Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
23. sayfa BirinciBirinci ... 132122232425 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet Tutkunlarının Selamlaşması

REKLAM ALANI
    ARMAGEDON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZAT 150
    İki değil 12 hatta 102 mesaj geriye giderimde sizin için de bende bir arıza var sanırım nese canım anlaştıysanız sorun yok.benide üzen buydu zaten:nasıl olsa bir bir buluşmada çıkar karşına hani oo birzaman lar hor gördüğün scooterli çoçuk vardıya derim.Tabi birde döner koltuk lazım
    [B]TÜRK MİLLETİ PARAYA BENZER İÇİNDE [COLOR="DarkOrange"]ATATÜRK [/COLOR]YOKSA SAHTEDİR:cat:[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı ARMAGEDON adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki değil 12 hatta 102 mesaj geriye giderimde sizin için de bende bir arıza var sanırım nese canım anlaştıysanız sorun yok.benide üzen buydu zaten:nasıl olsa bir bir buluşmada çıkar karşına hani oo birzaman lar hor gördüğün scooterli çoçuk vardıya derim.Tabi birde döner koltuk lazım

Bende de scooter var.
    Ben de sana oyle yaparim.
    Koltugumda var.
    Donmuyor ama bir çaresini buluruz.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    tüh tam beni ilgilendiren konuyu kaçırmışım.
    ankete oy kullandığımı hatırlamıyorum. muhtemelen de kullanmayacağım.
    insanlar araçları ya da eşyayı statü sembolü olarak gördükleri sürece de motor üzerindeyken gayri ihtiyari göz göze gelmedikçe kolay kolay da selam vermem, veren olursa alırım.

konuyu devam ettirme babında değil fakat bu konuda bunların yazılmasını bekliyordum, baktım güzel gidiyorsunuz ritmi bozmak istemedim.

eğri oturup doğru konuşalım. yıllardır bir "değerlerimiz" lafıdır almış başını gidiyor.
    onlar geride kaldı, hani yeni dünya düzeni diye oturtmaya çalışılan düzen varya işte o değerlerinizin üstüne oturuyor.

modern dünyada bir ülkenin gelişmişlik seviyesi kullandığı enerji miktarı ile ölçülür.
    benim baktığım dünyada ise insan olarak nereye kadar geldiklerine göre. coq güzel bir örnek vermiş yolda gördüğü herkes ile selamlaşmak ne güzel. evvelden bizde de böyleydi. mahallede 20 ev olunca kolaydı. sonra o 20 evi bir apartmana sığdırıp mahalleye de 20 apartman koyunca işlerin rengi değişti. sadece etkenlerden birisi.

ama asıl etken olan toplumumuz kirlendi daha doğrusu kirleri açığa çıktı. insan olmanın değeri maddi çıkar ile ölçülür oldu. tv de çok sevilerek seyredilen o evlendirme programlarında hanımefendilerin çıkıp "evi olmayanla evlenmem" demesi nedendir ?

biraz dağıttım ama toparlıyorum. tahminen 20.000 km kadar uzun yol deneyimim var. yolda gördüğüm motorcularla selamlaşırım bir şekilde. denk gelirse otururuz sohbet ederiz. 3-4 tane iri kıyım motoru olan arkadaş ile papatya tarlasında bulutları seyretmişliğim de var. hoş bir anı olarak bellekteki yerini aldı.

lakin şehir öyle değil, şehir de insan olmak öyle kolay değil. dağda derviş olmak kolaydır. zor olan içinden motor ırmaklarını aktığı beton ormanında insanlığını muhafaza ederek birşey geride bırakmak. bu yüzden gazetelerin 3. sayfaları hep renklidir.

bu minvalde isteyen istediğine istediği şekilde selam verebilir ama karşılık bulacağınızı da çok düşünmeyin.

scooter konusuna gelince, yapı itibari le otomatik işleri severim. bu türün motosiklet kategorisnde yeri vardır yoktur beni ırgalamaz. dah önce de bu sitede bu konunun tartışıldığını gördüm. gereksiz yere tartışılıyor.

ve insanların kullandıkları eşya onları insan ya da statü sahibi yapmaz. insanı insan yapan aşkdır. aşka gark olmamış bünyeden bir cacık olmaz.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Cacik olur yahu!!!
    Bildigin gibi ana malzemesi hiyardir.

Aslinda mevzu fazla derinlesti.
    Fakat Türk insaninin yapisi geregi derinlesmek zorunda kaldi.
    Bir birseyi mantikla, beyinle, bilimle sorgulamayiz.
    Sorguladigimiz ne varsa, duyguyla.
    Topigi okuyun bastan sona.
    Yarisi serzenislerle, yarisi da trafik kurallarina aykiri hareket sekilleriyle dolu.
    Toplumun genel egilimini yakalayabilmek için ben de bu figurleri kullanmak zorunda kaldim.
    Baska turlu birini karsina oturtmak, bisey anlatmak çok zor.
    Yani yazdiklarimin bir kismi olmasi gerekenlere duygusal bir yaklasimdir.
    Mecbursun bunu yapmaya.
    Bu toplumu, ya pohpohlayacaksin, ya da kizdiracaksin.
    Baska turlu toplumsal bir hareketin fitilini ateslemek ruya.
    Kafada kalmiyor.
    Boyleyiz.
    Nasil bir genetigimiz varsa artik.
    Ben de anlamiyorum.

Bakin, dogru frenajla ilgili bir topic var forumda.
    Kimsenin umrunda bile degil.
    Dikkat etmedim ama 500 kisi girip okumusmudur bilmem kaç senedir.
    Daha 100 yil orada dursa, oyle kalir.
    Ama ben simdi girip oraya,
    siz daha dogru durust fren yapmayi bilmiyorsunuz abicim.
    Turk motosikletçileri motosiklet kullanmayi bilmiyor yazip çikayim.

Bak bakalim kaç hafta hit yapacak o konu.
    Gundemden dusecekmi?

Kisacasi dokunmak gerekiyor bazen.
    Dokunuyoruz.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    konunun bütünlüğüne müdahale etmek istemezdim. şimdi yazdıklarıma bakıyorum genel gidişata pek uygun olmamış.

bu konuları yerinde bir konu denk gelirse konuşuruz.

demem odur ki gönlün selam vermek istesin ben anlarım hareket çekmeye gerek yok.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    YUKİ YK150T
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konunun bütünlüğüne müdahale etmek istemezdim. şimdi yazdıklarıma bakıyorum genel gidişata pek uygun olmamış.

demem odur ki gönlün selam vermek istesin ben anlarım hareket çekmeye gerek yok.

katılıyorum... ancak 2 parmak acık olursa daha iyi
    :cat:[B]Bazen gidilecek yere en çabuk varmanın yolu mola vermektir[/B]:cat:

Motosikleti
    1996 model honda falcon 250 dominatör
    Bencede öyle olmalı
    SEYFETTİN SARI-ORDU ÜNYE'Lİ---BALIKESİR ERDEK'TE YAŞIYOR---(TA3CT)-MOTORU SKYGO SG200GY....

EmoTHEp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '10 Monster 696
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster

amaaan!! maksat gönüller bir olsun değil mi ama??
    ben şahsen karşıdan gelen nasıl selam verirse karşılığını ona göre veriyorum, eğer görmemişse yada aynı yönde yanından geçiyorsam beni gördükten sonra düdüt ederik gazlıyorum

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Nasıl selam verirse o şekilde alırım diyorsun da, dün ışıklarda bekliyorum, motor rolantide, far da açık, genç bir arkadaş göbekte ışık kendisine yanınca hareket ederek karşı şeritte hizama yaklaşınca bana bakarak korna çaldı, artçısı da var.. gayet güzel ikisi de korumalı, kasklı falan atlamışlar motora gidiyorlar. E hemen aynı şekilde selamı almak lazım dı, bastım kornaya hemen, ama o da ne, "di ii iiiyyt rtt" gibi iğrenç, zayıf bir ses.. Yahu akü zayıflamış, far da açık ya, korna öteyim mi ötmeyeyim mi modlarında, can çekişiyor adeta. Rezil olduk, hareket halindeyken gayet güzel ötüyordu halbuki şerefsiz.

Be adam madem selam vereceksin iki parmağını açıp ta selam versen de ben de öyle alıp rezil olmasam ya Hiç mi motosiklet.net okumadın be kardeşim? Boşuna mı iki parmak açık selamlaşalım diye oy kullandık

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    ne yalan söyleyeyim yaşadığım bi kaç olaydan sonra selam vermeyi bıraktım. bi kaç kez şehir içinde yanından geçtiğim (hiç bir şekilde zorlamadan, sıkıştırmadan ve düşük süratte)
    iki ybrye kornayla selam verdim. Elemanlar sanki selam vermedim de nasıl geçtim nasıl deldim seni demişim gibi el kol harkeetiyle hadi yürü git seninle mi uğraşıcam tarzında işaret yaptılar. durup anlatsan anlamaz, napıcaksın dedim gittim. Yahu akıl var mantık var 110 hp motosikletle 50 km/h ile adamın yanından geçiyorum diye hava mı atıcam ben bu elemana ??? ama odun olunca ister motosiklete binsin ister uzay mekiğine selamı kelamı haketmiyor...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    CBF150-2011-Silver
    cok guzel iyiki paylaşmışsınız. teşekkürler..

serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Sol elimizi avuç içi görünecek şekilde kaldırmak yeterli olur.

Eldiven ile yapacağımız parmak işaretlerinin ne kadar belirgin olacağı şüpheli.

Selam veren elin parmaklarını anlamaya yönelmek dikkat dağıtır.

Motosikletlinin ise bu dikkat yoğunlaşmasına tahammülü hiç yok.
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.

iki selamlaşma seklıde cok kotu hıc gormedım.
    zaten yenı nesıl pek selamdan anlamıyo
    10 yıl once ınsana cok keyıf verıcı bıseydı ozamanlar motorda azdı
    15 dk.da bır motosıklet gordugunden ıkı dıt dıt yaptınmı hemen oda karsılık verıyodu
    ama sımdı zırt pırt selam olmuyo zaten adam karsılıkda vermıyo
    surucu yol vermısse kafamla selamlıyorum veya cok yavassam elımı kaldırıyorum.
    dun aksam kocaman bı chopper naked karısımı karsıdan gelıyo bende de chopper var ama o kadar kalıtelı deıl
    orman yolu kımse yok adam la gozgoze geldık dırt yaptı kornayla hemen karsılık verdım eskıyı baya ozlemısım

Motosikleti
    Cok Yakında
    ayak olayı turkıyede yanlıs anlasılıcak bi işaret bence :D iki parmak uzatmakta teröristlerin kullandığı bi işaret olduğu için hoş karşılanmaz.bi eli nazi şeklinde kaldırıp selamlamak daha uygun olabilir yada orhan babanın 'berhüdar ol' şekli tek eli göğse koyup başı eğmekte işe yarıyor bizim buralarda. :D :D
    KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:

Motosikleti
    Yaş Tutmuyo alacam inş.
    Alıntı kubilay_981 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayak olayı turkıyede yanlıs anlasılıcak bi işaret bence :D iki parmak uzatmakta teröristlerin kullandığı bi işaret olduğu için hoş karşılanmaz.bi eli nazi şeklinde kaldırıp selamlamak daha uygun olabilir yada orhan babanın 'berhüdar ol' şekli tek eli göğse koyup başı eğmekte işe yarıyor bizim buralarda. :D :D
    Aynen kubilay katılıyorum. Tek eli göğse koyum başı eğmek en iyisi :D

Motosikleti
    Kawasaki zx6r ninja
    arkadaslar bence abartiyorsunuz bacak slmi dûnyaca yaygin bunu turkiyedede yaymaniz mumkun ayrica arabadaki suruculer eger motorcu deilse bi halt anlamaz ayrica bacagi omuz hizasina kadar kaldiracak deilsiniz basamaktan bir karis ayirip sonra tekrar yerine koyacaksiniz en ideal slm sekli bu bence tum dunya kabul etmis bunu 21yy da turkiyeyemi kabul ettiremeyeceksiniz...

tekintekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki BANDİT 650 S (Haydut)
    Bence selam alışverişi çok güzel bi olay ,ben şahsen motosikletim ile seyahatlerimde iken karşılaştığım diğer motosiklet sürücüleri ile selamsız geçmemeye özen gösteririm,nasıl mı?önelikle farlarım ile bir kez sellektör yaparım aynı işareti karşıdakindende alınca birkezde korna çalıp selamlaşmış olurum..Herkese kazasız sürüşler dilerim...
    doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    diyelim karşındakine motorcu selamı verdim okey..karşıdaki bii yapmazsa ben sap gibi kalırım..
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    Cok Yakında
    ne derseniz diyin arkadaşlar.türkiyede korna ve sellektörden öte selamlaşma stili yok sen sellektör yaparsın karşındakide korna basar biter ayak uzatmaydı,parmak işareti yapmaydı bunları türkiyede bilen insan çok az.ben dahi bugün öğrendim bacak uzatma olayını
    KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:

tekintekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki BANDİT 650 S (Haydut)
    sercan2667...kardeşim sen ver selamını geç ,selam allahın selamı .Sap gibi kalma meselesi olmaz .Mezerlığa bile girerken esselamınaleyküm demeli bence. Deyil mi?
    doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...

23. sayfa BirinciBirinci ... 132122232425 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler