Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

600 CC lik motorla motorsiklet kullanmaya başlanır mı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Gilera Runner 180SP
    hadi herşeyi geçelim, 16 yaşında aldın kullandın Allah korudu bişey olmadı, bide şunu düşün çok çabuk sıkılacaksın. aldın 600cc 2 yıl sonra 1000cc isticeksin onuda aldın kesmeyecek çünkü daha 16 yaşındasın önünde kaç 16yıl var... Gazladıkça gazlayacaksın taki........
    http://www.facebook.com/melihdelal / Gilera Runner 180SP | [COLOR="Red"]Motor[COLOR="Orange"]Bike[/COLOR][/COLOR] - Melih Umur Delal

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    150 cc Chopper

Yazık...

Başlamak sorun değildir. bitirmek sorundur. örneğin küçük cc li daha mütevazi bir motor la başlarsan düşersen ve ya düşürürsen ne senin nede motorun kısmen daha az canı yanar. Onca para vericeksin bi düşürsen devirsen çizikler falan içinin sıkılmasına motordan soğumana neden olabilir. Gel ben sana benim cin cunu sataım kır parçala canın yanmas:D
    [B]Uzunlarım Yanmıyor, Yol ver Geçeyim...:P:P[/B]

Terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Para sıkıntın yoksa al bitane yamaha yzf r125 hem ss görüntüsü hemde 125lik başlangıç motoru 2si bi arada ama diosanki oda çok güçsüz tavsiye etmemekle beraber aprilia rs 125 derim çünkü oda baya güçlü motor ama en azından 600cc de göreceğin zarardan daha az zarar görürsün

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Ben 600 F ile başladım ama yaşım 39 ve başlarken çok iyi bir grupla başladım....grubumuzda 600 lük sport touring motoru olan arkadaşlardan çok şey öğrendim....ve yaşımın verdiği bilinçle kullandım...buna rağmen zor anlarım oldu...senin yaşında birinin yukarıda yazılanları çok dikkatli okuyup ona göre karar vermesi gerekir...tüm arkadaşlarımın söyledikleri tecrübe ile sabittir....bu işin şakası yok....millete hava atim dersin hayatının son havası olur...aman dikkat...

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gerekli eğitimi aldıktan sonra başlanabilir, neden olmasın?..
    Fakat ciddi bir irade ve keskin reflexlerin olmalı. Yoksa uzun yaşamazsın!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Alıntı shark06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 600 F ile başladım ama yaşım 39 ve başlarken çok iyi bir grupla başladım....grubumuzda 600 lük sport touring motoru olan arkadaşlardan çok şey öğrendim....ve yaşımın verdiği bilinçle kullandım...buna rağmen zor anlarım oldu...senin yaşında birinin yukarıda yazılanları çok dikkatli okuyup ona göre karar vermesi gerekir...tüm arkadaşlarımın söyledikleri tecrübe ile sabittir....bu işin şakası yok....millete hava atim dersin hayatının son havası olur...aman dikkat...
    Bence bu yazıyı derse çalışır gibi oku !!

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Helvanı yeriz artık.

Motosikleti
    çelik tiger150

Dikkat

aslında burdaki sorun 600 lük kullanmak değil hayabusada kullanırsın tabi kullanmayı motorun üstüne binim gitmek olarak düşünüyorsan... asıl problem insanın o tecrübeye o olgunluğa ulaşması yolu iyi gözlemliyebilmesi hızını yola göre ayarlıyabilmesi işte bu gerçekten akıl ve olgunluk istiyor. daha düşük cc lerle motosiklette hakim ol ve olgunlaş.. bi örnek veriyim ss motorlar ortalama olarak 50km den 100e 1 saniye civarında çıkabiliyor buda bir anlık gaza gelmekle viraj dışına bariyerlere yapışabilirsin anlamına geliyor. eğer bir ss makine alırsan ve akıllıysan o motoru kaza yapmadan satarsın.. düşük cc lerden başlıyalım akıllı kullanalım bu zevkten mahrum kalmıyalım...

zx12r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR600 F
    bunu senin bize değilde bizim sana sormamız lazım "nasıl yani dersen" _? söyle söyleyeyim
    ben 1996 yılına kadar puch motor kullanıyordum sonra ilk bindiğim vitesli motor 1997 model suzuki gsxr750 yani 5 cm gaz kolunda 280-290km cıkabilen bir motr Allahıma sükürler olsun 1997 yılından beri hiç düşmedim ve kaza yapmadım ama ufak cc de cok kazam olmustum.
    kısaca özetlemek gerekirse gaza gelmem dersen sag bileğine hakimsen yol bos dur basayım demezsen ehliyeti aldıktan sonra en az 2000km ( veya 2 ay) efendi efendi binersen sorunun cevaıbını almıs olursun kullandıgın VASITA ne olursa olsun iyice kullanımına hakim olmadan yüksek hıza ve adrenalin içeren hareketlerde buluınmamalısın..
    saygılar....

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    başlarsın ama bitersin

Senin durumunu anlatması zor şöyle geniş zamanla di-li geçmiş zamanın emir kipinin iyelik ekinin mastar eki olduğunda yada kulağının arkasını gördüğünde gibi bişi....

RTÜK yada moderatörler izin verse çok kolay anlatırım da yinede sen bildiğin gibi yap hayatta herşey şart belki 16 yaşında başka bir arkadaşa ders olursun....
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

cagatay_hepsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung 250 comet'di gitti yamaha x-max 250 geldi
    kişilere göre değişir 600cc bir motora direk geçme olayı ben çok gördüm 600 cc le başlayıp hiç kaza yapmayanlar ama bunlar biraz yaşını almış başına neyin gelebileceğini az çok kestirip ona göre kullanan kişilerdi ve bilinçli insanlardı pek sorun yaşamadılar sen daha 16 yaşındasın ve neyazıkki biraz işin havasına girip hata yapma riskin fazla sana önermem 600lük bir motor.
    ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

zargana_21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cenix 18 vites bisiklet:)
    çok iyi başlanır öok hızlı ölünür
    İNSANLARIN EN ACİZİ DOST EDİNMEYENDİR BUNDAN ACİZİ İSE DOSTUNU YİTİRENDİR
    AKLINI KULLAN ADINI ÇIKAR DELİYE HERGÜN BAYRAM EĞLENMEK KALIR GERİYE
    (özlü sözler)

Doobly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Eleman cevap fln da yazmıyor. Aramızdan ayrıldı galiba 600lük alıp.

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    çok var böyle yaşı küçük olup ss heveslisi ama bence 600cc versek bu çocuğa 5 dak içinde 3 5 yere vurup durur.Ha başladım ben diyen insana bakarsanız yaşını almış araba kullanmayı bilen vites debriyaj kavramadan anlayan insanlar.Daha vites nerede fren nasıl yapılır bilmeyenin altına ss verilirse sonu kötü olur kanımca hepimiz yaşadık bunları.İşin birde şu yönü var daha yeniyken racing kullanmalarda benim motora artcı olmuştum ve arkada bağırdımı hatırlarım kullananda draglara katılan bir arkadaşımdı o zamanlar dedim ki kullanmakda önemli değil hakkını vermek önemli ben ne gazlıyomuşum ne frenlemeyi biliyomuşum vs vs vs
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Forumda arama yaparak başlanabilir...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler