Selamlar
Böyle bir topic acacagim hic aklima gelmezdi.
Ama bugün radyoda duyduguma okadar sasirdimki. Cok senelerdir söförüm ama böyle birsey ilk olarak duydum..
Geisterfahrer.. Bunlara Türkiyede ne deniyor bilmiyorum.
Onun icin ben bire bir tercümesini yapiyorum.
Geisterfahrer=Hayalet sürücü
Burada otobana ters yönde girenlere hayalet sürücüsü deniyor anliyacaginiz.
Burada cok ama cok SIK olan bir olay..
Hergün radyoda duyarim.
-"Dikkat dikkat"
-"A bilmemkac otobaninda su kilometrelerde bir hayalet sürücüsü geliyor".
-"Sagdan gidin ve sollama yapmayin".
Sonra hayalet sürücüsü yok oldumu yine bir yayin.
-"hayalet sürücü artik yok" diye anons yapilir.
Ben bunu cidden hergün birkackere duyarim radyoda..
Ama bugün duydugumu ilk olarak duydum..
Saat 21:45 sulari sanirim.
Radyoda anons.
-"Dikkat dikkat. A59 da bilmemnerede hayalet sürücü karsidan geliyor".
-"Sollama yapmayin ve mümkün oldugu kadar sagdan gidin".
Buraya kadar hersey normal. Zaten hergün duydugumuz seyler. insan umursamiyor bile sizin yolunuz otaraflar degilse.. Alismisim artik yani.
Bundan sonrasini ilk olarak duydum ben..
5 dakika sonra yeni bir anons..
-"Dikkat dikkat. Az önceki hayalet sürücü simdi otobanin karsi tarafindan hayalet sürücü olarak karsidan geliyor.
Benim burada ipleri kopardigim an. Kahkalarla gülmeye basliyorum yemin olsun..
Adam yanlis gittiginin farkina variyor otobandan cikiyor ve karsi tarafa yine hayalet sürücü olarak giriyor... ilk duyuorum böyle birsey... öldüm gülmekten..
Siz böyle sürücelere hic denk geldinizmi? Otobanda gidiyorsunuz karsidan bir araba geliyor. Ben hic rastgelmedim. Sanirim korkunc bir an olmali.
Düsünsenize otobanda kaptirmissin 180 gidiyorsun. Karsinda bir araba geliyor. iyi bir his olmamali sanirim bu. Yada siz hayalet sürücü oldunuzmu. Yani otobana ters girdinizmi?
Not: Ben simdiye kadar otobana yanlis girmedim. Ama bu benim basima gelmez demiyorum kesinlikle. Sehir icinde tek yönlü sokaklara ters girdigim oldu ama otobana ters girmedim daha. Ama basima gelmez demiyorum. Saniyelik olay sanirim bu. Düsünsenize. Tanimadiginiz bir yerdesiniz. Yagmur yagiyor, görüs kötü sizinde aceleniz var ve gece yarisi. Otobana cikiyorsunuz ve karsidan gelenlerin hepsi hayalet sürücüsü.