arkadaslar ben motoru ilk aldigim zaman bi hafta bile calismamis olsa jikleyi cekmeden ve gaz vermeden marsa bastigim gibi calisirdi.ancak simdi jikleyi cekmeden ve gaz vermeden motor yakmiyor.bunn sebebi nedir,ilginiz icin simdiden tesekkurler
arkadaslar ben motoru ilk aldigim zaman bi hafta bile calismamis olsa jikleyi cekmeden ve gaz vermeden marsa bastigim gibi calisirdi.ancak simdi jikleyi cekmeden ve gaz vermeden motor yakmiyor.bunn sebebi nedir,ilginiz icin simdiden tesekkurler
ne olabilir . ilk bakılacak olan buji olabilir. ondan sonra yağın inceliği olabilir. ben motoruma 0w-30 koymaya başladım 2 aydır. sabahları jiglesiz tek marşla çalışıyor. 10-40 varsa az zorlanıyor. 20w40 varsa da jikleyle bile zor çalışıyor
dostum motorumun amarsisorunu biraz indirtmek icin servise gittim ve benden 40 euro istedi.artik tam bir bakim icin fiyati sen dusun.bikac ay sonra motorla bulgaristana gidicem hem orda tanidigim cok iyi bi usta var artik o zamana kadar idare edicem.zaten havalar soguk pek kullanma firsatim olmuyor.
çok istemişler be abi. benim motorumu komple indirdi üst kapağı söktü. krankı söktü şanzıman da bir dişli kırıkmış onu söktü yeni krank , yeni silindir, yeni piston taktı. contaları da kendisi taktı hepsine 80 lira işçilik aldı.parçaları da ben parçacıdan aldım
olmadı gel bu tarafa doğru
aynı motoru uzun süre kullanınca lisanınıda çözersin ben benim emektarı bilirim mesela yazın motor bloku havanında yardımı ile yeterli derecede sıcaktır. marşa bastınmı çalışır yada tek basmada alır .. ama kışın özellikle soğuk ve nemli havalarda jikleyi çekmen lazım bu bir arıza değildir ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Karbüratörlü mü motorun?Bujileride değiştir iridyum taktır bence.Yağ ne zaman değişmiş en son baktır yağına önemli şeyler bunlar.
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
evet karburatorlu.yagi yaklasik 2000 km once degisti.ben her binmeden once kontrol edrim.daha tertemiz,aldigim adam amerikali bi arapti bujileride sezonun basinda degistirdigini soyledi yalan soyledigini sanmam cunku maddi durumu gercekten iyi biriydi ve motoruna oglu gibi bakardi.
Yani bence sorun karbütatör , arada bir senkron ayarı hava ayarı gerektiriyor.
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
arka amortisor.yapicagi sadece somunu uc dis indirmek.kendim yapicam ancak anahtarim yok.
Kış geldi havalar soğudu iyice...En büyük etken budur bence...
arkadasım hava filtresine benzin filtresine ve bujiye bi baktırsan iyi edersin bu tip sorunlar hep onlardan oluyor
BBRR barış kankama aynen katılıyorum,havalar soğuduğu için tek marşla almaz aynı sorun bendede var illa jikleyi çekiceksin bu arıza değil bilmeyen angutlarada motorunu elletme
Problemin muhtemel nedenleri;
1- Havaların soğuması,
2- Rölanti ayarın düşüktür....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)