motor kazalarına çözüm(kendi fikrim)
Reklamlar
-
arkadaşlar bir kaç dakika önce aklıma geldi ve hemen sizinle paylaşmak istedim.Yüksek hızlarda ki motorsiklet kazalarına çözüm olabilir diye düşünüyorum.yüksek hızlarda ki kazalarda(karşıdan gelen araçla çarpışma;arkadan çarpma v.s)motorcunun arkasına paraşüt gibi bir sistem bağlanabilir ve ani durumlarda motorcu bu sistemi devreye sokar.açılan paraşüt v.b zaten hızda yüksek olduğundan dolayı rüzgar fazlasıyla yetecek ve motorcuyu motorun üstünden alarak havalandıracaktır.böylece motorcu burnu bile kanamadan kaza atlatmış olacak. sizce nasıl? ben uygulanabilir diye düşündüm görüşlerinizi bekliyorum.
Reklamlar
-
oktay299 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bir kaç dakika önce aklıma geldi ve hemen sizinle paylaşmak istedim.Yüksek hızlarda ki motorsiklet kazalarına çözüm olabilir diye düşünüyorum.yüksek hızlarda ki kazalarda(karşıdan gelen araçla çarpışma;arkadan çarpma v.s)motorcunun arkasına paraşüt gibi bir sistem bağlanabilir ve ani durumlarda motorcu bu sistemi devreye sokar.açılan paraşüt v.b zaten hızda yüksek olduğundan dolayı rüzgar fazlasıyla yetecek ve motorcuyu motorun üstünden alarak havalandıracaktır.böylece motorcu burnu bile kanamadan kaza atlatmış olacak. sizce nasıl? ben uygulanabilir diye düşündüm görüşlerinizi bekliyorum.
Bbılemıyorum belkı olabılır ama bu her kazada uygulanamaz benım fıkrımce. cunku karsıdan veya yandan carpma reaksıyonları cok farklı ve bız gta4(oyunundakı) gıbı ucmuyoruz kaza yapınca.karsıdakı arac 200le carptında ve bızım 100le ona carptımız gıbı abartılı bır ornek verırsek o sıstem devreye gırene kadar zaten hayatta olmayız ve ucma gıbı bır olasılıgımızda olamaz zaten. ama yınede degerlendırılebılır bır fıkır olabılır (:
-
valla iyi bir fikir olabilir ama ...daha kask takmıyoruz paraşütü kim takar! vede Türkiyede Yayılması biraz zor olabilir ama dahada ilerletirsen istersen bi honda,yamaha fabrikasıyla falan konus..
-
Altone adlı üyeden alıntı
Bbılemıyorum belkı olabılır ama bu her kazada uygulanamaz benım fıkrımce. cunku karsıdan veya yandan carpma reaksıyonları cok farklı ve bız gta4(oyunundakı) gıbı ucmuyoruz kaza yapınca.karsıdakı arac 200le carptında ve bızım 100le ona carptımız gıbı abartılı bır ornek verırsek o sıstem devreye gırene kadar zaten hayatta olmayız ve ucma gıbı bır olasılıgımızda olamaz zaten. ama yınede degerlendırılebılır bır fıkır olabılır (:
zaten kaza yapınca degil.tehlikeyi farkedince kurtaramayacağını anlayınca.düşünsene büyük bir paraşüt o hızda o rüzgarla havalanmazmı motorun üstünde alsa bile yeter
-
pratik bir şekilde sırt da bağlanırsa bence gerekli olduğu zaman kullanılabilir gayet mantıklı
-
sisy bara takılma ama
Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
"htmetin"
-
Uçak gibi değil motosiklet,kurtaramayacağımızı anladığımız an genelde kendimizi yerde bulduğumuz an olur,yeterli süre yok paraşüt için.
-
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
hava yastıklı korumalı kıyafetler, çok hızlı sertleşen köpük üretecek korumalar, fırlatma koltuğu, paraşüt vs. türlerde çok sayıda çalışma var arkadaşlar. ama motosiklet diğer araçlardan çok farklı, kullanıcıyla bütünleşen, gövdenin bir kısmını kullanıcısının oluşturduğu bir araç. bu yüzden tam bir koruma üretilmesi çok zor görünüyor; devrimci bir tasarım olmalı, o da ancak motor dizaynında değişiklikle olası.
mutlu son yoktur! hakan demirkapı
-
hatta koltuk fırlatmalı olsun boylece her türlü kurtuluruz
-
Bartu35 adlı üyeden alıntı
valla iyi bir fikir olabilir ama ...daha kask takmıyoruz paraşütü kim takar! vede Türkiyede Yayılması biraz zor olabilir ama dahada ilerletirsen istersen bi honda,yamaha fabrikasıyla falan konus..
eldiven bile takmayan millet paraşütü topcase de taşır . +1
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
honda goldwinlere hava yastığı koymuş işe yarar gibi görünüyor. paraşüt zahmetli kaza yapıcağın an arkanda araba varsa açılmasını engellicektir.
-
wolky-ksk adlı üyeden alıntı
hatta koltuk fırlatmalı olsun boylece her türlü kurtuluruz
kesin çözüm :D
-
))) benim fikrim laboratuar kosullarında yasamayı bırakıp en azından o paraşütü dusuncelerınıze uygulamanız
-
Arkadaşlar diyelim ki 100 km hızla gidiyorsunuz ve hatalı sollama sonucunda karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpmak üzeresiniz bu noktada, açtığınız paraşüt sizi 100 km süratten bir anda 0 kilometreye indirip havalanmanızı sağlayamaz çünkü yatay hareket halindesiniz paraşütte çok yüksek ihtimal açılma anında arka tekerleğinize yahut çamurluğunuza dolanıp sizi sırt üstü yere çarptıracak her şeyin bu projede anlatıldığı gibi düzgün gittiğini varsayarsak yükseldiğimiz anda arkadan gelecek olan herhangi bir aracın ön camnından içeriye daha da kötüsü gelen otobüs yada kamyon ise onun kaportasına monte olma şansımız var tabi karşı şeride geçme ihtimalini yada motorumuzun çarptığı araca biraz daha yavaş bir süratle de olsa tam motorumuzun ardından çarpma ihtimalimizi saymıyorum bile. Havayastıklı mont bir çözüm olabilir fakat pratikte kullanışlı olması için kaza anında arabalardaki gibi kazayı hisseden sensörleri olmalı montun, yada deniz motorlarında olduğu gibi bir kablo ile motora bağlanmalı ve sürücü yerinden havalandığı zaman açılmalı hava yastıkları, bu da pratik kullanımda yan ayaklığı bile zaman zaman açmayı unutan bizler için motordan inerken bir anda hava yastığı ile sarmalanmış tiplere dönüşmemizi kaçınılmaz kılabilir. En önemli kazadan kaçınma yöntemi çok ama çok fazla dikkatli olmak, yolun el verdiği süratin üstüne çıkmadan kullanmak ve her zaman full koruma ile motor sürmek olacağı kanaatindeyim.
Saygılarımla.
-
dalga geçiyorum kale almayın ence kanat takalım kaza anında ndirir ucarız en temizi.
Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
"htmetin"
-
şu drag arabalarına takılan türden bir şey mi? o kadar hızlı açılacak ve o kadar çabuk bizi motosikletten ayıracak bir sistem geliştirilebilir mi?
geliştirildi diyelim.. pilota zarar gelmemesi mümkün mü? hadi ona da tamam diyelim görmezden gelelim, o süratteki frenleme kuvvetinin tüm kemiklerimizi eklem yerlerinden çıkaracağını..
bu sistem asıl aktive edilecek? otomatik mi manuel mi? hadi frenleme ivmesine göre otomatik oldu diyelim.. kim kullanabilecek bu sistem motosiklet sürücüsüne nasıl adapte edilecek.. sırtımızda mı taşıyacağız?
manuel olacaksa.. elimizde topu topu iki saniye ya oluyor ya olmuyor frenleme için.. frenlemeye kadar yarım saniye geçiyor zaten.. bu sistemi aktive edene kadar zaten kaportaya yapışmış olmaz mıyız?
fikir çok güzel ama hava yastıklı yelek daha uygulanabilir bir çözüm.. hem de hesaplı.. 200 tl idi galiba.. yere yapışmadan da açılmış oluyor zaten..
bir yere çarptığımızda ise zırh giysek ne olacak.. zaten tüm koruyucu ekipman sürtünmeye karşı korumuyor mu kask dışında? bir yere çarptık mı her halikarda işimiz bitiyor ne yazık ki..
-
aslında gerçekten mantıklı , geliştirilebilirse en azından high-low siding tarzı tehlikelerde hasarı azaltır .
@CaptainBlack
havayastıklı koruma kıyafetleri zaten motosiklete bağlı olan bir ip ile açılıyo .
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
-
o tarz bir paraşüt bizi yukarı taşımaz, sadece hızımızı azaltır ama karşıdan gelen araç yine çarpar. en güzeli fırlatma koltuğu+paraşüt. çarpmaktan başka çare kalmadığı zaman basıp uçabiliriz(: süper de olur
-
Zihni Sinir halt etmiş senin yanında....
Ya da;
Yakın geleceğin Cem Yılmaz'ı aramızda arkadaşlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler