Kadın Şoförlerin Terörüne Maruz Kalıyorum
-
istisnalar hep olmuştur lakin geneli için konuşmak gerekirse:
genetik yapıları gereği araç sürmek gibi teknik konularda yetersiz olmakla birlikte bana muhakkak yol vermeliler, "kadınım, haklıyım" şeklindeki psikolojileri gereği; bayan sürücüler trafikte bulaşılmaması gerekenler listesinde herzaman top 10 içerisindedirler.
Reklamlar
-
Trafikte her zaman dikkatli olacaksın,
Ama sürücü bayan ise, 2 defa dikkatli olacaksın.
Çünkü sağı solu belli olmaz, her an herşeyi yapabilir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:37 PM ----------
Dikiz aynalarını kullanmaya gerek duymayabilir ya da bu aynaları makyaj amacıyla kullanır,
Seni görmesine rağmen ısrarla üstüne kırmaya devam edebilir,
En sol şeritte bomboş yolda frene basabilir,
Cep telefonuyla konuşurken ya da sms çekerken kendinden geçip, dünyayla bağlantısı kopmuş ve tüm dış algılara kapalı halde araç kullanmaya devam edebilir,
Genelde park özürlülük söz konusudur,
Genel itibariyle sürekli bir panik-stres hali vardır,
Ayrıca sürekli haklıdırlar.
(Tecrübeyle sabit olanlar)
Sanırım bunların sebebi,
Biraz psikolojik eziklik, baskı ve kendine güvensizlik (toplumumuzda kadının yeri malum maalesef),
Biraz da ilgi duymayıp sadece ihtiyaç amacıyla araç kullanmanın verdiği mecburiyetle bu işi yapmaktan ve kendini geliştirmekten yoksunluk.
Bir de genetik olarak beynin farklı çalışması nedeniyle araç kullanmaya karşı bayanlarda bir yeteneksizlik olgusu teorisi de söz konusu, ama bu konuda net bir bilgim yok.
-
KADIN SÜRÜCÜLERDEN HER ORTAMDA SAKINMAK ŞART, ANCAK;
mesele aslında kadın-erkek-yaşlı-genç-acemi-tecrübeli olmakta değil. UFUKTAN arkadaşımızın yazdığı gibi TRAFİĞİ OKUYABİLMEKtedir.50 yaşındaki adam benim hayatım kadar yol yapmıştır ancak hıyar gibi 30 sene direksiyon sallayıp kendini geliştirmediyse,öndeki arabanın stoplarından başka bişeye bakmadıysa hiçbir anlamı yok. İddia ediyorum kimse alınmasın trafiğe çıkan sürücülerin ancak %20-25'i(kamyon-otobüs-minibüs-t.taksi sürücüleri ortalamayı yükseltiyor) yolu okuyabiliyor.Hanıma araba kullanmayı ve "kafasını kullanmayı" öğrettim sadece 3 ayda erkeklerin çoğundan iyi araba kullanır hale geldi.Burda kadınlara sadece kadın olduğu için bok atan arkadaşlar sizleri trafikte çok merak ediyorum,erkek olmakla paçayı kurtardım sanmayın,forumlarda atıp tutan,trafiği belediye otobüsünden izleyip yorum yapan tipler sözüm size...
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
-
Çok geçmiş olsun. Gerizerkalı olunca insan bayanı erkeği fark etmiyor ama kadının salağıda hiç çekilmiyor.
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
1 defa kaza yaptım. oda bayan bi sürücüye yandan carptım U dönüşü yapıyo sayın bayan sürücü aynaları sadece makyaj yapmak için kullandıgı için o sırada pek bi dikkatini cekmemis heralde.. döndü bende vurdum ama baya korktu bayancagız.ben ondan daha rahattım ozellikle otobus minibus taksi ve BAYAN sürücülere dikkat.
Hasta La Victoria Siempre ! :cat::cat:
-
Bursayı bilen bilen bilir arkadaşlar arkadaşlarla carrefourda buluştuk bowling filan oynadık çıktık ben Acemler metro istastyonuna yürüyordum, annemin arkadaşı olaracak zat-ı muhterem bir ablam durdu yanımda bende size gidiyorum gel bırakayım dedi bende canıma minnet bindim arabaya berbat yağmur yağıyor.Bu bayan izmir yolunda 40 ile gidiyordu hemde orta şeritte!!! en son acemler istasyonunun önünde indim arabadan.Kadın kamyon gelince aynaya filan bakmadan sağ şeride kaçıyordu...
[B]DERDİM KADAR OLSA KUVVETİM BENİMLE BAŞ EDEMEZDİ KASVETİM.EL YUMRUĞUNU YEMEYEN YUMRUĞUNU BALYOZ SANAR ARLANMAZ...
[/B]
-
ben kurye iken kaç kadınla kavga ettim kaç kadın yüzünden ölümden döndüm anlatsam kadınlardan soğursunuz..o yüzden susuyorum...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
kadın şöför gördünmü kaçacaksın.
çirkeflik yapacakmışçasına davrancaksın(hepsini aynı kefeye koymamak şartıyla)
arabalı veya arabasız sakın tartışma sakın hatalarını haykırma herzaman sen zararlı çıkarsın.
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
-
kadın sürücüler sanki boş arazide ve hiç başka araç yokmuş gibi kullanıyorlar. araçsız olduklarında gevezelikleriyle araçlı olduklarında da beceriksizlikleriyle erkekleri çileden çıkartıyorlar. en iyisi bayanları trafikten çıkartmak
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 PM ----------
fernando adlı üyeden alıntı
KADIN SÜRÜCÜLERDEN HER ORTAMDA SAKINMAK ŞART, ANCAK;
mesele aslında kadın-erkek-yaşlı-genç-acemi-tecrübeli olmakta değil. UFUKTAN arkadaşımızın yazdığı gibi TRAFİĞİ OKUYABİLMEKtedir.50 yaşındaki adam benim hayatım kadar yol yapmıştır ancak hıyar gibi 30 sene direksiyon sallayıp kendini geliştirmediyse,öndeki arabanın stoplarından başka bişeye bakmadıysa hiçbir anlamı yok. İddia ediyorum kimse alınmasın trafiğe çıkan sürücülerin ancak %20-25'i(kamyon-otobüs-minibüs-t.taksi sürücüleri ortalamayı yükseltiyor) yolu okuyabiliyor.Hanıma araba kullanmayı ve "kafasını kullanmayı" öğrettim sadece 3 ayda erkeklerin çoğundan iyi araba kullanır hale geldi.Burda kadınlara sadece kadın olduğu için bok atan arkadaşlar sizleri trafikte çok merak ediyorum,erkek olmakla paçayı kurtardım sanmayın,forumlarda atıp tutan,trafiği belediye otobüsünden izleyip yorum yapan tipler sözüm size...
ben bayan sürücülere bok atıyorum gerekirse yoldan da atarım. kendi adıma trafikte kurallara katı şekilde uyarım uymayanları da uyarıyorum. araba kullanmak sadece direksiyonu düz tutmak değildir. her erkek iyi araba kullanamayabilir katılıyorum ama her kadın kötü araba kullanır.
-
Şerefsizim kafamı bozmasınlar saçından tuttuğum gibi sürüklerim motorla. Helal olsun sizlere ne güzel sabrediyosunuz vallahi yau
[COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]
-
yahu akradaşlar bir gün arabasına bindiğim bir kadın resmen adamı ezdi ve yoluna devam etti hemde çok yavaş gidiyordu adamın feryadını bile duymadı sen ne yapıyorsun iyimisin diye sorduğumda neden ne olduki demezmi yahu çeksene sağa adamı ezdin görmedin mi dedim cevabı yapıştırdı ne adamı yaaaaa. inanın giden arabadan kendimi aşşağı attım çünkü can güvenliğim tehlike altında olduğunu farkkettim...
kadın erkek ayırt etmeyin arkadaşlar eğer bir kadın erkeğe vurabiliyorsa erkekte kadına vurabilir ve bana biri vurursa misliyle karşılık bulur gerçek şu ki karşı koyan kendine güvenen yada olacakların farkında olan biridir.
2000 TL verip kask alsan ne olacak, motor kullanırken kafana takmadıktan sonra hiçbir değeri yok.
Kask sadece kafanda değerlidir.
-
purenake adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun ama sen de çok erkekmişsin!! Adamlar da biliyorlar demek ki kadınların haksız olduğunu bişey demiyorlar olay büyümesin diye. Keşke biber gazını kadınlara sıksaydın görselerdi erkek nasıl olur!
Buradaki hata mağruz-maruz yazmak değil umarım öğretmen ataman yapıldığında da bu saldırgan düşüncelerini okul dışında bırakırsın.
Ama inanıyorum ki bir sinirle yazdın o cümleleri umarım düzeltirsin ben de bu yazımı silerim.
benim sinirim aşırı değil, olması gereken kadar sadece, birisinin vurdumduymazlığı yüzünden büyük bir kaza atlatıyorum, o kadarda hakkım olsun. eğer hakkaten çok sinirli olsaydım olay çıkarmadan oradan gitmezdim
ayrıca herkese kibar olunması tehlikeli sonuçlar doğurur. çünkü kafası çalışan bir insan olmadığı yaptığı işten, hadi onuda geçtim hatasını kabul etmemesinden belli. hiçbirşey demeyip devam etseydim aynı şeyi %99 tekrar yapıcaktı ve belki bu sefer birinin hayatı son bulucaktı. şimdi kesinlikle yapmaz demiyorum ama en azından yolda duracağı zaman ben aklına gelirim, tehlikeli işlere girmez.
dediğim gibi kafası çalışan insana kibar olursun, anlar, olay tatlıya bağlanır. böylesine ise anlayacağı dilden konuşmak gerekir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:56 ----------
2rule adlı üyeden alıntı
ayrıca arkadaki erkek sürücülerin inmediğini ve erkekliklerine tükürdüğünüzü söylemişsiniz, bi erkeğin erkekliğini göstermek için bi kadını dövmesi gerektiğini bilmiyodum
ben öyle birşey demedim ama anneme el kaldırırsa cinsiyet ayrımı yapmam
ayrıca evet tüküriyim o erkeklere. illa inip kavga etsinler demedim, biride inip tamam kardeşim uzatmaya gerek yok diyemiyomu, pısırık pısırık oturdular. inip farklı bişey yapsalardıda hazırlıklıydım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:02 ----------
_ferkan_ adlı üyeden alıntı
Şerefsizim kafamı bozmasınlar saçından tuttuğum gibi sürüklerim motorla. Helal olsun sizlere ne güzel sabrediyosunuz vallahi yau
o gün en son önüme kıran kadından sonra gülme krizine girdim, etrafta kamera filan aradım kamera şakası filanmı diye. neyseki tek parçayım hala.
ama ilginçtir bugün o kadar yol yaptım bi vukuat olmadı, başlığım kitlelerde derin yankılara yol açtı sanırım kadınlar yollara çıkmıyo artık
-
bu modeller bole..kardeşim...yenisi üretilene kadaar bundan iyisi yok..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
Algı sorunu...
Kadın sürücülerin çoğu...
- Eğer yolda şerit izleri kaybolmuşsa yolu zihinlerinde bölemezler güvenli olsun diye tam ortadan giderler,
- Pek çoğu kesikli şerit çizgilerini ortalayarak gider,
- En öküz taksi şoförünün bile yol verdiği (karşıdaki taşıt olsun yaya olsun) durumlarda bayan sürücü asla yol vermez, geçiiş üstünlüğü her zaman onlara aittir.
- Pasif savunma mekanizması geliştireyim derken, hiç bir kontrol yapmadan yola çıkar, sağına soluna bakmaz, hızını kontrol etmez, onun yüzünden arkada yaşanan kargaşaya hiç aldırış etmezler.
Bende motor kullanırken öncelikle kadın sürücüden sonra minibüs ve taksiden korkuyorum.
Eşimde yanımda iken çoğu zaman o beni uyarır "aman kadın sürücü bu" dikkat et diye.
-
Bayanların kullandıkları araçlardan aynaların hepsini sökeceksin nasıl olsa kullanmıyorlar.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Dün öğle saatlerinde Dikmen Caddesi'nde yeşil ışıktan yeni geçmişken soldan gelen kadın sürücü kendine yana kırmızıyı farketmeyip az kalsın yandan giriyodu bana. Üstelik kadın kurtarmak için hiç birşey yapmadı. Yanındaki adam çevirdi direksiyonu
Yine dün akşam... Keçiören'de yine kırmızı ışık yeşil olmuşken ve hızımızı almışken birden en sağdaki kadın sürücü sola doğru dönmek için birden direksiyonu kırınca santimle sıyırdı.
Genelleme yapmak istemiyorum ama bir gün içinde nerdeyse birebir aynı olan kaza tehlikesinin bayanlar tarafindan yaratilmasi tesadüf mü?
Başka bi yaklaşımla, Bayanlar araba sürmeyi mi bilmiyorlar, yoksa trafiği okumayı mı?
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
msn:cagriakkoc@orphaned-land.net
-
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Bayanların kullandıkları araçlardan aynaların hepsini sökeceksin nasıl olsa kullanmıyorlar.
Öyle deme, iç dikiz aynası kalsın bence, makyaj yaparken çok işe yarıyor.
Öbürlerini her çantaya birer tane olarak dağıtabilirsin ama.
-
dreamdark adlı üyeden alıntı
Öyle deme, iç dikiz aynası kalsın bence, makyaj yaparken çok işe yarıyor.
Öbürlerini her çantaya birer tane olarak dağıtabilirsin ama.
Yok Gökhan gerçekten aynalara gerek yok onun çözümünü bulmuşlar Çift kameralı telefon kullanıyorlar artık makyaj için
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
hayır araç kullanmayı bilmiyorlar , korna felan çalıp ikaz edincede el kol hareketi felan yapıyo bazıları , ben kadın sürücü olduğunu anlayınca direkt farklı şeride atıyorum kendimi nolu nolmaz...
-
SilentScream adlı üyeden alıntı
hayır araç kullanmayı bilmiyorlar , korna felan çalıp ikaz edincede el kol hareketi felan yapıyo bazıları , ben kadın sürücü olduğunu anlayınca direkt farklı şeride atıyorum kendimi nolu nolmaz...
Farklı şeritteyken bile santimle sıyırıyor, aynı şeritte olmadığım için bugün burda yazabiliyorum sanirim
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
msn:cagriakkoc@orphaned-land.net
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler