Sevgili Metehan.
Her ne kadar gizlemeye çalissanda, senin bir beynin oldugunu biliyorum.
Ama neden israrla gereksiz seylerde kullandigini bir turlu çozebilmis degilim.
Bu topicten, selam vermek mecburiymis gibi bir anlam çikaranlar tabii ki oldu.
Ama senin buna dahil olman benim için kabul edilebilir bisey degil.
Bu benim kendime guvenimi de kaybettiriyor.
Ulem diyorum;
bu adam da anlamadiysa, senin turkçende bir problem var.
Adam gibi yaz sunu.
Sonra da tekrar tekrar yaziyorum.
Simdi bir daha yazacagim.
Hiç kimse, hiç kimseye selam vermek mecburiyetinde degildir.
fakat ben selamlasmanin guzel bir sey olduguna inaniyorum.
Yine de bir mecburiyet yok.
Bu topic selam vermek selam almak istemeyen arkadaslarimizi ilgilendiren bir topic degildir.
Okumayi burdan itibaren kesebilirsiniz.
-----------------------------------
Yolda karsilastigi motosikletçi dostlariyla selamlasmak isteyen arkadaslarla devam edelim.
Ben diyorum ki;
eger yolda selamlasmak istiyorsaniz, bunu belirli bir sekilde yapin.
Belirli bir selamimiz olsun.
bu selam sizin motosikletçi oldugunuzu belli edecek, motosikletiniz ya da diger guvenlik elemanlariniz yaninizda olmadigi zamanlarda bile sizi tanitacak bir sey olsun.
Yani illa motosiklet ustunde degil, baska bir mekanda, baska bir yerde, baska bir sekilde, herhangi bir motosikletçiye selam verdiginizde, hamamda bile olsaniz, o sahis sizin de motosikletçi oldugunuzu anlayabilsin.
Hepinizin ayri ayri selamlasma sekilleri uygulamasi, kargasaya yol açtigi gibi yanlis anlasilmalara da yol açiyor.
Ustelik karsinizdaki motorcu kardesinizin surus guvenligini de tehlikeye atiyorsunuz.
Ornegin, selamlasmak için korna ve selektor kullaniyorsunuz.
Peki karsidan gelen bir motosikletli kardesimizi yoldaki herhangi bir tehlikeye karsi uyarmak için ne kullanacaksiniz?
Yine korna ve selektor.
Peki bu motosikletçi kardesimiz, eger muneccim degilse, sizin selammi verdiginizi yoksa bir tehlikeye mi isaret ettiginizi nasil anlayacak?
Yanlis bir sey yapiyorsunuz diye, bu yanlista israr etmenin ne bir anlami vardir, ne de kimseye faydasi.
Lutfen oturup dusunun.
benim anlattigim seyi anlamaniz için illa basiniza bir is mi gelmesi gerekiyor;
Yapmayin arkadaslar.
Bir sey daha var.
Simdi biz burda bir selamlasma sekli kararlastirdik diye yarin sokaga çiktiginizda herkes ayni selami verecek mi saniyorsunuz?
Bu topigi yaklasik 2000 kisi okumus.
Yani yarin uygulamaya kalksaniz, ancak 2000 kisi bunu biliyor olacak.
Turkiye de 2milyondan fazla motosikletçi var.
Yani tabii ki size okuz okuz bakacaklar.
Ama çogaldiginizda, onlar da yapmaya, veya en azindan selaminizi sizin yaptiginiz sekilde almaya baslayacaklar.
Bu isler cesaret etmek ve adim atmakla baslar.
Kim cesursa, ilk adimi o atacak.
Topragi kazmadan fidan dikemezsiniz.
Bugun gordugunuz devasa buyuklukteki koca çinarlar, kuçucuk yagmur çukurlarinda yeserdi.