Burada eskiden vardi böyle seyler. Ama motorlarda degil arabalarda olurdu hep..
Anfänger=Acemi
Yasakladilarmi ne yaptilar artik görmüyorum..
Burada eskiden vardi böyle seyler. Ama motorlarda degil arabalarda olurdu hep..
Anfänger=Acemi
Yasakladilarmi ne yaptilar artik görmüyorum..
Motosiklet üzerindeki büyük harf "L" kişinin sürüş ehliyeti için başvurusu olduğunu henüz tam ehliyet almadığını, öğrenme aşamadında olduğunu, acemilik yapabileceğini, dikkat edilmesi gereken bir sürücü olduğunu trafikteki diğer kişilere uyarı amaçlı takılmak zorunda olan bir işarettir. L harfi ingilizce Learning yani öğreniyor dan gelmektedir. Saygılar. (KKTC de uygulama bu şekildedir)
Bu uygulamanın Türkiye de olmasını isteyen arkadaşlar anlaşılan acemilik dönemlerinizi çabuk attınız. Acaba acemiyken üstünüze direksiyon kıran olmadımı hiç ? bence bu uygulama Türkiyede olursa acemi motor sürücülerinin kaza yapma oranları daha çoğalır. Bir kaç tane geri zekalı çıkarlar yola ahaaa işte orada bi acemi sıkıştır üstüne sür gibisinden keyif alıcanı zanneden ölümcül şakalar yapmaya yeltenebilir. Ben bizzat yaşadım kimsenin yaşamasını istemem...
Bu işaret bizim ülkenin soförlerine çok fazla gelir
[B]Uzunlarım Yanmıyor, Yol ver Geçeyim...:P:P[/B]
yok daha geçenlerde biri açmıştı 16 yaşımdayım 600cc makina alıcam aliiimmmiii
daha çok var bize.adamlar kask takmıyo (L) hiç takmaz.trafiktede zaten malum hele birde acemi damgalı gezersek yanımıza birtane tofaş yanaşıp durlan şunun bi aklını alim ...hahahah (altına kaçırdı acemi) gibi şeylerle karşılaşmak çok mümkün.yahu herif sürücü adayı yazılı aracı sıkştırıyo içindeki zaten acemi korna korna çekilsene nebilim tampona sıfır gitme..yok yaa hocam biz adam olamayız
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
bazı evlerin önünde dikkat köpek var yazardı eskiden. şimdilerde dikkat eğitimli köpek var yazıyor bazı bölgelerde
bence motor larada
P : dikkat piskopatdır bulaşma
E : Elektro şoku var canınız yanabilir.
Z : Zincir taşıyor.
T : Tabancası var uzak dur.
D : Dengesizdir, sorumluluk kabul etmez.
güzelim yurduma böyle şeyler lazım. Nasılsa bahane arıyoruz...
[B]Uzunlarım Yanmıyor, Yol ver Geçeyim...:P:P[/B]
"L" değil ne yapıştırırsan yapıştır, hoşgörü tükenmiş insanımızda.
Sabah otobanda 130-140 ile iki araba geçti beni. Öndeki kızı 1m (abartmıyorum!) mesafeden Doblo takip ediyordu. Anasınıda öyle takip ederler inşallah. Cana kast örneklerinden bir tane daha...
L nin anlama LEARNER yani öğrenci veya acemi sürücüdür. Bazı ülkelerde ehliyetini almadan önceki öğrenme döneminde , bazılarında ise aldıktan sonra da bir yıl süre ile araçta bulundurulması gerekir. Yani kısaca anlamı ACEMİ dir.
BENCE GÜZEL BİR KONU BU. bilmediğim bir şey öğrenmiş oldum.
çok teşekkür ederim...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
bizim memleketimizde elindeki alet yada araçla ölümcül şakalar yapmaya alışmışız, ben sillahla, vururum he! diyerek şaka yapan ve ateşlenen silahlar gördüm kaldıki birde araç önüne acemi kullanıcı yazıcam ve trafiğe çıkıcam garanti ediyorum yarım saate kalmadan bir aracın altında yada refujlarda son bulacak macera...
2000 TL verip kask alsan ne olacak, motor kullanırken kafana takmadıktan sonra hiçbir değeri yok.
Kask sadece kafanda değerlidir.
ne güzel ya bizdede olsa keske bide avrupada söyle bi sistem var ilk olarak sana 150cc den fazla vermiyolar sonra 2 yıl falan gecince 250 lik alabiliyosun daha sonra 500-600 2 sene arayla tabi sonra 1000 sonra tekrar 2 sene arayla 1000+ olması lazım 2 sene gecmeden vermiyolar alamıyosun işe bak ne güzel yaa
motorun bedeni hacı..large bedenmiş....
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Arkadaşlar bu kazmalar için K
lavuklar için LL
tüpgazcılar için TG
aygazcılar için AG
arkadan gelenler için ARGEL
diye devam ediyor....Güzel bir uygulama
Yerinde bir uygulama.Hem trafiktekiler,yayalar hemde sürücü için.
Cevaplar için teşekkürler gerçekten güzel bir uygulamaymış öğrenmiş oldum mutlu oldum
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)