50 türlü hareket türetilebilir de
evrensel olan iyidir, yarın bigün tayland'a gittiğimizde veyahut antalyadaki ruslarla aynı şekilde selamlaşabilmek güzel.
politik çağrışımları aşmak lazım, amerikalı savaş uçağı pilotları erbakancı mı?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
KİM NE DERSE DESİN ÖZGÜRLÜK İŞARETİ EVRENSELDİR VE MOTORCULARIN BÖYLE SELAMLAŞMASI ÇOK İYİ BİR ŞEY ÖZGÜRLÜK ZATEN RUHUMUZDA VAR .
::sapkaa::[COLOR="Red"][COLOR="Red"]Rodeo (Biri beni durdursun)[/COLOR]!!![/COLOR] ::sapkaa::
işviçrede doğum buyuyp yetişen en yakın arkaşım ve ıyı bır motorcu arkadaşımın dediğine göre :
AVRUPADA motor selamı verılmezse ayıp karşılanıyormuş ve avrupada kullanılan motor selamı su sekıldeymış;
sağ el gazdan genel olarak yerınden kalkmadan işaret ve orda parmak kaldırılıyormuş.
buda avrupalının kullandığı motorcu selamıymış..
2 Tekerlekli Huzur..
ben hep selam veriyorum gördüğüm motorculara
ama tek şartım var o da kasklı olacak
kaskı olmayan hiçbir motorcuya ister büyük ister küçük selam vermiyorum hiç bakmıyorum bile göz ucuyla
aslında içimden bağırmak geliyor kaskını tak diye ama umursamıyorum işte
selamım da genelde korna çalmak oluyor
bazen selamıma karşılık selam veriyorlar, bazen vermiyorlar
ama motorcuların kendi aralarında böyle selamlaşmasını bazı araba sürücüleri farkediyor
işte bu daha da güzel oluyor
bazen de korna çaldığımda önümdeki araç hızlanıyor amacım o değil tabi ama güzel de oluyor
saygılar
motosiklet.net üyesiyim..
Resimler Türkiye'ye ait değil herhalde. Öyle değil mi?
Yahu hala ayni konu....
Birakin selamlasmayi falan.
Cidden birakin...
Nasil olsa hala cok ama cok kisi bilmiyor yurdumda motorcular nasil selamlasir..
Selamlasmayi birakin ve önünüze bakin...
Yola, Trafige dikkat edin...
Gözünüzü trafige 4 acin...
Birakin selam vermeyi ne olur...
Zaten trafikte okadar insan kaybediyoruz??
Birde selamlasicaz diye ölenleri görmek, okumak istemiyorum burada...
Önümüz bayram....
Bakalim nekadar kurban vericez yine...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
o ayak hareketi yapılınca yol veren araba sürücüsü sen kime hareket yapıyon lan şeklinde üstümüzden geçmesin... iki dıt yaptın mı tamamdır işte el kol yapmaya gerek yok bence
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:32 ----------
konuyu hortlattım sanki ama olsun, hem zaten kimse el kol yapmıyo bana trafikte hiç görmedim, hep korna çalıyolar, "dıt dıt" "eywallaaah"
Ninja
ben bundan sonra hiçbir motorcuya selam vermiyorum arkadaş , kalite çok düşmüş maalesef ...
bence durup kucaklaşmalı sarmaş dolaş olunsun daha iii selem şekli..
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
Arkadaşlar bahsettiğiniz şu ayak selamı Fransada çok önemli ben orada tır şöförlüğü yapıyorum ve yol verdiğim her motorcu kesinlikle ayakla karşılık veriyor (teşekkür anlamında tabii)Her ne kadar burada yanlış anlaşılma olur gibide dursa avrupa bunu bu şekilde uyguluyor .
ben ayak uzatamam dengemi kaybederim
en iyisi bence korna veya hafif baş selamı
motosiklet.net üyesiyim..
Ben bu başlığa hiç bakmamıştım. Bi açtım 25 sayfa!
Selamlaşma biçimleri ülkeye kültüre göre değişir. Avrupalının ayakla, parmakla selamlaşması burada uymayabilir. İlla bir uzuvla selam verilecekse bizim selamlaşma şeklimiz sol elin kaldırılıp avuç içi gelene gösterilir, yada baş selamı.
Korna ile selam civardaki başka insanlara ve diğer konuyu takip etmeyen sürücülere de etki eder, pek tercih etmemek lazım. Yol tamamen boşsa tamam.
Tabi bunlar illa selamlaşmak isteyen insan için.
Fakat yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi ben de özellikle şehir içinde selamlaşma işinden vaz geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi dikkat kaybı yaratıyor. Bir de insan strese giriyor, acaba selam vereyim mi vermeyeyim mi, onun da dikkatini dağıtırmıyım falan diye. ve motorcular o karşılaşma anlarında trafiği değil birbirlerini takip ediyorlar. Bu yüzden hem ben hem karşı tarafın tehlikeye girdiğini birkaç sefer gördüm. Şehir içinde selamlaşma işinden tamamen vaz geçtim.
sizin hepiniz toplandığınız bi şehir mi war abiler ?? yoksa herkes dağılmış bi waziyettemi yolda birinize rastlayabilirmiyim acaba?? :D
ya ben vermey idüşünyomda motorcu selamı karşıdaki bilmez belki yanlış anlar kalkıp dövmesin sonra...:D
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)