Bu konuyu hortlatmak gibi olacak ama sormak isterim. Scooter olmayan motorlarda gerek rolanti hali olsun gerek egzoz sesi olsun, komşuları rahatsız etmeyecek sakinlikte olan 250 - 800 CC sınıfında motorlar nelerdir arkadaşlar? Araştırdıkça gerçekten tam tersi videolar ile karşılaşıyorum. Yani millet sesinin çok olmasından nasıl bu kadar hoşnut olabiliyor anlamıyorum. Güvenlik meselesi bam başka konu ama bakın 1 aydır komşular ile problem yaşıyorum ki bence haklılar da. Altımdaki motor Dominar 250 ve gereğinden fazla gürültülü bir motor. Değiştirmek istiyorum (ki zaten 15.000 e yaklaştığındaki planım buydu). Sınıf yükselteceğim ve 2. el alacağım ama aradığım tek kriter sabahları motoru ısıtırken komşuları rahatsız etmemek. Çıkmaz sokakta motor, sıkışık binalar sebebi ile ses duvarlara vura vura daha bir rahatsız edici oluyor. E yazın sıcağında milletin pencereleri de açık. Milletle kavga etmekten ve uyarı almaktan sıkıldım bu yaşımda
O yüzden bana komşular ile nasıl geçineceğim hakkında değil de gerçekten bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar motor önerisinde bulunursa çok çok memnun olurum. Özellikle KTM 390 Adv, Kawasaki Versys 650, Suzuki Vstrom 650, Honda Transalp 750, Honda NC750X incelediğim motorlar. Siz ne dersiniz?