Aklımda var bişeyler ama gülmekten yazamıyorum şaka bi yana Asker selamı (nizami selam) verilmesi taraftarıyım Çünkü Her Türk Asker doğar.
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
selamınaleyküm arkadaşlar bukonuya yorum için biraz geç kalmışız ama yinede fikrimi söyleyeyim öncelikle (selam) yerine (selamınaleyküm)yazarsak iyi olur dogrusud bu. o işarete gelince pkk nın işaretini anımsatıyor bence yanlış bu işaret olabilir en uygun ve kolay olan o gibi geliyor bukonuyu netleştirirsek çok güzel olur ama şunuda söylemeden geçemiyecem biz türk halkı ve motorcular olarak tanışmasakta işaretemiz olmasada selamlaşırız ve kendi adıma konuşuyorum nerde bir motorcu görsem selam vermeden geçmem bu korna olur sellektör olur el işareti olur hiç fark etmez biz motorcularda anlaşılamayan bir bag var hiç tanımadın bir motorcuyla iki dakidada arkadaş olabiliyorsun çok güzel bir olay herkese saygılar allaha emanet olun..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
biryeri düzelteyim o işaret iki elle degil tabiki tek elle.
SEN BENİM YAŞADIKLARIMI HAYAL BİLE EDEMEZSİN
klasik ve en yaygın olanı kornayla selamlaşmaktırki bunuda tüm motorcular bilir zaten
Katılıyorum.. O işaretin aslı "peace" yani "barış" işretidir.. Ama ne zaman bi haberde, televizyoında, sokakta görsek.. "aa zafer işareti yapıyor" gibi bi tepki gelir..
Atıp tutmadan önce araştırmak lazım.
Çünkü bi işaretin bir çok anlamı olabiliyor, ters tutmak, yan tutmak, düz tutmak çok farklı anlamlara gelebiliyor..
Bu şey gibi bizim "nah" olarak yaptığımız işareti, bi parmak kaydırarak lastikte taş var anlamında kullanabiliyor kamyoncular..
Herkesin doğrusu farklıdır..
İşrete gelince bence de evrensel bi işaret bulmak lazım.
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:11 ----------
Katılıyorum.. O işaretin aslı "peace" yani "barış" işretidir.. Ama ne zaman bi haberde, televizyoında, sokakta görsek.. "aa zafer işareti yapıyor" gibi bi tepki gelir..
Atıp tutmadan önce araştırmak lazım.
Çünkü bi işaretin bir çok anlamı olabiliyor, ters tutmak, yan tutmak, düz tutmak çok farklı anlamlara gelebiliyor..
Bu şey gibi bizim "nah" olarak yaptığımız işareti, bi parmak kaydırarak lastikte taş var anlamında kullanabiliyor kamyoncular..
Herkesin doğrusu farklıdır..
İşrete gelince bence de evrensel bi işaret bulmak lazım.
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
2 kısa korna :D kısa ve anlaşılır :D her zaman kulanırım.. ilk sayfadaki resimler iyiydi baya :D
motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya
Yeniyim ama bence en güzeli kafa selamı. Ben kafa selamı verip geçiyorum. ( Sadece 3 haftadır ) Evrensel birşeyin olması çok iyi olurdu ama evrensel olan selamlaşmayıda bizim milletimize yerleştirmek baya bi zaman alacaktır orası kesin. Siyaset bu vatanın kemiklerine kadar işlediği için zihniyetlerin bakış açıları arasındaki uçurumda muazzam. Zafer işaretini bizimkiler ilk önce şerefsizlerden öğrendikleri için onlara bunun evrensel bir işaret olduğunu öğretmek zor olacak kanıcma Ve medyamız motor dünyasına okadar uzak ki aslında bu yaşam tarzını kitlelere benimsetmekte bi hayli yavaş ilerliyor zaten.Nacizane fikrim.
iki gün önce bu konu aklıma gelmişti konu bugün hortlamış ve hala net bir selam şekli oluşmamış.o zaman en iyisi doğaçlama takılmak
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
El veya ayagin motosikletten ayrilmasi dogru degil.hatta hayal meyal el isareti ile selam vermeye calisip kaza yapanlarin haberini hatirliyorum. Benim kullandigim ve herzaman karsilik aldigim isaretlesme gunduz kisa tek korna.gece tek selektor. Uyari yapacaksam korna veya selektoru art arda seri bicimde yapiyorum.anlamayanda yok
Bana kalırsa Ayakla selam vermekte , Dünyada zafer işareti olarak kullanılan ,ülkemizde teröristlerin kullandığı tavşan kulağı işaretide bir kaç açıdan çok büyük saçmalık.. Hem bütün kültürlerde selam anlamına gelen , sağ veya sol el, avuçiçi açık vaziyette baş hizasına kaldırılmak suretiyle yapılan hareket e ne oldu ? Bu hareketin selam olduğunu dünyada gözü gören herkezin anladığını zannediyorum
Sağ el gidonda olacağı için ,sol el avuçiçi açık vaziyette kask hizasına getirilerek yapılan hareket...
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
coq emminin işleri işte, herşeyimiz tamdı da selam vermesi kaldı, hem bu topacı baltalamadım mıydı ben?
SELAMLKAŞMAK GÜZEL AMA EL VFE AYAK KONUSUNDA PROBLEM VAR HEM TRAFİK HEMDE BİZİM İÇİN SORUN TEŞKİL EDER EN İYİSİ KORNA VEYA MOTORA YAPIŞTIRILAN HOŞ BİR ARMADA OLABİLİR
BANA KALIRSA ARMA EN İYİSİ. ÇÜNKÜ BU ARMAYI KULLANANLAR BELLİ KURALLARI KABUL ETMİŞ OLURLAR KASKSIZ MOTOR KULANMAMAK VEYA YOLDA KALAN BİR MOTORCUYA YARDIM ETMEK VS VS.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:13 ----------
ARKADAŞLAR BU ARADA BAZI KONULARA ÖNEM VERSEK ÖRNEGİN MOTOR NEDİR NASIL KULALNILIR DAHA BEN YENİYİM AMA HASATNEDE SM OLARAK GÖREV YAPIYORUM VE GELEN MOTOR KAZALARINDAN BİLİYORUM BU İŞİN ŞAKASI YOK
Ben karşıdan gelen arkadaşın gözüne lazer tutuyorum, bence en iyi fark edilme ve selamlaşma yöntemi bu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)