Benim CG de gayet sessiz egsoz sesi fazla yok, makinadan homurtu geliyor.[COLOR="Silver"]
@ ersinkecis Güzel düşünmüsşün mantıklı. Ama devir göstergesi varsa pek gerek yok diye düşünüyorum.
тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ... www.facebook.com/ugurbas
En sessizi cbf 150'dir daha sonra ybr 125 gelir...Ama cbf 150 inanılmaz bir şekilde sessiz rolantideyken kulağı dayamak gerekiyor
honda activa oldukca sessiz daha sessizine rastlamadım ama kullanım amacına yetmez sanırım
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
farkedilmezsen kaza riskin çok çok artar. farkedilir olmalıdın, sesle, ışıkla, reflektörle...
çünkü onlar görmez, sen kendini göstereceksin...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
4 silindir er-6 n/f bence
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
bilmem ama ses önemli degil motorun sesini duymadıktan sonra motor kullanmanın önemi yok diyenlerdenim
[B][I]emre[/I][/B]
R1 xDD
motosiklet sayılır mı bilmem ama sana biselect uyar
Hayabusa nin en sessiz versiyonu: Turbo 600hp
http://www.youtube.com/watch?v=_9E7YQ7HO8A
https://ersinkecis.blogspot.com
orjinalliği değiştirilmemiş her motor öngörülen ses seviyelerinin altında ses üretirler.
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
bence en sessiz motorlar kesinlikle scooterlar...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Bu konuyu hortlatmak gibi olacak ama sormak isterim. Scooter olmayan motorlarda gerek rolanti hali olsun gerek egzoz sesi olsun, komşuları rahatsız etmeyecek sakinlikte olan 250 - 800 CC sınıfında motorlar nelerdir arkadaşlar? Araştırdıkça gerçekten tam tersi videolar ile karşılaşıyorum. Yani millet sesinin çok olmasından nasıl bu kadar hoşnut olabiliyor anlamıyorum. Güvenlik meselesi bam başka konu ama bakın 1 aydır komşular ile problem yaşıyorum ki bence haklılar da. Altımdaki motor Dominar 250 ve gereğinden fazla gürültülü bir motor. Değiştirmek istiyorum (ki zaten 15.000 e yaklaştığındaki planım buydu). Sınıf yükselteceğim ve 2. el alacağım ama aradığım tek kriter sabahları motoru ısıtırken komşuları rahatsız etmemek. Çıkmaz sokakta motor, sıkışık binalar sebebi ile ses duvarlara vura vura daha bir rahatsız edici oluyor. E yazın sıcağında milletin pencereleri de açık. Milletle kavga etmekten ve uyarı almaktan sıkıldım bu yaşımda
O yüzden bana komşular ile nasıl geçineceğim hakkında değil de gerçekten bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar motor önerisinde bulunursa çok çok memnun olurum. Özellikle KTM 390 Adv, Kawasaki Versys 650, Suzuki Vstrom 650, Honda Transalp 750, Honda NC750X incelediğim motorlar. Siz ne dersiniz?
Dominar 250 rölantide çok tok ses veren bir motor.
Annemin tam yatak odası altına bir domi250 park etmeye başlamıştı.
Sabahlarıda oldukça erken çalıştırıyor motoru.
Kışın birde 5-10 dk motoru ısıtmak için rölantide çalıştırınca o kulakları duymayan annem bile duyup uyanıyor.
Önce sakince bir söyledim arkadaşa. Pek anlamadı ters ters baktı. Yine oraya bıraktı motoru.
Sonra birgün beni motorla görünce "abi çok ses yapıyormu hakkaten" diye sordu.
Bende ona, motorun kendisinin rahatsızlık vermediğini, zaten motoru validemin görmediğini,
ama sabahları 5-10 dk rölantide çalıştırınca dominin egzosuda tok olduğundan çok rahatsızlık verdiğini,
kulakları duymayan annemin bile duyup uyandığını söyledim.
"Ne yapayım" deyince.
"Sen yine motoru buraya bırak. Ama sabahleyin şöyle ayakla itsen, hiç zorlanmadan 10 metre ötede dört yola
geleceksin. Çalıştır burda. Yankı yapmayacağı için kimsede rahatsız olmaz" dedim.
Bir kaç hafta sonra çocuğu yine gördüm.
"Abi dediğin gibi yapıyorum, teyze artık rahatsız olmuyordur umarım.
Bu arada eskiden sabahları sizin orda çalıştırıp ısıtırken,
karşı binadan benim annemde duyuyormuş.
Dediğin gibi dört yolda çalıştırıp ısıtmaya başladıktan sonra annem,
"motorun sesini duymuyorum değiştirdinmi diye sordu"" demişti.
Domi250 nin egzost sesi gerçekten tok ve belli şartlarda rahatsız edici olabiliyor.
Bu arada o arkadaş forumu takip ediyor ve bu postu okuyorsa anlayışlı davrandığı için tekrar teşekkür ederim.
Bu arada ben de o şekilde motoru sokağın çıkışına kadar sürüyorum. Orada çalıştırıyorum. Ancak sokağım çukur gibi bir yerde yani site çıkışına gidene kadar yine bağırtarak çıkıyor yokuşu. Ayrıca bizim komşuları rahatsız etmemek için götürdüğüm yerde de başka insanlar rahatsız oluyordur. O yüzden biraz çaresiz kaldım. Yani motoru sokağın dışında çalıştırmak da çok bir çözüm olmuyor bana.
Sessiz motosiklet deyince aklıma yine Zero geldi... Harbiden de güzel alet. Otobanda 600cc, şehir içinde 1000cc gibi hızlanıyor ve komple sessiz. Yüksek devirde türbinli motor gibi teknolojik bir ses geliyor çok hafif. Keşke pil ucuz olsaydı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)