alemdar2442 adlı üyeden alıntı
Not aldığım bu yazı 18.10.2009 tarihinde yazılmıştır...
''Benim başıma gelmez, Ben çok dikkat'li bir sürücüyüm,,Başkaları çok'ta umrumdaydı, Bana bişey olmaz''
gibisinden kendi kedime ortalama bir yaz boyunca söylenip durdum. Benim sadece pazar günlerini
değerlendirmek için bir tane mobiletim vardı, Onu silip temizliyordum, onla geziyor onla istediğim yere
gidiyordum bir nevi eskide olsa benim motosiklet aşkımı firenliyor havamı alıyordu. Toplam 3 hafta işlerim
yüzünden motoruma binememiştim çok'ta özlemiştim hani ve o pazar geldi sabah erkenden bişeyler atıştırdıktan
sonra motorumu dışarı çıkarmıştım , bir güzel temizleyip sonrada deposuna karıştırdığım yağlı benzinini koymuştum.
O ilk çalıştırdığımda kalbimin küt küt atışı ve heyecanım anlatılamaz , sonrasında yarım saat şehir içinde gezip
eve geldim üstübü ile tekrar motorun her yerini temizledim pırıl pırıl'dı. Sonra 15 km uzaktaki mesire alanına
gezmeye gitmiştim ama yolun 10 km'si şehirler arası uzun yoldu yanımdan hızlıca geçen tır,kamyon ve araba bir
o kadarda mobiletle böyle yollar tehlikeliydi, ama başıma bir iş gelmemişti daha öncedende gidip gelmem vardı
neyse sonra eve geldim . Sonradan ne olduysa ben evden çıkıp motoruma bindim ve çarşıya gidecektim çarşıya
gidecek olan komşumuda motoruma bindirip onuda çarşıda bıraktım sonra motorum için 2 lt yağ alıp eve geliyodum ve
sadece buraya kadar hatırlıyorum . O günden sonraki 1 haftayı hatırlıyamıyorum ; (Sadece bana anlatılanları yazıyorum)
Ben cadde üzerinde eve giderken ilerimde sağ tarafımdaki sokaktan gelen araba caddeye çıkacakmış, sonra benim
önümden 3-4 yaya insan yavaş geçince benim karşıdan geldiğimi görememiş (güya) caddeye çıktığı an benim üzerine doğru
geldiğimi görünce, ne işe yarayacaksa yolun ortasında birden sap gibi durmuş (olay çok hızlı bir şekilde gelişmiş)
nasıl çarptıysam yolda motorla beraber sürüklenmişim (Heralde kurtarmaya çalışırken olmuş) sonrası ise
ambulas, polis ve en önemlİsİ ailemin benim için duydukları ifade edilemez üzüntüleri. Sağ tarafımın üzerine düşmüşüm.
Yere düştüğüm an asfaltın üzerindeki küçük bir taş dudağımın altına girmiş, sağ kaşım patlamış Kafamın sağ taramı
komple sökülmüş , sağ kolum ve kaburga kemiklerime kadar zedelenmişim . Sağ ayağım, kollarım komple sökülmüş, bu
yazıyı 3. hafta yazıyorum ve halen yüzümde dikişler yara kabukları var ve doktorun söylediğine göre sağ kolum 4-5
aya zor düzelir dedi en basitinden 4 kg'lık çantayı kaldırmak için 15-20 kilo kaldırıyormuş gibi zorlanıyorum
ağrılarım başlıyor o yüzden sağ kolum hakkında çok dikkatliyim. Unutkanlığım ise yavaş yavaş düzelecekmiş. Şimdi
ise beni ne kadar insanın düşündüğünü ve benim için üzüldüklerini hastaneden sonra evede beni ziyarete gelen
yakınlarımın önemini anladım daha hastanedeyken sayamayacağım kadar kişi gelmiş ve hepsinden Allah razı olsun işte
böyle zamanlarda seni sevenler ortaya çıkıyo yeni anladım. Gelgelelim kazaya ben yoğun bakımdayken benim adıma
128 tl Trafik cezası kesilmiş ilk 3 gün içinde ödendiği için 96 tl ödenmiş sonrasında ehliyetin olmamayışından
gene ceza geldi, ehliyetimin olmadığını 1 hafta sonra savcılıkta öğrendiler. Sonra savcılıktan gelen 605 liralık
ceza peşin ödendiğinden 453,75 lirada ödendi. Babam olmasaydı ben ne yapardım işin yoksa bide bu halimle bunlarla
uğraşacaktım ailemin hakkını ödeyemem. Ben hem hafıza kaybı, hemde kendime gelemediğimden polis
ifademi alamamış bu yüzden olay savcılığa kalmış, 1 hafta sonra savcılıkta ifademi aldıklarında sadece
ehliyetimin olmadığını ve motorun tescilsiz olduğunu söyledim zaten başka birşeyde hatırlamıyordum.
Karşı taraftan sadece sağlık hakkımı (ilerde kazayla ilgili sağlıki açıdan problem yaşarsam diye)
saklı tuttuk ve davacı olmadım. Kaza yaptığım adam hastaneye yanıma 1 hafta boyunca gelip gitmiş
ama ben hiçbirşey hatırlamıyorum. Benim bu olaydan çıkardığım ders çok, en basit seni trafikte kimse motorunla
giderken görmüyor, motosikletliyken 3 düşünüyosan 7-8 kere düşünecen , Karşı taraftaki sürücüyü hiç bir zaman
kümçümsemiyecen, Bana bişey olmaz mantığıyla trafiğe çıkmayacan, Sen ne kadar bilgili motosiklet sürücüsü olursan
ol karşı tarafın hareketi çok önemli. Benim gibi motosikleti tescilsiz ve en önemlisi ehliyetsiz trafiğe çıkmayın.
Ben seneye B sınıfı ehliyet alacağım için A2 sınıfı ehliyetide beraber çıkarırım tek dosya
parası veririm demiştim ve olanlar ortada zaten benim motosiklet hayalimde 2011'e kaldı . Ama
illa motora binecem diyorsanız 17 yaşından gün aldıktan sonra a2 ehliyet alın 2 kuruş fazla olsun ama alın
benim durumuma düşmeyin kazada tamamen haklı taraf ben'iken sırf motorun pilaka, ruhsat ve benim ehliyet
olmayışı yüzünden yediğim cezalar, üstelik motosikletiminde bağlanışıda cabası. Kaskın önemini gerçekten
daha yeni anladım ; En basitinden sadece kafamda kask olsaydı yüzüm bu hale gelmezdi en azından
yere kafam yerine kask çarpar kafam darbe almazdı ve ben hafıza kaybı yaşamazdım.
Hey gidi günler ne maceralar yaşamıştık, Deponun götürdüğü kadar her yere gitmiştim. Aklıma geldikçe üzülüyorum ...
Bu sitede okuduğum yazıların birinde hatırladığım kadarıyla ''Gerçek motosiklet duygusuna sahip bir motorcu,
hayatında en az 1 kere kaza yapar'' buna bile inanmamıştım. Ama ben kazadan sonra kim ne derse desin içimdeki
motosiklet aşkını asla kaybetmedim, aksine daha'da bilinçlendim. Yaşadığıma seviniyorum ama bir yandan'da
sağ kolumdan çekiyorum. Benim bu başıma geleni Allah kimsenin başına vermesin. Kendimi toplamam biraz zaman
alacak ama bu halimede şükrediyorum.