Tekrar söylüyorum tamam bana herkes al bu motoru demesin sorun değil ama 2 cümleden biri de ölürsün olmasın...
O motorun özellikleri nedir? model km bir de resim varsa???
Tekrar söylüyorum tamam bana herkes al bu motoru demesin sorun değil ama 2 cümleden biri de ölürsün olmasın...
O motorun özellikleri nedir? model km bir de resim varsa???
Gökhan,
Motoru alınca, öncelikle yapacağın işler;
-Hemen bir tank ped yapıştırt,
-Hemen, bir takım denge topuzu al ve ihmal etmeden hemen taktırt.(denge topuzu takılınca 600 RR'ler çok hoş oluyor)
-Sticker şeklinde nazar boncukları var, normal büyüklükte 2 tane alıp, birini öne birini arkaya yapıştır.Çok göz iler, nazar değer.
aynen bende onu sorcaktım bende tank pad yok olsa ne işe yaırcak sadece görüntümü
bana yorum yaparken 40 yıllık binici gibi ahkam kesenlerin açtıkları topic lere de bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız belki!!
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
üşenmedim yazılan bütün yorumları okudum. 600rr ın neden tehlikeli olduğunu herkes elinden geldiğince yazmış. ufak bi ekleme yapıyorum. gazı fazla açmanda önünü kaldırıp dengeni yokedebileceğini unutma. kuzenim zzr1100 ile kaza yapmıştı 2 kabura 1 kol bir bacak kırmasıyla kurtulmuştu (full koruma vardı) motor geçmişi de sağlamdır bayaa güçlü motorlar kullanmıştı. yaptığı kazada da virajda fazla gaz vermeden dolayı savrulmaydı. zzr1100 rr dan güçlüdür ama tecrübe faktörünü eklersek değişir.
benim fikrime gelince, öncelikle korumaların tamam olsun, bu işin eğitimini adam gibi al. hatta bi yerden değil bir çok yerden al. forumda konuları var araştırırsan bulursun. ve belki de en çok mantığına uyacak olan şey, ss lerde güç düşürücü kitler vardı. belirli bir deviri mi geçmeyi engelliyodu gücü mü kısıyodu bilmiyorum açıkçası ama yine de bi araştırman işine yarayabilir. bilen arkadaşlar yorum yazacaktır yinede.
bu kadar şey boşuna yazılmamış. türkiye trafiğinde saygı araçların boyutlarıyla orantılıdır, motorları kimse sallamaz ama ss leri sallarlar. onları sıkıştırma daha çok olur. sesini duyalım bakalım nasıl gidiyo diye sıkıştıran dengesiz çok memlekette.
dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın
hiç kimse arkadaşın aradığı cevabı verememiş ben sırasıyla yazıyorum ilkmotorum (bisiklete binmedim)velosolex yaşım7-18 jawa ceylan yaşım20-22 mz251 yaşım21-22 jawa350 yaşım 21-22 minsk125cc yaşım22-25 sonra evlendik çocukta olunca gözümüz motor görmedi 2006yılında yaşım 39 100cc cub aldım bu zevk unutulmaz hastalık ağır bastı arkadaşım sen bunu kullanırsın dedi ve1 ay önce 13000 tl ye aldığı 600f motoru bana verdi ne görmüşlüğüm ne kullanmışlığım var bide bana artcı oldu motorlada ilk sürüşümü otobanda yaptım am 120 km yi geçmedim ilk kullanmamda
şimdi izlenimlerim bikere benim cub tan çok daha güvenli yolda gidişi istikrarlı ağır olduğu için yol tutuşu benim motordan 10 kat daha iyi frene bastımı motor yavaşlıyor hatta frene basmana gerek yok gazı bıraktımı motor kompresyonu motoru çok güzel yavaşlatıyor istersen çok güzel duruyor benim cub hafif olduğu için 600f gibi yavaşlayıp durmuyor virajları çok güvenli alıyorsun benim motorla o rüzgarda viraja 80 le girde cıkabiliyomusun bakalım yanından geçen aracın rüzgarı seni bu motorda fazla etkilemiyor ama gaz yemesi...................tabancadan farkı yok elinin ayarı yoksa artis biriysen altındaki makinayla 1-2 ay sonra hava atmaya kalkarsan veya çabuk gaza gelirsen birilerine altındaki makinayı ispatlamaya kalkarsan hiç şansın yok 10 senelik motorcuda olsan sonuç tahtalı köy bu benim büyük motordaki yorumum şimdi ben hayabusaya taktım kısmetse şubat mart almayı düşünüyorum
Yıllardır tartışılır bu konular, bikaç kez göz gezdirmişliğimvar o kadar. Bu topic inde ilk ve son sayfasına baktım halen aynı durumdayız bi adım yürüyemedik..
Büyük motorla başlayan biri olarak yorum yaparsam taşa topa tutulacağım kesin..
Ben adaşıma hayırlı olsun şimdiden diyip kaçıyim
GKN MOTORS
çok önemli birşey benim cub tan ağır tıfıl biri(ben 60kg) sağa sola yanlatmıyacan
Aklıma ilk örnek Murat geldi , nabiyim
abi , kimseye kimseden ötürü kuyruk acım felan yok 714.578 km2 üzerindeki 80 milyon şahsı eşit seven biriyim (biri biraz daha fazla )
süper moral , bravo domuz gribi korkusunun hatsaffa yaşandığı son günlerde bundan daha güzel bi moral olamaz
abla naptın böyle
bu arada , siz evlendiniz di mi Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum size . Allah bi yastıkta kocatsın
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
[QUOTE=eftelya;1854876]diyosunn halis abicim ama okullar açıldı farkındaysan , ne işim var istanvulda , hıı , söyleyek söz bulamıyorum [COLOR="Silver"]
bence o zaman msn deki notu degiştir
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
Ben kusur kalmisim bisey yazmamisim.
Gerçi topigi açan arkadas, buyuk motorla baslamayan bisey yazmasin gibilerden biseyler soylemis, ondan yazmadim.
Fakat sonradan farkettigim bisey var.
Ben mobiletle basladim.
Ama ben basladigimda mobilet bana çok buyuk geliyordu.
Aye'de kizi kapti açildi valla.
Hayat hikayesini yazmis.
Ben kusur kalmayip, yorum yapayim.
Eger CBR 600RR ile baslarsan kesin patlayacaksin.
Uzgunum ama gerçek bu.
Ama yanlis anlama.
Bunun nedeni ne senin acemi olman, ne de motorun tehlikeli bir türde olmasi.
Sorun, senin buraya topic açman.
Bizim forum istatistiklerine baktim.
600RR ile baslayacagim, ne yapayim, alayimmi vs. baslikli 1887 topic açilmis simdiye kadar.
Bu basliklari açanlardan sadece 7 tanesi motoru almis.
Geri kalan 1880 kisi motoru almamis ya da alamamis.
Motoru alan 7 kisinin 7 si de patlamis.
Bunlardan 2 tanesi hala yasiyor.
Biri kendini ahiret islerine verdi.
Digeri de motorun kalan parçalarini tek tek satmaya çalisiyor.
Arasira satilik ilanlarinda kendisine rastlarsin.
"CBR sol sinyali var."
"Egsoz var."
"CBR koltugu satilik"
baslikli ilanlar açip duruyor.
Amma çok parça varmis bu CBR de 2 senede sat sat bitiremedi.
Neyse uzatmayayim.
Bizim forum istatistikleri boyle diyor.
Yani uzgunum.
Bizim forum simdiye kadar hiç yanilmadi.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Seviyorum senin sıradışılığını, hastasınım.
Değişik bir istatiksel yorum yapmışsın, müşteki olarak katılmaktayım...
Hatta geçenlerde bir arkadaş 1000rr almıştı, ne diycemi şaşırdım, anlıyorsun olacağı, biliyorsun ama kendi kıçında çuvaldız olunca kimseye iğneyide batıramıyorsun.
Bir ay dolmadı patladığını duydum, artçısında bir kırık harici sağlık açısından başka sorun olmadığını öğrenince inan çok mutlu oldum.
Allah'ın sevdiği kuluymuş ki motoru aldı elinden kurtardı diye düşündüm.
Bu işte o kadar çok etken var ki, kişinin yaşı, tecrübesi, şansı, kaderi, yeteneği, bilgisi... genelleme yapmak genellikle doğru değil.(hoş bu da bir genelleme oldu ya)
Allah herkese mutlu hayırlı sağlıklı bir yaşam versin inşallah, herkesi sevdiklerine bağışlasın, amin.
@Metehan He canım ol diyorum oluyor... Fürek ol!
Bu arada evliliğimi tebrik eden herkese teşekkürler, umarım hepinize hayatınızı hayallerinizdeki eşle birleştirmek nasip olur.
Çiçeği ilk 2007 yazında maltepe sahilindeki MT buluşmasında gördüm, gördüğüm ilk anda da aşık oldum, avarel avarel kaçamak kaçamak dakikalarca seyrettim kendisini...
Öyle ol deyince de olmuyor, bir merhaba diyebilmek bile aylar sürdü, kandırana kadar anam ağladı, nihayetinde kandırıp bastım nikahı, evlilik ruhsatımı da yeni anneme teslim ettim.
Unutmadan bana bir eş ve bir çok mükemmel arkadaş verdiği için MT'ye teşekkürler.
Oldu da bitti maşallah, olduda bitti maşallah.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)