarıyla el bileğinin ve dolayısıyla ilgili kasların sürekli kasılı kalması, sinir sıkışmasının en önemli nedeni.
    Motosiklet kullanan biri de gazı uzun süre açtığında aynı hareketi yapmış oluyor, bu durumla karşılaşan oldumu ?
    Varmı aynı sorundan muzdarip olan veya geçmişte yaşamış olan???

Selamlar
    dirsekten muzdarip kişilik Alper
    [COLOR="Red"][B]"HEDEF" YOLUN TA KENDİSİ !!![/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Bu sorun sanırım çok sık duyulan bir rahatsızlık değil. Geçmiş olsun, umarım sağlığına kavuşursun. Her derdin çaresi vardır, geçer inşallah.

Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Geçmiş olsun Kardeşim.Fizik tedavi Seanslarına düzenli katıl, pes etme her ne kadar acısa bile. Atlatacağını düşünüyorum.
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    annemede aynı rahatsızlıktan teşhis kondu. doktor öncelikle üçgen şeklinde bir bandaj yazdı.medikalden aldık. birde agrı kesici jel verdi. bunu sürüp daha sonra o bandajı takıyoruz. eger geçmezse igne yapacak. senin durumun biraz daha agır sanki. ama sorun edecek bişe yok. allah beterinden korusun

Motosikleti
    Mondial 125 UAG, Peugeot Trekker
    Çok geçmiş olsun. Umarım ameliyetsız sağlığına kavuşursun.
    MoToSikLeT KuLLaNMaK BiR TuTKuDuR.

::tutkuy::

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bende de var.Yaklaşık 5 aydır çekiyorum.10 gündür Pakistandayım ve makina montajı yapıyorum,kolumu zorladıkça ağrılarım azaldı galiba geçecek.
    Not hiç ilaç kullanmadım.

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bu sorun bende de var..
    Mesleğim gereği elimi tahtada tebeşir tutarak çok yoruyorum..Bu nedenle sağ elimin bilek kısmında bundan 3-4 ay önce durup dururken şişip, morarma meydana geldi..

Şişen ve moraran kısım baş parmağın el ayası ile birleştiği kısımdaki etli bölge..

Gittiğim doktor, el mikrocerrahıydı ve sana dediği şeyleri söyleyerek 2 hafta atel takmamı önerdi..
    Ateli kullandım ama bir süre sonra faydasını yitirdi..Çare ameliyat ama sanırım asla olmayacağım..

(Atel: Sabitleyici aparat.)

Motosikleti
    Honda Kinetix Zx 2001

kesinlikle ulnar sinir sıkışması ameliyatı olma

Mehaba,
    ben bilgisayar programcısıyım, bundan 6-7 sene önce aşırı bilgisayar kullanmaktan dolayı sağ kolumda ağrılar ve uyuşmalar başlamıştı, dirsekten gelen bir ağrı hissediyordum ve geceleri serçe parmağımda uyuşma oluyordu. Bir kaç defa doktora gitim , EMG çektiler, MR çektiler (bir kaç defa) herhangi bir bir problem görülmedi fakat ağrılar devam etti. Daha sonra(1-2 yıl dayandım) artık ağrıdan bıktığım için ve risksiz ve çok basit bir operasyon denildiği için, EMG'lerde bir problem görünmemesine rağmen ulnar sinir sıkışması ameliyatı olmaya karar verdim ve 2007 yılında oldum. Sinirin dirsekten geçtiği kanal biraz açılacaktı ve sinir rahatlatılacaktı. Ameliyattan sonra doktor, sinirin üzerinde 1 cm civarında kistik bir yapı gördüğünü (MR'da görülmezmiş bu kist) ve şaşırdığını ancak kötü huylu olmadığını ve bunu kesip aldığını bir problem olmadığını söyledi. Ameliyat sonrası 2-3 hafta içinde iyileşme oldu ancak garip bir his kalmıştı bu sefer kolumda. Şu anda ameliyatın üzerinden 5 yıl geçti, kolum eski kol değil, eskisinden daha kötü, eskiden günlük işlerde kolum yorulmazdı ameliyattan sonra en basit işlerde bile çok çabuk yoruluyor, biraz kuvvet harcıyacak bir iş yapınca kol hemen yoruluyor, eskiden böyle birşey hiç olmazdı. Ayrıca ameliyattan sonra yine EMG, MR çektirdim hepsi normal çıkıyor. O yüzden bu ameliyatı kesinlikle olmayın, gerekirse işlerinizi yavaşlatın, izin alıp dinlenin , vücut kendi kendini tamir edebilir, bu ameliyatı olmayın.. Bana özel ulaşmak isterseniz ozbas73@gmail.com adresine de yazabilrsiniz..

kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı ozbas73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... O yüzden bu ameliyatı kesinlikle olmayın, gerekirse işlerinizi yavaşlatın, izin alıp dinlenin , vücut kendi kendini tamir edebilir, bu ameliyatı olmayın...
    hem konu çok eski, hemde 40 yaşında birinini vücudu, kendini ne kadar sürede nasıl yeniler tartışılır.
    RKS Cruiser 250 '14, BMW F650 '97, BMW R 1100 GS '98, Harley Davidson FXDF Dyna Fat Bob '10, BMW R 1200 GS '06

Motosikleti
    Honda Kinetix Zx 2001
    Konu burada eski kalmış olabilir ancak bilgisayar kullanımı sebebiyle çevremizde elinde atel ile dolaşan bir sürü insan görmüyor muyuz, bu sorun çok yaygın ve güncel. Ve sinir sıkışması ameliyatlarında sonucun iyi olmadığı insanlar tanıdım, ameliyat olup , o elini kullanmadan diğer eliyle iş yapan veya sürekli ağrı kesiciyle sorununuı çözmeye çalışan kişileri tanıdım. Zaten bu ameliyatlarla ilgili tartışmalar da var ancak ülkemizde hangi olaylar derinlemesine tartışılıyor ki. Ben sonuçta damdan düşen biri olarak , bunun sıkıntısını çeken biri olarak uyarmak istedim. Ben ameliyatdan 5 sene sonra, düzelme olup olmadığını da iyice bekledikten sonra forumlarda bu durumu soranlara cevap olarak yazmak istedim.
    ThE_Unforgiven bunu beğendi.

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Geçmiş olsun. Babamda da tenisci dirseği var. Tam olarak tedavisi olmayan bir meret malesef. Son 1 yıldır durumu yine iyi. Önceden dirseğe okkalı bi iğne yaptırıyodu ilk 2 gün acıdan yastığı kemiriyodu sonra birkaç hafta rahat ediyordu. Ağrılar başlayınca tekrar aynı iğne.. Sanırım en iyi tedavisi kolu uzunca bir süre hiç (abartısız hiç) kullanmamak ve avcunu dahi sıkmamak.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Konunun üzerinden 2 yıl geçmiş ama bende yazmak istedim.
    Aşırı Basketbol oynamaktan. sabah 08:00 akşam 02:00 diyebiliriz Deprem zamanı sol diz kapağımda minisküs vardı. Doktor platin takarız geçer dedi :(
    Bende platin falan hiç istemedim. Bol ilaç, jel ıvır zıvır ile memleketime kaplıcalara gittim. Bende ki biraz baldı. Akrabam otelde çalıştığından sabahtan akşama kadar suyun içinde kalıyordum.
    Öncesindeki ağrıyı şöyle atlamak isterim. diz kapağımı kuş tüyü değse gözümden 2 damla yaş gelirdi. Dizimikatlayınca açmam saatlerimi kapatmamda aynı şekil çok uzun sürüyordu.
    inanılmaz bir acı vardı. Öyle böyle derken yavaş yavaş ağrılar geçti. 1-2 sene basketi bırakın 2-3 km bile koşamadım. Hemen topallamaya başlıyordum. 3-5 sene sonra düzeldim.
    aradan 12-13 sene geçti. çok şükür hiç bir şeyim yok. Ameliyat gerçekten en son düşünülmesi gereken bir olay. Arkadaşım da fıtıktan ameliyat oldu. ufak bir delik açarız dediler.
    adamın sağından solundan 7 cm kesik attılar. Ameliyat mı ? Asla çok mühim değilse sağlam adamı para için kesiyorlar artık. Hiç mi hiç güvenim yok.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler